Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeFeb 25th 2014
     permalink
    Sardynko hydraulicy weszli w drogę wylewkarzom, pociągali 5cm warstwy styropianu i dali 3cm i jak się okazało to spowodowało, że z 7cm wylewki mam 10 a nawet punktami 12:( myślałam, że się porycze... ściąga listy z tego powodu hydraulika aby sobie to zobaczył co zrobił :(

Jestem wściekła...
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Ale jak to Lady? Nie ustalili tego między sobą? Ile masz styro na parterze?

U mnie za to poprawki w ziemi będą. Kierownik zrobił wykonawcy odkrywkę i wkopał wodę zbyt płytko:shocked::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aneta duuuuuzo pisania ehhhhh. Na budowie nic nie może być tak jak powinno buuu...

Jak płytko masz wkopana wodę?
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeFeb 26th 2014
     permalink
    Niby 30 cm za płytko względem projektu ale mam też zagiętą rurę, co jest już niedopuszczalne. Do poprawki. Dobrze, że nie rozliczyliśmy się do końca, bo mogłabym mieć kłopot.
    Rzadko robi się odkrywkę -ciekawa jestem, ilu ludzi ma taki problem, a dowiadują się o nim, jak pęknie rura:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Lady, ale chyba to naprawia czy tak zostanie?

Ja sie ostatnio nacielam na "fahofcuf" (specjalnie z bledem pisze, bo nawet na poprawne nazwanie nie zasluguja :devil:) od montazu kuchni. Czesc udalo nam sie dokonczyc samemu, do czesci ich fuszerki potrzebuje niestety fachowca, ale to juz nie w tym miesiacu, bo w portfelu znow pustki, bo caly czas jeszcze sie urzadzamy. Niestety zaplacilam za ten montaz z gory i zostalaby mi tylko droga sadowa - szkoda mi nerwow.

Przed nami teraz ogrod a potem remont dachu, wstawienie okien zabezpieczajacych okna witrazowe na zime.

Rok pod znakiem remontow... W kazdym razie cudnie patrzec, jak z zaniedbanego starego domu staje sie cudenko, nawet takie jeszcze zagracone, bo brak nam troche mebli jeszcze, ale jest coraz fajniej :)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aneta ja mam o 20cm za płytko wkopana rurę. Wyszło to przy kopania przyłącza gazu....

Ypolly po wylewkach już jestem więc pozamiatane.

Dzisiaj pierwszy raz stalam na wylewce:) ale miałam strach, że się zapadnie:)
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeFeb 27th 2014
     permalink
    Lady ale będziecie to wyrównywać czy nie trzeba?
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Sardynko nic wyrównywac nie trzeba.... wylewki to skorygowaly dlatego w paru miejscach mam 10cm a nie zakładane 7cm.
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeFeb 27th 2014 zmieniony
     permalink
    Ladybird76: Sardynko nic wyrównywac nie trzeba.... wylewki to skorygowaly dlatego w paru miejscach mam 10cm a nie zakładane 7cm.

mhm
    A na ogrzewanie może to mieć jakiś wpływ czy raczej nie?

Właśnie się okazało, że naszego gresu nie będą już produkować i póki co nie możemy go nigdzie znaleźć...także bosko :/ dobrze, że drzwi nie zamówiliśmy (znaleźliśmy idealnie pasujące do podłóg)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Sardynko jedynie na pierwszy sezonowy rozruch może mieć wpływ i zamiast 10 minut zajmie mu 20 minut. Mam jednak nadzieję, że z gresem da rade....:)

Treść doklejona: 27.02.14 22:21
    A to nasze wylewki
    ... widok wejscia z tarasu do kotłowni i przejścia do wiatrołapu

od strony pokoju mamy

nasz salonik z kuchnia
    •  
      CommentAuthormarylove
    • CommentTimeFeb 28th 2014 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny wybaczcie, ja znowu wpadam z pytaniem. Podpowiedzcie, jakich producentów brać pod uwagę jeśli chodzi o ceramikę łazienkową? jaka wanna lepsza na całe życie;) - akrylowa czy stalowa??
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeFeb 28th 2014
     permalink
    marylove Ja jestem za akrylową z cersanitu tak samo jak armatura.... ale czy coś znajdę dla siebie w dobrej cenie czas pokaże czy padnie na tego producenta.... kabiny zaś z huppe będę zamawiała....
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 1st 2014
     permalink
    My kupujemy wannę akrylową z Koła

