Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
zostawienie wyjścia na kaloryfer i ewentualna późniejsza decyzja to dobre rozwiązanie.
Hopeful piękny dom
lubię gonty :)
Okna zamówione będą na początku sierpnia, zdecydowaliśmy się na ral 7012 - bazaltowoszary, ciekawa jestem efektu.
--
Bardzo jestem ciekawa efektu, sama zastanawiam się nad tym kolorem, alternatywnie antracyt - którego już niestety wszędzie dużo i podoba mi się też taki ciemniejszy, zimny brąz, nie wiem jak fachowo się nazywa...
aneta - ja mam płytę i zmywarkę bosha , piekarnik amica - działa jak trzeba.
[/quote][quote=hopefully]Chwalę się naszym daszkiem świeżo położonym, a że gontów u Was chyba nie widziałam, to będzie rodzynek ;-)
szary wygrał, bo planuję jasne drewno na elewacji, takie jak mam na nadbitce i myślę, że kolejny odcień brązu, to byłoby za dużo.
Kurcze to ja tu muszę wrzucić widok na swój dach bo my też gont-owi
Ja mam złe doświadczenia z gontem, tzn mamy sypialnię na poddaszu krytym gontem i dziękuję - takiej sauny na pewno nie byłoby pod dachówką.
może minimalnie pod gontem jest cieplej
Małż mój ma firmę zajmującą się kryciem dachów i mówi, że to zależy głównie od izolacji, może minimalnie pod gontem jest cieplej, ale główna kwestia w tym temacie to izolacja właśnie, grubość wełny... Poza tym my będziemy urzędować wyłącznie na parterze, stryszek będzie służył jako graciarnia, więc nie gra to u nas jakoś szczególnie roli.
Mary u nas ten róg domu z dwoma oknami podobnie wygląda, tylko my mamy jedno okno fix bez podziału 2100, a drugie przesuwane hst 2500 podzielone na pół.
Co to za kolor okien??