Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeOct 14th 2012
     permalink
    marylove: Ulcia u mnie ten sam problem, dziecię totalnie chustę oprotestowało:/ teraz miała kilka tygodni przerwy a jutro się spotykam z doradcą - może poznam jakiś uniwersalny sposób na chustowe histerie

O! jak już będziesz coś nowego wiedziała to daj znać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormarylove
    • CommentTimeOct 14th 2012
     permalink
    Ulcia no więc u nas chyba została wykluczona ewentualna kwestia niepoprawnego wiązania (kieszonka) ponieważ Kalina została zawiązana profesjonalnie a i tak była histeria:sad: I próbowaliśmy tylko raz bo już nie dała się włożyć ani uspokoić... Więc albo ewidentnie ona tego nie toleruje:cry: albo rzecz jeszcze w czym innym... Doradczyni pokazała nam też inne wiązanie tzn. kangurka, będziemy go ćwiczyć; w nim dziecko nie musi mieć nóżek aż tak szeroko jak w kieszonce, a być może Kalinę właśnie w kieszonce gdzieś chusta w nóżki uwiera bo ona taka chuda jest... Będziemy dalej próbować choć teraz znowu dam jej z tydzień odpocząć, a Tobie życzę żeby Martynka szybko się przekonała że w chuście jest bosko:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeOct 15th 2012
     permalink
    A ja mam problem :cry: Nie wiem czy nie potrafię zawiązać tej chusty czy coś jest nie tak z bioderkami Filipka (albo sobie wkręcam).
    Zawiązałam według instrukcji chustę nati tkaną- kieszonkę, ale mój mały się pręży i cały prostuje i nie potrafię mu zrobić takich okrągłych plecków i pupa też jest źle, nie możemy zrobić tak szeroko nóżek i żeby były wyżej, wygląda to jakby wisiał i jest dosyć nisko- porównując do Waszych zdjęć i do zdjęć w instrukcji. Czy ja coś źle robię czy może coś być z małym nie tak? Już sobie wkręcam, że może bioderka, może wzmożone napięcie itd.
    Próbowałam zawiązać na sobie sama i potem to samo według instrukcji robił mój mąż i u niego było dokładnie tak samo. Poza tym mały płacze i pręży się, jakby wygina cały.
    Będę jeszcze próbować, bo tak łatwo nie chcę się poddać, ale zastanawiam się czy właśnie wszystko jest w porządku z tymi bioderkami, czy dzieci tak czasem robią przy zawiązywaniu chusty i czy to ja coś źle robię :confused:
    •  
      CommentAuthorQuelle
    • CommentTimeOct 15th 2012
     permalink
    Judka moja mala dopiero od kilku dni polubila chuste a wczesniej byl krzyk.Mnie wiazania nauczyla moja polozna,ktora jest rowniez doradca .Duzo mi to pomoglo bo wczesniej tez myslalam ze cos zle robie.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeOct 18th 2012
     permalink
    No dobra! Odszczekuję wszystko co mówiłam o nie lubiącej chusty Martynce...... :tooth:
    Po instruktażu Doti :whorship: i podpowiedziach Sliwson :whorship: Martynka w chuście zachowuje się tak:

Fenkju Fenkju Fenkju :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeOct 18th 2012 zmieniony
     permalink
    A za Wami jest Franky i je cyca:tongue: albo śpi :wink:
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    A za Wami jest Franky i je cyca albo śpi

Ehhh Ty! Rozgryzłaś! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A za Wami jest Franky i je cyca albo śpi

Hahaha... Dobrze, że jest akurat zaraz po cycu...:bigsmile:
    tylko by tu tego brakowało, żebym ja z wymionem na wierzchu na fotce wystąpiła:devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    cudo dziewczyny!
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    sliwson: tylko by tu tego brakowało, żebym ja z wymionem na wierzchu na fotce wystąpiła

ha ha ha - wymazałam w photoshopie :shamed::wink:

Kakai: cudo dziewczyny!