Niestety gresu nie ma i nie będzie (tzn. jest możliwość, że będzie ale nie wiadomo kiedy, nie wiadomo czy w tym kolorze i nie wiadomo w jakich rozmiarach)
    No i chyba zdecydujemy się na Korziliusa Brike Creme, bo nic innego nam się nie podoba (chociaż ta jest strasznie jasna i boję się czy nie za jasna)...tzn. całkiem podobny kolor do poprzednich ma Nowa Gala (Stonewood 12) ale format do kitu :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    My mamy akrylową wannę Koło. Była pęknięta, zanim zdążyłam się w niej pierwszy raz wykapać. W ciągu roku nabyła chyba jeszcze ze dwie rysy, a naprawdę dbamy o nią.
    Najważniejsze, żeby ta wanna nie była za cienka, tam gdzie są wgłębienia tam jest najcieńsza warstwa. Jak będzie za mała, to wanna będzie podatna na uszkodzenia.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    marylove: Dziewczyny czy któraś z Was zdecydowała się na panele na podłogówce? jeśli tak to mam pytanie jakie?

my mamy panele na podlogowce jedynie w przedpokoju na gorze i w garderobach, mimo ze panele 9mm to i tak bez problemu czuc cieplo, producent deklaruje ze kazde i 7 i 9mm nadaja sie na podlogowke, chociaz jak nas pytali w komforcie czy bedzie podlogowka pod panelami bo jesli tak to balterio 8mm polecaja bardziej

marylove: jakich producentów brać pod uwagę jeśli chodzi o ceramikę łazienkową? jaka wanna lepsza na całe życie;) - akrylowa czy stalowa??

my bralismy pod uwage odcien bieli (ku mega wnerwie na to mojego meza) no i wygral tzw bielszy odcien bieli i ROCA, a potem juz wanne na gore dopasowywalismy pod katem wlasnie zgodnosci bieli i u nas jest akrylowa kolo agat, uzytkowana intensywnie przez 2 lata, nie ma zadnych problemow. chociaz roca ma 'dedykowana' poolspa, jednak to nie na nasza kieszen bylo (ponad 2x drozej niz kolo)
    jestem tez zadowolona z armatury (lazienka i kuchnia) wiec polecam PAFFONI, wloskie z dluga gwarancja. b.dlugo bylam napalona na deante ze wzgledu na design ale nam odradzili, ponoc przepasc jesli idzie o jakosc teraz a kiedys, totalna chinszczyzna

Ladybird76: z jakiej firmy macie kabiny i wanny?

kabina radaway premium jakis tam z powloka easy clean (chociaz dla mnie to pic na wode fotomontaz) , brodzik do kompletu tez z tego samego katalogu

Ladybird76: Hyde powiedz mi jesli to nie problem jaki masz model delty, jak się zachowują przy mrozach tzn czy w wiatrołapie jest zimno przy nich ? poza tym masz otwierane do zewnątrz czy wewnątrz? Chcę na zwenątrz ale jakoś te zawiasy są mocno widoczne...

sorki ze dopiero teraz ale troche mnie nie bylo. drzwi mamy delta de luxe2, otwierane na zewn. zawiasy mi totalnie nie przeszkadzaja (nawet nie zwrocilam na nie uwagi dopoki nie przeczytalam ze sa mocno widoczne hehe); nasze sa z przeszkleniem, nie przemarzaly ale przy progu czuc roznice temperatur; w wiatrolapie mamy podlogowke ale nie pod samymi drzwiami i sila rzeczy czuc roznice miedzy domem a ta czescia ale nie zeby bylo chlodno tylko po prostu ciut temp nizsza jednak jest
    •  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeMar 2nd 2014
     permalink
    Mimo, że większość z Was buduje domy, to myślę, ze mimo że my kupujemy mieszkanie to zawsze mogę tu uzyskać radę co i jak zrobić lepiej, na czym można zaoszczędzić itp :)
    To nasz rzut
    Póki co zaczynamy szukać pomysłów na wykończenie. Najgorzej nam idzie z kuchnią, bo w projekcie jest dość mała, można by było wyjść z nią w pokój ale trzeba by było zlikwidować stół i postawić taki bar... A nie wyobrażam sobie całe życie jeść na barze.. I znalazłam taki pomysł.. null null. Mam też już upatrzoną łazienkę, tylko planujemy zrobić jeden zlew i całą tą szafkę zabudować, tak aby wstawić pod pralkę
    Macie jakieś rady na co zwrócić uwagę co się kompletnie nie sprawdza ?
    Ma któraś z Was moze taki kominek powietrzny jak np. na kratki.pl ?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 2nd 2014 zmieniony
     permalink
    Asiula gratuluję zakupu i co jak co ale taras będziecie mieć wypasiony :)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeMar 2nd 2014
     permalink
    Hyde masz jakieś zdjęcie drzwi?

