Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeSep 28th 2013
     permalink
    Dziewczyny a jakie planujecie/macie doświetlenia luster w łazience? Bo ja chyba chciałam standardowo kinkiety, ale mój mąż wymyśla jakieś obniżenie z kg i ledy (???? nie za bardzo to widzę)
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeSep 28th 2013 zmieniony
     permalink
    Chwalę się - dzień 19 - osiągnęliśmy STAN ZERO:swingin:

[usunięte]
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    aneta01 gratuacje :) teraz przed Wami najfajniejszy okres budowy (czyli rosnące ściany) :bigsmile:
    A do jakiego etapu zamierzacie dociągnąć przed zimą?
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    A do jakiego etapu zamierzacie dociągnąć przed zimą?

Sardynko, najprawdopodobniej będziemy mieli w domku gaz (a jak nie, to dmuchawy, osuszarki itp), także będzie ciepło i w zasadzie nic nas nie ogranicza. Do końca grudnia ma być postawiony SSO, jeśli nie będzie zimy stulecia, zrobimy SSZ i działamy dalej. Nie ocieplamy teraz ścian, żeby wilgoć mogła wyjść.
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Dziewczyny piwnice zrobione , właśnie wróciłam z polewania ich wodą. Matko chyba się przeciążyłam bo mnie tak podbrzusze rwie jak cholera.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Aneta, gratulacje:) My zaczęliśmy w maju, a nadal w ziemi się grzebiemy. Tyle, że u mnie pracuje tylko mąż i tata. Mam nadzieję, że w październiku fundament zakończą.
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Aneta, gratulacje:) My zaczęliśmy w maju, a nadal w ziemi się grzebiemy. Tyle, że u mnie pracuje tylko mąż i tata. Mam nadzieję, że w październiku fundament zakończą.

Za to na pewno mąż będzie całe życie z siebie dumny:-).
    U nas pracuje średnio 3 panów ale bywa, że jest ich nawet pięciu. Pracują od 7 do 19, aż w szoku jestem.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Dziewczyny u mnie dzisiaj rozpoczęła pracę ekipa od prądu.... góra prawie gotowa... Ja w domu a chłopacy jeszcze robią od rana... Jutro wchodzą na część mamy ehhh ale to szybko idzie a od poniedziałku wchodzą jeszcze z wod-kan no i muszę wiedzieć jak poustawiać łazienkę i nie tylko ....
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    no i muszę wiedzieć jak poustawiać łazienkę i nie tylko ....

Cała noc przed Tobą Lady:wink:
    Wymyśliłaś już, co z górną łazienką?
    U mnie teraz ustalanie układu dolnej. Muszę gdzieś ukraść 10 cm, bo tyle brakuje do tego, co mam w planach:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aneta chyba zostanie w podobnym układzie z Twojego rzutu z tym, że będzie ona bardziej na prawo wchodząc do łazienki. Boję się jedynie o zbyt małą odległość od wanny do umywalki, że będzie tam bardzo ciasno... Elektrycy dzisiaj rozmieścili w niej gniazdka więc jakby nie patrzeć pewna część została zamknięta. Myślałam też dzisiaj aby w miejsce ubikacji dać w tej wnęce umywalkę z lustrem a po przeciwnej stronie aby umieścić ubikację czyli na wprost umywalki... ehhh
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Lady postaw sobie modele ze styropianu albo kartonów - to może pomóc.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeSep 30th 2013
     permalink
    Dziewczyny, co stosowałyście do izolacji fundamentów? Zastanawiamy się czy warto inwestować w styropian xps? Budujemy na łące, choć na razie wody nie było widać, za to u sąsiada fundamenty stoją ciągle w wodzie.
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeOct 1st 2013
     permalink
    Lady, pytam, bo teraz sama okreslam "pi razy drzwi" konieczny budzet dla naszych remontow i im wiecej doswiadczen, tym lepiej. :-)
    Rozumiem, ze wy macie calosciowo okrelony budzet?
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Akirka my ponieważ mamy piwnice to styrodur dajemy.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeOct 1st 2013 zmieniony
     permalink
    Ypoly rozumie. Moj jest scisle okreslony.