Ty mi lepiej powiedz czy lubisz słodycze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ul_cia: Ty mi lepiej powiedz czy lubisz słodycze --

uwielbiam:shamed::devil:
    --
    •  
      CommentAuthormarylove
     permalink
    Ulcia gratuluję i trochę zazdroszczę też :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Ulcia, no widzisz u nas było to samo :)
    Źle zawiązana chusta - dzieć zły i wrzeszczący :devil:
    Dobrze zawiązana - wielkie szczęście i szybki sen :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    winnica: Dobrze zawiązana - wielkie szczęście i szybki sen

i podskoki dla lepszego bujania :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    to tak sobie teraz myślę, że pewnie i ja źle Ninkę motałam i dlatego protestowała a nie dlatego, że nie lubiła przodem do mamy :shamed::shamed::sad:
    że mi wtedy nikt nie pomógł, nie pokazał buuu
    no ale jak sie mieszka na zadupiu, gdzie ludzie nie wiedzą nawet co to chusta to tego :confused:

nic to, przy następnym się poprawie i do Ulci pojadę na nauki :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeOct 19th 2012
     permalink
    TEORKA: nic to, przy następnym się poprawie i do Ulci pojadę na nauki

o to to !
    Zapraszam ! :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormarylove
     permalink
    Teorka a masz jeszcze chustę w domu? ja bym chyba jeszcze próbowała na Twoim miejscu:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nie mam, odeslalam (bo mi Jah pozyczyla na probe)
    mam nosidlo ergo, wiec styknie tym bardziej, ze Nina w domu chce "siama" i caly dzien chodzi wkolo stolu ( :devil: ) a jak wychodzimy to z wózkiem bo lubi :wink:

takze jej bym już do chusty nie pakowala raczej :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormarylove
     permalink
    Aaa no to chyba że tak :smile: a jeśli mogę spytać, długo próbowałaś? i w jakim wieku Ninki? bo u mnie ta sama historia ale ja cały czas wierzę ze Kalina zmieni zdanie..:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeOct 19th 2012 zmieniony
     permalink
    probowalam ok 3 tygodnie
    co drugi dzien praktycznie
    i ni choinki :sad:
    Nina miala wtedy 2,5 - 3 msce
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: no ale jak sie mieszka na zadupiu, gdzie ludzie nie wiedzą nawet co to chusta to tego

u nas sąsiadka ciągle teściowej powtarza: "czemu ona tak to dziecko nosi, przecież ma wózek.... temu dziecku niewygodnie na pewno!" :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorjeżynka
     permalink
    Ja widziałam na rehabilitacji jak baba przyszła z dzieckiem w wisiadle- zastanawiałam się dlaczego jej nikt nie zwróci uwagi?!.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    A'propos wisiadeł - od dawna sobie przeglądam różne blogi robótkowe i natknęłam się na coś takiego, co mnie normalnie zmroziło.... A wydawało mi się, że Kanada to cywilizowany kraj :-/

--
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    Ja prawie codziennie na osiedlowe zakupy z Gosiakiem w chuście zasuwam:bigsmile:.
    Jakie było moje zdziwienie, kiedy weszłam do warzywniaka pod blokiem, a tam stała już inna mama z dzieciakiem w chuście :shocked:. Wczoraj byłam z wózkiem na spacerku i też spotkałam mamę z chustą. Widać jest to coraz popularniejsze.
    U nas reakcje bardzo pozytywne, jak jadę z wózkiem to nikt uwagi na Gosiaka nie zwraca, a wystarczy wejść do sklepiku z chustą, to już sprzedawczenie zainteresowane, pytają, czy chłopczyk czy dziewczynka, ile ma, czy mi nie ciężko, czy fajnie jej się śpi :devil:... Ale bardzo pozytywnie generalnie.
    Kurcze, mąż mnie zabije, ale naszła mnie ochota na tkaną i licytuję na all :shamed:. Wszystko przez Ulcię i tą fotkę jak Martynka słodko śpi. :devil:
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    madzinka83: Wszystko przez Ulcię i tą fotkę jak Martynka słodko śpi.