Mamy zamówione drzwi delty i musze przyznać, że mi się nic a nic nie podobają kolorystycznie i jestem załamana. Wybór męża i mamy ehhhh. Drzwi mają bardzo mocno wyraźne usłojenie kolorystyczne, które na nic nie wyglada:(

Treść doklejona: 02.03.14 19:18
    Drzwi jakie zamówiła mama z moim mężem to delta maxim z dopłatą do pasków ozdobnych inox, dodatkowych 2 kluczy, systemu jednego zamka i klamki oraz zamków innej wersji tzn kwadratowej ehhhh

Treść doklejona: 04.03.14 11:18
    Laski mam doła budowlanego.... mam ochotę wyjechać na miesiąc i nie słyszeć nic w temacie budowy:(
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 4th 2014
     permalink
    Ladybird76: delta maxim

my też mamy maximy (gładkie, przeszklenie pasek inox) tylko w antracycie :) Mi się podobają

A co do doła budowlanego to mogłabyś sobie podać rękę z moim mężem...ja to w sumie na budowie jestem okazjonalnie, więc jedyne co widzę to postępy (on jedyne co widzi to syf :tongue:)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Sardynko a okna jakie masz?
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Lady jeśli chodzi o kolor to antracytowe właśnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    To masz fajnie bo będą jednolite.... moje będą miały pięć poziomych pasków inox wiec może te mazy jakoś z łagodnieja.

Sardynko Ja też codziennie na budowie pomimo, że teraz tam nic się nie dzieje. Mam jednak nerwy, że ich mi się nie zgrywasz w doborze wnętrza. Nie ma gresu takiego jaki bym chciała, nie podobają mi się drzwi orzechowe a białych rodzinka nie chce....buuu
    •  
      CommentAuthoraneta01
    • CommentTimeMar 4th 2014 zmieniony
     permalink
    Ja też z dołem - mam serdecznie dosyć wszystkiego - nie cieszy mnie nawet wybór ceramiki. Zmęczona jestem tym doglądaniem, pilnowaniem terminów, a najbardziej setkami decyzji, które zazwyczaj podejmuję sama. Bu..
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Aneta jak to przeczytałam to przez chwile zastanawiam się kiedy to napisałam ale widok twojego nicka uświadomił mi to, że nie jestem sama w budowlanym dole.... a te słowa są Twoje....

Treść doklejona: 04.03.14 19:20
    Moje drzwi z delty będą w takim kolorze ale zupełnie gładkie

Z takimi paskami
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Kolor sam w sobie wg mnie ok :) A czy będzie pasował do okien to ciężko ocenić, chociaż z tego co widzę to chyba macie trochę jaśniejsze okna?

No mi doła ciężko złapać, bo jednak nic tam właściwie nie robię/ niczego nie pilnuję...ale jak okazało się, że nie ma i nie będzie wybranego przez nas gresu to byłam wściekła...ale no cóż - mus to mus - weźmiemy inny i najwyżej białe drzwi jeśli nie znajdziemy w podobnym kolorze...:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Asiula - super taras można go ładnie zaplanować:)
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Super tylko pomysłu brak..chcemy coś wymyślić na górę, bo sąsiedzi u góry będą mieli 6m balkony i nie chcemy żeby siedzieli i patrzyli do nas :p

Jeju jak ja patrze i juz mam problem, bo wymyśliliśmy w przedpokoju takie płytki ceglopodobne parma i biała szafę pax z ikei no i wypadałoby wtedy białe drzwi co nie ?
    A np. Sypialnie i łazienkę chcemy w brązach i w ogóle nie będą pasować....
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Sardynko białe drzwi będziesz miała? Mmmmmm pokaż jaki gres planowalas a jaki będzie?
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    gres miał być kolor esche grau a będzie brike creme

A co do drzwi to jeszcze nie wiem, do esche grau znaleźliśmy idealnie pasujące, do brike creme jeszcze nie wybieraliśmy, w pt jedziemy z płytką i będziemy myśleć...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    A nigdzie nie da się kupić tego koloru co chcesz?