Aneta w ciagu 10 minut musialam rozplanowac lazienke moja na gorze jak i mialam tez blyskawiczne tempo w ulzeniu mojej dolnej i mamy ehhhh. Jesli chodzi o moja gorna to wanna jest wg tej inspiracji ze zdjecia a umywalka tam gdzie w Twojej koncepcji dluga niebieska zabudowa i wydaje mi sie suuuuper. W lazience mamy pralke umiescila pod oknem a ubikacje po prawej stronie przy wejsciu:) Szybkie decyzje to znpowodu jiespodziewanego wejscia ekip od wod-kan i co oraz elektrykow

Treść doklejona: 01.10.13 16:25
    Aneta jaki styropian dajecie na podloge? Dach-sufit czy cos twardszego i w jakch grubosciach
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeOct 1st 2013 zmieniony
     permalink
    Ladybird76: Aneta w ciagu 10 minut musialam rozplanowac lazienke moja na gorze jak i mialam tez blyskawiczne tempo w ulzeniu mojej dolnej i mamy ehhhh. Jesli chodzi o moja gorna to wanna jest wg tej inspiracji ze zdjecia a umywalka tam gdzie w Twojej koncepcji dluga niebieska zabudowa i wydaje mi sie suuuuper. W lazience mamy pralke umiescila pod oknem a ubikacje po prawej stronie przy wejsciu:) Szybkie decyzje to znpowodu jiespodziewanego wejscia ekip od wod-kan i co oraz elektrykow

Hihi, czasami tak jest najlepiej. Nie kumam tylko - wanna jest na wprost wejścia, pod skosem?

--
    Co do podłogi, w projekcie mam 2x10cm Termo Organiki Silver dach-podłoga w mijankę. I pewnie tak będzie - tylko nie wiem, czy Termo Organika.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aneta wanna tak jak na przykladzie lazienki jaki mi poslalas:surprised:
    Pod nosem mama fabryke paneltechu i chyba ten kupimy a dokladnie Eps 0,037 dach podloga lub 0,036 dach podloga super. Strasznie duzo zmian zostalo wprowadzonych w przeciagu 2 dni tzn rozmieszczenie oswietlenia czy doplywu wody. Pralka w koncu tez znalazla swoje miejsce. Będzie stala sobie w kotlowni:smile:

Treść doklejona: 01.10.13 17:12
    Aneta a ile ci wyjdzie na wylewke i na np kafle? Podobno dobry efekt uzyskuje sie przy 6cm hmmm gorszy przy 10cm
    •  
      CommentAuthorCaffe_latte
    • CommentTimeOct 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Znów wpadam do Was z pytaniem. Podpowiedzcie mi jaka bryła domu jest jednocześnie niezbyt droga i dobrze trzyma ciepło (tak, wiem, że to też zależy od izolacji). Marzy mi się dom w kształcie litery "L", lub ewentualnie w kwadracie, z dachem czterospadowym, ale podczas rozmowy znajoma powiedziała, że najlepsza, najtańsza i dobrze trzymająca ciepło to bryła w kształcie prostokąta z dachem dwuspadowym... Koleżanka też buduje dom właśnie w takiej bryle, ale nie wiem czy ma dobre informacje.
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeOct 2nd 2013
     permalink
    akirka: Dziewczyny, co stosowałyście do izolacji fundamentów? Zastanawiamy się czy warto inwestować w styropian xps? Budujemy na łące, choć na razie wody nie było widać, za to u sąsiada fundamenty stoją ciągle w wodzie.