:cool:
    Oj tam oj tam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    madzinka83: Kurcze, mąż mnie zabije, ale naszła mnie ochota na tkaną i licytuję na all . Wszystko przez Ulcię i tą fotkę jak Martynka słodko śpi.

mnie nachodzi coraz bardziej na nosidło ergonomiczne Tula i już sobie odkładam pieniążki do osobnej kieszonki w portfelu, co by małż nie wiedział dokładnie ile to kosztowało :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
     permalink
    _kasiek_: mnie nachodzi coraz bardziej na nosidło ergonomiczne Tula

Kurcze mnie już dawno nachodzi :cool:, jedyne co mnie powstrzymuje to to, że Gosiak za mały na nosidło :devil:.
    Kiedyś mi się Doux doux zamarzyło, a marzenia trzeba spełniać :tongue:. Zawsze byłam mega oszczędna, może nawet skąpa, a przy Gosiaku świruję :shamed:.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    madzinka83: Kurcze mnie już dawno nachodzi , jedyne co mnie powstrzymuje to to, że Gosiak za mały na nosidło .

no Mateuszek też jeszcze za mały i póki co się chustujemy i pewnie nie przestaniemy, ale do nosidła zawsze łatwiej i szybciej włożyć, a i moja mama mogłaby wtedy Mateuszka nosić jak czasem będzie u niej :tongue: bo chusty na pewno nie nauczy się wiązać...

choć teoretycznie Tula od 7kg...ale czy to nie jest bardziej dla dzieci tak od około 6 miesiąca życia ?? wiecie coś na ten temat ??
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Mi też się marzy, ale mój mąż popiera i musimy uzbierać na 2 od razu. Na razie jutro ruszamy do Zakopanego, mam nadzieję, ze pogoda pozwoli wsadzić małe w chusty i powędrować w góry :)
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeOct 20th 2012
     permalink
    _kasiek_, zajrzyj na ten wątek: nosidełko ergonomiczne, jest trochę opinii o Tuli :smile:
    •  
      CommentAuthorjudka25
    • CommentTimeOct 20th 2012 zmieniony
     permalink
    Udało się :swingin:
    Śpi i nie płakał :jumping:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeOct 20th 2012 zmieniony
     permalink
    tak z boku wydaje sie ok choć nie widać dobrze jak są nóżki ułożone :smile:

choć nie wiem czy nie powinien być troszkę wyżej, bo po winnaś swobodnie pocałować synka w czółko
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Judka, trochę wyżej i rozsun boczne pasy bardziej na boki, tak żeby kolanka poszły w górę :)
    •  
      CommentAuthorjudka25
     permalink
    Dzięki dziewczyny za rady :wink:
    •  
      CommentAuthordoti_p
    • CommentTimeOct 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeOct 22nd 2012
     permalink
    Doti wklej fotkę raz jeszcze, bo tylko smaka narobiłaś ;)
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Nie daję rady inaczej z telefonu wstawić. Macie link :) https://picasaweb.google.com/m/zoom?uname=104124620248976539726&aid=5798516173746114673&id=5802091554172287314&viewportWidth=320&viewportHeight=416
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    doti_p: Nie daję rady inaczej z telefonu wstawić. Macie link :) https://picasaweb.google.com/m/zoom?uname=104124620248976539726&aid=5798516173746114673&id=5802091554172287314&viewportWidth=320&viewportHeight=416