Treść doklejona: 04.03.14 22:02
    My też nie możemy się zdecydować na jeden z dwóch kolorów

•  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ladybird76: A nigdzie nie da się kupić tego koloru co chcesz?

nie :( wszyscy zamawiają z Tubądzina, a oni teraz przenoszą produkcję Korzilusa z Hiszpanii do Polski i już niczego nie produkują...możliwe, że produkcję wznowią, ale co jak i kiedy to już nie wiadomo, a my czekać nie możemy...:confused: )
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Do tego moja rodzinka chce takie drzwi.... nie wiem jak one będą grały z całością..... ehhhh
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Jak chcecie wszystko w kolorze drewna, to chyba bym wzięła beżowe płytki...
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Tylko nie wiem jak kuchnia w bieli będzie się do tego komponować.... jest otwarta na salon
    Ogólnie n7e chce aby to było zimny dom w kolorystyce ale też samego drewna nie chce bo by się zrobiło mdło ... Ta szarosc będzie również położona w wiatrołapie ci pójdzie jednym ciągiem przez korytarz do łazienki i kotłowni. Pokoje i kuchnia w tym drugim gresie albo w szarości pozostanie a bez do mamy dam.

•  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeMar 5th 2014
     permalink
    Beż do białej kuchni spokojnie będzie pasować....u nas jasno beżowy gres, białe fronty i grafitowe blaty - wg. znajomej architekt będzie grać :wink:
    No ale oczywiście decyzja co do koloru jest Wasza :) Ja bym po prostu chyba się bała, że szarość w salonie będzie za chłodna (u nas te pierwsze płytki były w szarawym odcieniu, ale nadal bardziej w beżu - bo to drewnopodobne, bardziej szarych się bałam bo właśnie dla mnie za zimne)...no chociaż pewnie wszystko kwestia dodatków i wyposażenia...a macie może jakiegoś architekta, żeby się poradzić?

W wiatropłapie itp. spokojnie możecie przecież ten szary zostawić, szczególnie, że u Was i tak wszystko odcięte jest drzwiami (u nas jedynie wiatrołap i pomieszczenie gospodarcze są za drzwiami a korytarz przechodzi w salon więc siłą rzeczy przynajmniej w tych 3 pomieszczeniach fajniej będą wyglądać jednakowe płytki)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Sardynko bo właśnie mi się bardzo podobają te panele które linkowałas.. i powiedz mi właśnie jakoś łączycie to z brązami w innych pomieszczeniach?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Sardynko to środkowe pomieszczenie czyli hol i przejście do pokoju gościnnego nie jest odcięte drzwiami ale takim szerokim przejściem, które nie będzie zamknięte.
    Moja mama na ten bez mówi zielone bo mają taki odcień a raczej odcienie zróżnicowane.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja bym nie zdecydowala sie na laczenie 2 kolorow gresu zwlaszcza jesli bedzie to widoczne; spojnosc do mnie bardziej przemawia :) ja np woodentica mam na calym dole mimo ze wiatrolap czy lazienka oddzielone sa drzwiami. nie chcialam miszmaszu wizualnego i wszelkiego rodzaju pzejsc
    no bo np w takim przejsciu z korytarza do salonu to czy plytke skonczyc w polowie czy moze cala rowno z lukiem od str pokoju, czy moze od przedpokoju?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Hyde nie lubię monotonii, która uzyskuje się poprzez ujednolicenie Wszystkiego tzn podloga, drzwi, okna, meble... rozumiem i się mdło. W tym wydaniu szarosc byłaby w lazience połączona z czysta bielą w kotłowni z obecny mi kaflami i w wiatrołapie oraz holu. Te pomieszczenia działają jako taki wspólny łącznik pomiędzy przodem domu a tyłem. Gresy jednego producenta wiec ładnie się łączą.

Treść doklejona: 05.03.14 12:25
    i tak już ciężko przychodzi mi myśl orzechowych drzwi a nie białych ale musiałam iść na kompromis z rodzinka w zamian za biała łazienkę.

