Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja po Zuzi tak naprawdę bardzo chciałam mieć drugie dziecko, c
Powiem wam, że najtrudniej jest mi wciąż uwierzyć, że u normalnie, zdrowo wyglądającego niemowlęcia mogą się potem pojawić takie problemy.
W końcu to zodiakalny lew! (sama sobie ten znak wybrała, rodząc się miesiąc przed terminem:)
A może macie jakiegoś super neurologa, który wszystko dobrze objaśnia?
obwód główki utrzymuje się między 90 a 97 centylem
owszem bardzo sie cieszę jak czytam że dzieciaczkowi się udało, że jet zdrowy i nic mu nie jest a z drugiej strony jest ta nutka żalu dlaczego nie udało się tak Antosi... Dlaczego musi walczyć dalej i jeszcze tak długa droga przed nami... Są dni że mam dość tych lekarzy, rehabilitacji i tego wszystkiego a najbardziej niewiadomej jaka nam towarzyszy wymiękam i wiem że jestem podła tak myśląc :(
Chciałabym skonsultować się u jeszcze jednego neurologa (Warszawa), polecono mi dr Karkowską. A może macie jakiegoś super neurologa, który wszystko dobrze objaśnia?
azja pokazano wam jak robić tego jelonka bo to wcale nie jest proste ćwiczenie i jakie ćwiczenia robiliście że się okazały pseudo?
magda a fran ma jeszcze asymetrie?
A własciwie jak powinna wyglądać rehabilitacja takiego malucha?
[W sumie z np.40 zajęć mieliśmy dopiero 10.
nie ma sensu chodzenie na rehabilitację na pół godziny raz w tygodniu.
to jest podstawa! Od pierwszych tygodni w domu z Antosią ćwiczyłyśmy. 2x w tyg w ośrodku 3xdziennie w domu. Tak samo było z Vojtą, Bobathem i masażem. do roku mała była "katowana" 3x dziennie a nawet i częściej przy Bobath bo przewijajac ja - turlałam, bawiąc sie z nią wykonywałam jakieś tam elementy Ja sie nie znam za bardzo, ale wydaje mi sie, ze wazny jest dobry instruktaz dla nas rodzicow.
ja pierdziele napisałam długi wywód o jelonkach asymetriach i innych napięciach i mi się skasował ehhh :(
A własciwie jak powinna wyglądać rehabilitacja takiego malucha?