Akirko my mamy piwnice i mamy XPS (ale dałabym nawet gdybyśmy robili bez piwnic - teren gliniasty) i wydaje mi się, że jeśli jest problem z wodą to się nie wahaj.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeOct 3rd 2013
     permalink
    Dziewczyny jaki styropian macie lub dajecie na podloge?
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeOct 4th 2013
     permalink
    Ladybird76: Dziewczyny jaki styropian macie lub dajecie na podloge?

swisspor eps plus
    --
  1.  permalink
    Jestem po przejrzeniu chyba wszystkich możliwych stron z projektami w internecie. Wiem już na pewno że szukam domu z poddaszem użytkowym, wielkość około 150m kw. Mam kilka tańszych typów, mam też jeden dom-marzenie, ale obawiam się że nie na naszą kieszeń... Muszę jeszcze dokonać wstępnych obliczeń ale obawiam się że projekt muratora "Jesienna zaduma - wariant I" na zawsze pozostanie marzeniem, szczególnie, że jest (jak wynika ze wstępnych wyliczeń muratora droższy o około 100tys) od projektu "Szczęśliwa kraina" na którym chcę "bazować" wprowadzając pewne zmiany - garaż przerobiony na jeszcze jedną sypialnię + pokój "rozrywki" jak pisałam kilka postów wcześniej. Niewykluczone że jeszcze kilka rzeczy mi się pozmienia, ale ogólny zarys dzięki przebrnięciu przez setki, a może i tysiące projektów już mam.
    Zastanawiam się też jak rozplanować budowę, tzn czy etapami - jednego roku stan zero, kolejnego SSO, później stan surowy zamknięty+instalacje+"wykończeniówka", czy lepiej ruszyć z budową rok-dwa później i robić wszystko po kolei przykładowo od wiosny do jesieni? Proszę Was o wypowiedzi, jakie wg Was są plusy i minusy budowania rozłożonego na 2-3 lata, a jakie budowania w jednym roku. Będę Wam bardzo wdzięczna za opinie, bo od tego zależy czy ruszę z budową za około 2-3lata, czy za 5lat... Szczerze mówiącbardzo się boję że nagle ceny materiałów pójdą w górę i budowa w ogóle odwlecze się w czasie.
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeOct 10th 2013
     permalink
    Niestety Ja chyba nie jestem w stanie udzielić ci pomocy bo sama buduje pierwszy dom i zdaje się czasowo na ekipy jak i na wiele różnych czynników wynikających z samej budowy.
    Obecnie Jestem na etapie rozprowadzania wody, kanalizacji i elektryki. Lada chwila może wejdą tynkarze z którymi Jestem jeszcze w lesie. Potem mam schody do poprawki no i dalsze rozprowadzania c.o. etc...
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeOct 11th 2013 zmieniony
     permalink
    sstokrotkaa_sylwia: Proszę Was o wypowiedzi, jakie wg Was są plusy i minusy budowania rozłożonego na 2-3 lata, a jakie budowania w jednym roku

Ja uważam, że zdecydowanie lepsza budowa "na raz" bo przynajmniej mury nie stoją Ci kilka sezonów nieogrzewane itp.

A my już po wylewkach, ok 20-ego mają wejść tynkarze i póki co koniec, bo niestety kasa się skończyła :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hej dziewczyny,
    ech... czytam o tych Waszych domach i tak się rozmarzyłam....Mam nadzieję, że kiedyś i ja będę jakiś swój domek posiadała:)
    A tymczasem, pamiętacie, jak pisałam Wam o remoncie kuchni?
    Trwał co prawda prawie miesiąc a nie 2 tygodnie i pożarł więcej kasy niż planowaliśmy, ale efekt końcowy mnie zadowolił w 100%.
    Pochwalę się Wam moją starą/nową kuchnią i przedpokojem:)

Najpierw stara:
    http://images61.fotosik.pl/267/24a0b7b7259c5cbbmed.jpg

http://images65.fotosik.pl/267/9969fe729d6b5a51med.jpg

http://images63.fotosik.pl/267/7064488de3818fe6med.jpg

a teraz w nowej odsłonie:)

http://images64.fotosik.pl/267/cfe1659c34b9d87bmed.jpg

http://images63.fotosik.pl/267/c75b3b5a898a0cf7med.jpg

http://images65.fotosik.pl/267/d5ed7d6a81b479a3med.jpg

stary przedpokój

http://28dni.pl/pictures/1994836.jpg

i nowy:

http://images63.fotosik.pl/267/4d06c2644c84d0b6med.jpg

http://images61.fotosik.pl/267/3a369c81c62c5270med.jpg
    --
    • CommentAuthorGosia8510
    • CommentTimeOct 11th 2013
     permalink
    Migotynka piękna kuchnia, moja wymarzona z takim właśnie zlewem:-) jak on się sprawdza w praktyce? czym go można czyścić? No i ile wyniósł Cię cały remont kuchni, jeśli możesz napisać:-)?
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dzięki Gosia:)
    Zlew jest bomba:) Jest ceramiczny, więc można go śmiało czyścić cifem. Niby jedna komora ale jest tak duża, że nawet moją Berenikę można w nim kąpać:wink: Sprawdza się rewelacyjnie, mega praktyczny i wygodny, polecam.

Treść doklejona: 11.10.13 13:38
    Tu jeszcze 3 fotki bez lampy i oświetlenia.

http://images64.fotosik.pl/267/5b594a94ff8b8631med.jpg
    http://images64.fotosik.pl/267/20b1456d32241ec1med.jpg

http://images61.fotosik.pl/267/1c9a4c28ae0b893emed.jpg

http://images64.fotosik.pl/267/3e87663ed8a156cdmed.jpg
    --
    •  
      CommentAuthortuli_pani
    • CommentTimeOct 15th 2013
     permalink
    Migotynka a mogłabyś wrzucić zdjęcie zlewu z bliska? i napisać z jakiej jest firmy?
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeOct 16th 2013
     permalink
    tuli_pani: Migotynka a mogłabyś wrzucić zdjęcie zlewu z bliska? i napisać z jakiej jest firmy?

- to jest zlew z Ikea, jak wejdziesz sobie na stronę sklepu, poszukaj w kuchennym dziale. Tam będą ładniejsze fotki:)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    To i ja się pochwalę, plan na ten rok wykonany :smile:
    wykusz
    [/URL]
    od strony ogrodu
    [/URL]
    widok z salonu na kuchnię
    [/URL]
    schody i widok na małą łazienkę
    [/URL]
    i widok od frontu
    [/URL]
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Dziewczyny - czy któraś z Was ma sufity podwieszane? U nas będzie rekupetacja i mam dylemat z harmonogramem. Po zamknięcie stanu surowego wypadałoby wpuścić elektryka ale czy najpierw nie powinna wejść ekipa od gk i porobić stelaże?:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
     permalink
    sardynka85: sstokrotkaa_sylwia: Proszę Was o wypowiedzi, jakie wg Was są plusy i minusy budowania rozłożonego na 2-3 lata, a jakie budowania w jednym roku
    [quote=sardynka85]
    Na jakim terenie chcesz budować? Weź pod uwagę że dobrze jest dać odpocząć domowi w stanie surowym by fundamenty osiadły.
    Ponadto tynki np. lepiej niech schną w lecie a nie w zimie(a może się tak stać jak będziesz chciała postawić w jednym roku dom)
    Ja postawiłam stan surowy koniec lata przykryłam to co się dało rozprowadziłam a na wiosnę ruszyłam z resztą.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aneta jestem obecnie na etapie konczenia elektryki i wody, jutro welnuja mi dach, chce jeszcze poscic rury z centralnego odkurzacza...po nich wchodza tynkarze, nastepnie cd. wody i c.o. a potem wylewki no i plyty kg

Treść doklejona: 16.10.13 22:42
    Bari suuuuper dom i ladnie to wszystko wyglada tzn jakosc pracy
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeOct 17th 2013 zmieniony
     permalink
    Migotynko - wlasnie wpadla mi w oko Twoja kuchnia, zwlaszcza zlew, bo tez bedziemy zamawiac kuchnie w Ikei, tak samo mysle o tym samym kranie. Czy wy macie fronty Lidingö kosc sloniowa?? Bo na zdjeciach u Ciebie wydaja sie calkiem biale. A my myslimy wlasnie o tych frontach w kolorze kosci sloniowej z ciemniejszym blatem, troche waham sie przed drewnianym, bo mam juz jedna kuchnie ikeowska i nie sprawdzil sie do konca..