Treść doklejona: 05.03.14 12:41
    Dziewczyny z jakiego drewna macie schody, na co zwracać uwagę?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 5th 2014 zmieniony
     permalink
    tyle ze spojnosc nie oznacza monotonii ale tu, jak we wszystkim, kazdy ma swoje preferencje. Dla mnie miszmasz jest meczacy i dlatego zdecydowanie bardziej podobaja mi sie domy gdzie jest jakis wspolny element 'wnetrzarski'.
    ja akurat sobie nie wyobrazam takich "odciec" nawet jesli to jest kwestia plytek od jednego producenta (tu wspomniany przyklad tego przejscia miedzy korytarzem a salonem chociazby) i np dlatego dazylam zeby u nas gres byl w miare podobny z panelami zeby przejscie do salonu czy przy kominku nie rzucalo sie w oczy (i ponoc nie rzuca sie)

no i kazda jak to ty nazywasz "monotonie" idzie przelamac dodatkiem - tym calkiem malym (poduszki, serwetki) czy wiekszym (meble)

Ladybird76: Dziewczyny z jakiego drewna macie schody, na co zwracać uwagę?

u nas schody sa jesionowe, tak nam doradzali ludzie majacy nazwijmy to duzy kontakt z branza
    jesli idzie o zwracanie szczegolnej uwagi na cokolwiek to ja patrzylam na wysokosc balustrady, rozstaw szczebelkow w balustradzie i glebokosc trepa - tak aby spokojnie mozna bylo postawic noge
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Ze schodami jestem umówiona z dwoma stolarzami... zobaczymy jakie dadzą oferty oraz co powiedzą na wykonanie schodów.

Czasami spójność to monotonia... czasami daje efekt nudnego pomieszczenia.... Gresy, które zamieściłam oba mi się bardzo podobają. Oba są tak samo piękne i każdy ma swój efekt. Decyzja nie będzie łatwa.

Większość wizji mam już w głowie jak będzie u mnie wyglądało ale mój salon i gresy to na tę chwilę mój problem. Znajoma lada chwila wchodzi zbierać pomiary kuchni i pomieszczeń gdzie będą szafy. Muszę jechać pozamawiać kafle do łazienek. Jedna stoi pod znakiem zapytania... w sumie nie wiem jaki chce aby miała kolor... Teraz to zaczyna się młynek :) Oświetlenie wstępnie jest już zadecydowane choć pewnie i tak będą jakieś poprawki :)

Tarasy spędzają mi też sen z powiek... będą dość wysoko ale jakaś wizja też już na nie jest. Jak dobrze, że działka nadrabia swoją wielkością :)
    Jutro wchodzą Panowie od przyłącza mojego... ciekawe kiedy będę podpięta do gazu :)

Ciągle negocjuję cenę paneli podłogowych ze sklepami i praktycznie z 84 za m2 jestem już na 68zł m2 :)

Poza tym dół budowlany nie mija :(
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Asiula to nie są panele tylko gres :)

Lady no jak nie ma drzwi to też bym się zastanowiła czy warto robić odcięcie z płytek...u nas właściwie wszystko będzie w tym jednym gresie prócz sypialni i łazienek (dom parterowy - sypialni w gresie nie chciałam a w łazienkach chcę mieć spójne podłogi ze ścianami)
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Sardynko ale w wiatrołapie jakoś nie widzę bezu a szarosc tak samo w kotłowni i łazience.
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ladybird76: Sardynko ale w wiatrołapie jakoś nie widzę bezu a szarosc tak samo w kotłowni i łazience.

A to w końcu podoba Wam się ten beż czy nie? (tzn. do salonu) Bo jak nie to zrób wszystko w szarościach :bigsmile:

Np. coś takiego mi się akurat podoba (ale ja lubię taki charakter wnętrz, nie wiem w co Wy "celujecie")
    salon
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Hehe,nie jesteśmy same z dołami;)

Co do dylematów płytkowych, został mi taki, że ostatnia łazienka miała nie być szara ani grafitowa, a wszystkie znaki na niebie mówią, że jednak będzie:confused:
    Za to spójność będzie zachowana ale ja chciałam coś innego..
    --
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    na schody najlepszy jest dąb, buk , jesion - to dobre twarde drewno
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Sardynko i ten beż i szarość nam się podoba.... obie płytki są świetne dlatego ten wybór nie jest taki łatwy jakby się to mogło wydawać buuuu

Zależy mi bardzo aby dolna łazienka miała szara podłogę tak samo jak kotłownia i wiatrołap. Aby to jednak się łączyło jednym ciągiem musiałabym pociągnąć gres jak na tej wizualizacji zaznaczyłam. Mam jednak świadomość, że kolorystycznie lepiej powinno jakby korytarz z goscinnym był ujednolicony ehhh i co tu robić?