"Niestety, nie znaleziono strony."
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ostatnia próba https://picasaweb.google.com/m/viewer?fgl=true&pli=1#photo/104124620248976539726/5798516173746114673/5802091554172287314
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
     permalink
    ja niestety dalej nie widzę....
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    TADAM :)
    A jutro na kalatówki się przespacerujemy :)
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Pewnie wszystkie dobrze wiecie ale przypomnę, zeby potem nie było:) w chlodniejsze dni, trzeba maluszkowi
    cieplutko ubierać stopki bo one jak tak w chuscie sobie wiszą, to szybko tracą ciepło.
    Ciotka lekarka mi kiedyś opowiadała, jak jedna mama po zimowym spacerze w chuscie przyjechała na ostry dyżur z odmrozonymi stopkami maluszka. Nie miała świadomości. Sprawdzała karczek i łapki, były ciepłe a stopki niestety odmrozone... ;-(

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 22.10.12 21:52</span>
    Doti pieknie!:)
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
    • CommentTimeOct 23rd 2012
     permalink
    Dziewczyny jestem posiadaczka chusty elatycznej i jestem meeega zadowolona.Wczesniej mala nie dala sie zawiazac ale od dwoch tygodni chustujemy sie i mam wkoncu wolne rece.Moge sprzatac,gotowac,robic zakupy a malutka spi smacznie wtulona we mnie.
    Dzieki chuscie mozemy jezdzic tramwajami i Oktawia pozniej nie przezywa nadmiaru wrazen.Woow zabrzmialo to jak reklama:smile:
    Dzieki Wam kupilam chuste a dzieki poloznej nauczylam sie ja wiazac.:wink:
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeOct 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    sliwson: Pewnie wszystkie dobrze wiecie ale przypomnę, zeby potem nie było:) w chlodniejsze dni, trzeba maluszkowi
    cieplutko ubierać stopki bo one jak tak w chuscie sobie wiszą, to szybko tracą ciepło.

Dlatego ja chłodną porą wolę jednak założyć większą kurtkę i zapiąć się w nią razem z młodą - mam gwarancję, że nie zmarznie :smile:
    •  
      CommentAuthorKatarzynka
     permalink
    Ale nawet jak się nosi pod kurtką malucha, lepiej stópki ciepło ubrać - nam się zdarzały chłodne, nawet jak nosiłam pod kurtką, chociaż zimą zawsze zakładałam wełniane skarpetki - w większe mrozy potrzebne nam były 2 pary.
    A to położna tak w ramach porad położniczych pomaga w wiązaniu chusty?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorWinni
     permalink
    Katarzynka: Ale nawet jak się nosi pod kurtką malucha, lepiej stópki ciepło ubrać

Ja zawsze zakładam skarpetki ciepłe i takie niemowlęce mięciutki buciki-kapciuszki, Adaś zawsze ma nóżki cieplutkie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Katarzynka
    mieszkam w Austrii i tutaj nie ma jak w PL.Za polazna placilam a pozniej kasa chorch zwrocila mi 80%sumy.Tutaj jest tak samo z prywatnymi lekarzamy.Polozna mialam bardzo fajna i chetnie pomogla mi w wiazaniu chusty,poniewaz jest doradca chustowym:tongue:
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeOct 24th 2012
     permalink
    No jasne, ciepłe skarpety/kapcie na nogi obowiązkowe :wink:
    •  
      CommentAuthorCaris
    • CommentTimeNov 3rd 2012
     permalink
    Aż musiałam tutaj przytuptać... :wink:
    Dzisiaj pierwszy raz zachustowałyśmy się z Ninką na poważnie i jestem zachwycona! Malutka stękała przez pierwsze 2 minuty, a teraz śpi jak trusia :tooth:
    A ja ogarniam mieszkanie, bo mamy dzisiaj najazd rodziny męża, to wstydu nie możemy sobie zrobić :wink:
    Gdyby nie ten wątek, to może uznałabym chustę za jakiś wymysł :wink: Dziękuję Wam!!!
    --
  1.  permalink
    Dzis pierwszy raz wsadzilam w chuste mojego szkraba, spi jak suseł. Zastanawia mnie tylko czy jego główka musi byc zwrocona noskiem do mojej klatki piersiowej (jakos trudno mi sobie to wyobrazic) czy moze byc boczkiem..? Nosze go teraz w kieszonce.
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.