A powiedz mi, jakie masz wyposazenie pod zlewem? Tez te wysuwane ikeowskie wiaderka? Sprawdzaja sie?

Widze, ze tez masz blaty drewniane- my w dotychczasowej kuchni tez mielismy, ale wlasnie przy zlewie (metalowym) nie dalo sie utrzymac blatu w suchosci, wiec po pieciu latach sa troche czarne plamy (plesn?), mimo regularnego olejowania i wycierania tej wody. Ale to, ze woda wlatuje na blat przy korzystaniu ze zlewu, to widzialam juz tuz po instalacji kuchni. A blad byl przy instalacji, bo wydaje mi sie, ze ta woda by nie wsiakala w drewno, gdyby tez brzegi wycietego otworu przed instalacja zlewu byly naolejowane. Tak to tylko powierzchnia byla zabezpieczona, a woda jakos tam sie przez uszczelke przedostawala. Dopiero po jakichs 2-3 latach zaczelo byc widac uszkodzenia blatu.

Czy u was blat pozostaje suchy czy tez musisz wycierac wokol zlewu po zmywaniu i przy czyszczeniu zlewu?
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeOct 17th 2013
     permalink
    Ladybird76: Aneta jestem obecnie na etapie konczenia elektryki i wody, jutro welnuja mi dach, chce jeszcze poscic rury z centralnego odkurzacza...po nich wchodza tynkarze, nastepnie cd. wody i c.o. a potem wylewki no i plyty kg

Dzięki - będę dzisiaj rozmawiać z panami od reku i jeśli zdążę, to jeszcze z karton-gipsami pogadam;-)

A jak tam Twoja kuchnia? Wiadomo już, gdzie będzie zlew?
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeOct 17th 2013
     permalink
    YPolly: Czy wy macie fronty Lidingö kosc sloniowa?? Bo na zdjeciach u Ciebie wydaja sie calkiem biale.

- kuchnie robił nam stolarz na wymiar. Pokazalam mu tylko fronty z Ikei i tyle. Ikea nie wchodziła w grę, bo ja mam bardzo dużo rogów i 2 skosy, dlatego Ikea nie zdałaby egzaminu. Fronty są białe zupełnie, ale takie chciałam:)

Pod zlewem mam szufladę i 2 kosze póki co i miejsce na detergenty oraz mały koszyczek na ściereczki wszelakie:)
    Co do blatu, też nam robił go stolarz i wiem tyle, że jest lepszej jakości niż te blaty Ikeowe. Podczas zmywania woda nie kapie nam na blat raczej, gdyż ten zlew jest bardzo głęboki. Kran sprawdza się super również. Dookoła zlewu mam położony bezbarwny silikon więc łatwo utrzymać czystość i suchość.
    Y-Polly polecam takowy zlewik bo jest naprawdę bardzo praktyczny i wygodny, no i o wiele łatwiej go utrzymać w czystości:)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeOct 18th 2013
     permalink
    Migotynko, dzieki za odpowiedz :-)
    --
  2.  permalink
    Znów wpadam z zapytaniem, tym razem bardziej aktualnym niż plany budowy domu (bo to dopiero za jakiś czas). Czy któraś z Was miała styczność z meblami BRW? Dokładniej chodzi mi o system CREATIO i oczywiście ogólnie o jakość ich mebli. Z racji konieczności przeprowadzki na parter muszę urządzić sobie tam sypialnię do czasu wybudowania domu. Meble w pokoju, w którym będę mieszkać nie nadają się do użytku, a swoich z piętra nie mogę zabrać (płacili za nie rodzice jeszcze kiedy miałam naście lat, a piętro zostaje dla siostry i jej narzeczonego, więc rodzice zdecydowali że zostają dla nich). Spodobał mi się ten system, a zależy mi na tym żeby meble były dobrej jakości (kupuję je z myślą o tym, aby zabrać później do domu, który wybudujemy). Będę bardzo wdzięczna za opinię, bo do tej pory miałam tylko styczność z meblami z Agaty.
    •  
      CommentAuthor_Isia_
    • CommentTimeOct 21st 2013
     permalink
    Migotynko, kuchnia piękna :) Uwielbiam białe. A nie myśleliście o jakiś innych uchwytach? Czymś sprawiającym lżejsze wrażenie?