Dzisiaj i w sobote jestem umówiona w sprawie schodów.... jestem ciekawa co stolarze powiedzą i jak wycenia.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Dziewczyny, mam szybkie pytanie. Kupujemy tu w Londku mieszkanie, 2 pokoje. Kuchnia mala, chce by byly biale fronty (mam teraz tu gdzie wynajmujemy mat). Czy mat jest lepszy niz polysk?
    Widzialyscie kiedys polaczenie mat (dol) i polysk (gora)? Bo szukam, i szukam i znalezc nie moge.
    --
    •  
      CommentAuthorMatylda1982
    • CommentTimeMar 6th 2014 zmieniony
     permalink
    Ja osobiscie wole polysk. Znacznie lepiej sie czysci. Teraz mam bialy gloss i jestem zadowolona (wynajmowane mieszkanie). W sobote sie przeprowadzamy "na nasze" i tu tez zdecydowalam sie na polysk tyle ze juz nie bialy. Przyznam szczerze ze to nie jest tak ze ten matt sie jakos zle czysci. Tylo wszytsko zalezy od producenta szafek. Masz juz madzia cos na oku? Bedziesz bazowac na brytyjskich producentach? Jestem swiezo po poszukiwaniach wiec moze cos podpowiem :)

A co polaczenia, to teraz mozesz sobie polaczyc co chcesz i jak chcesz. Wiec tak, widzialam takie kombinacje. Chyba nawet w katalogu Nobilia
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeMar 6th 2014 zmieniony
     permalink
    Matylda1982: Masz juz madzia cos na oku? Bedziesz bazowac na brytyjskich producentach? Jestem swiezo po poszukiwaniach wiec moze cos podpowiem :)

My kupujemy nowe mieszkanie od dewelopera (1 bed flat). I tam maja byc kuchnie Nobilia (niemieckie). Ciekawa jestem czy bardzo ograniczony wybor frontow bedzie. No zobaczymy.
    Tydzien temu zarezerwowalismy mieszkanie a w niedziele chca bysmy wybrali juz kuchnie. Ja mam sporo zmian, bo chcialabym kupic sama zlew granit -kompozyt , bo nie lubie tych ze stali (ciezko sie czysci ze wzgledu an twarda wode). Jak sie nie zgodza, to sami wymienimy zlew + pewnie trzeba bedzie blat wymienic.

Jaki kolor masz kuchni teraz? U nas bedzie malenka, otwarta na salon. Wiec mysle, ze biala bedzie ok. Teraz mamy tu gdzie wynajmujemy mat i srednio sie to czysci.

Treść doklejona: 06.03.14 10:29
    Mam nadzieje, ze jak bedzie ograniczony wybor frontow od deqelopera to wybierzemy mniejsze zlo.

Matylda - wybieralas juz podlogi? Ja bym chcial kafle z Ceramica Imola 60na60 w przedpokoju, albo podoba mi sie bialo czarna krata z Tubadzina (kolekcja Zien), ale tych plytek z tubadzina nie widzialam w Londynie (szukalam po polskich firmach). Ogrzewanie ma byc podlogowe, wiec zastanawiam sie co w salonie i w pokoju. Chcialabym panele , bardzo jasne., takie jasne drewno kolor. Tu popularne sa winylowe, nie wiem sama co wybrac. Mieszkanie ma byc gotowe pod koniec lipca + musimy polozyc podlogi w salonie, przedpokoju, kuchni i pokoju synka.

Jak masz jakies ciekawe stronki, producentow to podeslij linki na priw.
    Ja bylam wczoraj na Shad Thames w sklepie z ceramika, ale tam maja wiekszosc plytek na zamowienie. Ja wolalabym zobaczyc na zywo.
    Znasz moze HomeSense? Slyszalam o tym sklepie od kolezanki, nie wiem czy warto sie wybrac tam na zakupy?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.