Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jakim systemem bedziecie budować?
a dzisiaj pojawi sie pan od ogrodzenia betonowego,
a wam sie te panele wpisuja w stylistyke/linie domu? ja osobiscie jakos tego nie widze znaczy widze ale jak bunkier...zwlaszcza przy dosc nowoczesnej linii domu, stolarce itp owszem cena korzystna ale to jedyna zaleta tego typu ogrodzenia wg mnie
a nie lepiej zrobić siatkę i posadzić rośliny szybkorosnące?
a co by moglo w takim zywopłocie mieszkac? z tych większych zwierząt? ;)
Sardynko ale chyba iglaki będą słabo rosły przy takim pełnym płocie bo nie będzie rownomiernego dostępu światła.
..jak mi trawa będzie rosła tak jak powinna to uznam to za sukces
Prosze was o opinie na temat kuchni - to pierwsza burza mozgow, wiec jeszcze szczegoly niedopracowane.
Polly, a przewidujesz jakieś zmiany - np. przeniesienie grzejnika? Jaka jest wysokość od podłogi do parapetu? Wyspa ma być tylko blato-stołem, czy może być na niej kuchenka albo zlew? Jaka jest wielkość wnęki (tam, gdzie masz teraz witrynę)? Podałabyś wymiary kuchni?
[/quote][quote=YPolly]Grzejnik zostaje, gdzie byl.
Wysokosc od podlogi do parapetu: 82 cm. Poniewaz szafka by nachodzila na okno, albo bedziemy zakanczac rog jakas otwarta polka albo po prostu zostawimy maly kawalek wneki - to akurat musimy jeszcze wyjasnic.
Wyspa ma byc tylko blato-stolem, wszelkie inne rozwiazania nie pasuja nam do koncepcji, bo nie chce z salonu ogladac kranu ani wyciagu nad kuchenka, a jak sie otworzy te wielkie drzwi to jest fajna przestrzen, szkoda mi widoku.
Jeśli nie chcesz robić nic ze ścianą z oknem (szafki mają zasadniczo wys. 82 cm plus blat załóżmy 3, więc mógłby być problem),
to zmieniłabym jedynie ustawienie wyspy (ale to ja - wcale nie mówię, że to jest złe). Ustawiłabym ją przodem do największych drzwi i krzesła dała tylko po jednej stronie (w tym wypadku tyłem do drzwi).
nie wiesz, ile osób Ci zazdrości:-)
Przy planowaniu rozmieszczenia wyspy/krzesel musze wziac jeszcze pod uwage na przechodzenie miedzy drzwiami. Chodzi mi o to, by nie musiec za duzo omijac tej wyspy, zeby pojsc do lazienki czy do ogrodu zimowego (ze wzgledu na rozmieszczenie drzwi). Wedlug planera odstep miedzy ciagiem kuchennym a wyspa powinien wynosci 1,2 metra i tak to ustawilam. I teoretycznie, jesli te krzesla bylyby wsuniete, to mam od drugiej strony rowniez okolo 1,2 metra. Jakby te krzesla byly ustawione inaczej, to w ogole nie byloby problemu chyba przy takiej szerokosci wyspy.
--
Zrezygnowałabym z wolnostojącej witryny na korzyść płytkiej, wiszacej - zajmie mało miejsca, a będzie wyglądała pięknie