Sstokrotkoo, my mamy meble BRW. W kuchni i w pokoju. Te pokojowe mają już dobrych kilka lat i generalnie z daleka wyglądają ok ale nie są jakiejś super trwałości. Wystarczy byle co, żeby okleina się naruszyła. O ile sama płyta jest w dobrym stanie to właśnie ta folia w wielu miejscach się podziurawiła. Sporo się im właśnie "dostało" przy transporcie z mieszkania do mieszkania.
    Moim zdaniem meble z Ikei tańsze a dużo lepszej jakości. Bo ceny w BRW nie powalają.
    Poza tym w szufladach z BRW jest problem z tym, że wysuwają się ledwo ledwo. Strasznie mnie to wnerwia.
    Drugi raz BRW nie kupię, meble za jakiś czas planujemy wymienić.
    A tak na koniec dodam, że czego w BRW nie zamawiałam, to zawsze trzeba było na to czekać i ani razu firma nie zmieściła się w terminie umowy. dla mnie są nierzetelni. Hitem było, kiedy uszkodzili jedną szafkę kuchenną przy montażu, aby to zareklamować musieliśmy się ponownie ciągnąć do salonu z własnymi zdjęciami uszkodzenia. Następnie oczywiście na czas odpowiedzi o przyjęciu reklamacji nie było, więc sama wydzwaniałam. Dostałam informację, że ekipa się ze mną skontaktuje w sprawie wymiany szafki w bieżacym dniu. Ja to w końcu zrobiłam bo się nie doczekałam. Na montaż przyjechali z szafką w złym kolorze. Niepoważni i tyle.
  3.  permalink
    Isia, dziękuję za bardzo cenną informację. Ja znów z ikei nie jestem zadowolona, ale ja mam serię malm - komody+stolik+szafka rtv. Jedynie szafka przetrwała nieuszkodzona, bo tam tylko tv stoi, więc kurz zetrzeć i tyle dotykania. Komody są liche, wypadają kołki, więc czasem front się wysunie sam, a stolik po roku tragedia - mega rysy, odrapania, mimo że mebli bardzo pilnuję i na stoliku położony obrus, który specjalnie szyła mama pod wymiar, żeby zakrywał całość blatu, ale nie wystawał. Przejadę się obejrzeć komplety sypialne do ikei, może ta kategoria mebli jest trwalsza. U mnie problemem jest to, że poza łóżkiem i szafą chcę mieć jeszcze do kompletu zamykane szafki do powieszenia na ścianę, biurko i stolik "kawowy" bo to będzie zarazem moja sypialnia, biuro i salon. No i marzę o meblach "na wysoki połysk" i jasnych, żeby pokój się optycznie powiększył, bo mimo że nie jest mały (4m na 4m) to będzie tam sporo rzeczy...

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 21.10.13 13:56</span>
    Tak więc pozostaje mi szukać dalej. Macie może jakieś godne polecenia sklepy meblowe?
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    My mamy w salonie meble z BRW i generalnie mogą być ale szału nie robią...a ostatnio jak byliśmy pooglądać tam meble (z myślą o nowym domu) to już zupełnie nic nam się nie spodobało i chociaż wielką fanką Ikei też nie jestem to np. kuchnie stamtąd wyglądają wg mnie o wiele lepiej niż z BRW...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Dziewczyny jutro mam na bodowie wizyte pana od centralnego odkurzacza. Jestem ciekawa co powie i ile zawola :)
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    •  
      CommentAuthor_Isia_
    • CommentTimeOct 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    Ja akurat wybrałam kuchnie BRW bo szukałam czegoś w stylu rustykalnym ale koniecznie chciałam, żeby fronty miały delikatne łuki. W Ikei nic takiego nie było. Wydaje mi się, że w salonach Ikei mają super zrobione aranżacje a w BRW to się specjalnie nie starają. Jednak BRW daje większy wybór kolorów frontów, chyba jednak więcej rodzajów szafek sporo blatów, różne witrynki. Mówię oczywiście o kuchniach rustykalnych, w nowoczesnych się nie orientuję. Ale BRW na pewno drożej.

