Ulcia robiłam z tego przepisu http://kobieceinspiracje.pl/out,31952.html. Sosu troszkę mało wyszło, albo ja za dużo makaronu dodałam, ale i tak nam smakowało:) A dzisiaj u nas krupnik, a drugiego nie robię, bo mi się nie chce ;)
-- Dziecko to niepowtarzalny dar.. dar życia.. wyjątkowy...
Ja dzisiaj robie obiad urodzinowy, jak z mojej ulubionej restauracji. I serio, smakuje tak samo :D A więc będzie pieczony kurczak w pikantnej marynacie, do tego ryż na sypko z kurkumą, czosnkiem, chilli i imbirem oraz gruube fryty. A na deser gofry z bitą śmietaną Ah, już mi ślinka cieknie
W ciąży i w Anglii Tam mają skłonności do dziwnego łączenia potraw. Pierwszy przykład z brzegu - ich śniadanie typowe. Jak byłam chwilę w Londynie i dostałam w knajpie połączenie fasolki w sosie, grillowanej pieczarki, kaszanki, jajka sadzonego i pomidora, a do tego tosta z dżemem i owsiankę to oszalałam. Ale trzeba przyznać, że smakowało bosko
Aa bo w tej restauracji jak się zamawia całego kurczaka to ma się do wyboru 4 średniej wielkości dodatki. I zawsze bierzemy pół na pół ryż pikantny i fryty. Wszystko razem smakuje super
A u mnie dzisiaj pół na pół: w "lanczboksie" miałam ryż jaśminowy na modłę sushi- z sosem sojowym, octem ryżowym, solą, wasabi, z ogórkiem zielonym, awokado i sezamem i w bistro zjadłam mocno zabielaną ogórkową
A teraz dorzucam ziemniaczki młode z koperkiem, masłem i śmietaną :)
_hydro_: Śmiem twierdzić, że najlepszy element pomijasz
Śmiem się z Tobą zgodzić, ale mój mąż gorszy od przedszkolaka i jajecznicy nawet nie zje, jak twardym kamieniem nie jest. Więc płynne jajo w carbo nie przejdzie. A że mi wszystko jedno to robię takie bez. Oraz teraz zupełnie mi zwisa, bo ja też na ŻM i zdrowo i nietłusto
Dobre gołąbki nie są złe ;) i chociaż normalnie lubie a nie przepadam to mi smaka narobilyscie ;)
U mnie dziś był barszcz ukrainski z dużą ilością młodej kapusty a o 16 zapiekanka makaronowa z mielona cielecina i indykiem, pieczarkami, brokulem, serem i sosem pomidorowym ;)
u nas mlody golabkow nie jada wiec kiedys zainspirowana reklama golabkow bez zawijania zaczelam robic wlasnie takie (tyle ze sama daje przyprawy i ten sos pomidorowy robi); nawet nie wyczuwa ze tam kapusta jest (tre na tarce)
dzisiaj na obiad kluski na parze, w prawdzie kupne ale od babki co to sprzedaje 'domowa garmazerke' ponoc rewelacyjne jak u babci, zaraz sie przekonamy