Natomiast co do kompletów pokojowo sypialnianych to w BRW wszystko na jedno kopyto. I takie nijakie jak dla mnie. I wszystko prawie w wenge.
    Moi teście mają właśnie z Agaty sypialnię i nie narzekają. Dla mnie wygląda mniej tandetnie niż BRW. Ceny chyba podobne.

Lily, te meble są fantastyczne. Tylko te ceny... Też się rozmarzyłam ;)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeOct 22nd 2013
     permalink
    Lily meble piekne ale cena piwala buu szkoda bo sa ladne

Treść doklejona: 22.10.13 09:46
    Nie lubie brw za to z ikea nigdy nie mialam problemu a mam tylko ich meble. Kazda reklamacja zalatwiona na najwyzszym poziome
  4.  permalink
    U mnie jest jeszcze jeden problem z Ikeą - najbliższa jest w Katowicach, a ja mieszkam 15 km za Bielskiem-Białą, w stronę Żywca, więc mam dość daleko i nie wyobrażam sobie jeździć z każdą pierdółką do reklamacji do Ikei (kiedy kupowałam tam serię malm to mieszkałam bardzo blisko Ikei w Katowicach - jakieś 10min drogi). Muszę się przejechać do Agaty, może znajdę tam jakąś serię sypialni razem z biurkiem. W każdym razie już wiem, że w BRW nie kupię. Szkoda że nie mają dobrej jakości mebli, bo bardzo spodobała mi się seria creatio w bieli (oraz niektóre meble do jadalni/salonu - tak przy okazji patrzyłam z myślą o przyszłości).
    •  
      CommentAuthorczerwinka
    • CommentTimeOct 22nd 2013
     permalink
    Mamy meble z Ikea w domu w zasadzie tak naprawdę w całym domu :D nie mam nic z innej firmy... są super faktycznie seria Malm nie bardzo przetrzymała małego szoguna ;) i po pół roku odkąd chodzi przyznam się że te meble są do wymiany, dwie komody i stolik/ława pod TV. BRW natomiast zostały w starym pokoju u męża teraz korzystają z tego rodzice mają tam sypialnie ... i to jest dramat ... złożenie tych mebli to była mordęga, zawiasy kiepskiej jakości, brak dziur pod kołki śrubki i td... koszmar... mieliśmy zabrać te meble do nas do mieszkania ale jak byśmy je rozłożyli to bym ich nie złożyła z powrotem a w całości miałam wrażenie że sie rozpadną. Blakną, odchodzi okleina itd. zapłacił mój mąż za to jak za zborze a dramat kompletny ... NIE polecam
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
    • CommentTimeOct 25th 2013
     permalink
    Dziewczyny i my zaczynamy budowę domu na wiosnę, teraz załatwiamy wszystkie formalności, ekipy, materiały. Projekt już zakupiony, po obejrzeniu chyba wszystkich możliwych w necie i oszacowaniu naszej zdolności kredytowej kupiliśmy z183. Parter zostaje bez zmian, a u góry inaczej robimy ścianki działowe, jedna łazienka, jedna garderoba i wygospodarowaliśmy miejsce na pralnię. Ogólnie to już chora jestem, bo nienawidzę urządzać wnętrz.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeOct 25th 2013 zmieniony
     permalink
    Super Madzinka. Powodzenia! Jakim systemem bedziecie budować? My zakończyliśmy założone na ten rok prace i wyłoniliśmy się z ziemi;)

Treść doklejona: 25.10.13 21:03
    Bardzo fajny projekt. W naszym stylu:)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
    • CommentTimeOct 25th 2013
     permalink
    No i ja sie pochwale, ze moje cudenko (pokazywany Wam wczesniej zabytkowy dom) zmieni w poniedzialek wlasciciela :smile:

To znaczy :crazy::crazy::crazy:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.