Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeSep 27th 2006 zmieniony
     permalink
    Hmmm, teoretycznie wyniki mam w normie, tuż przy dolnej granicy. Może niedoczynność subkliczniczna? Jestem wiecznie zmęczona, śpiąca, przybrałam na wadze. :-(
    --
    • CommentAuthorMaola_
    • CommentTimeSep 27th 2006
     permalink
    Amazonko załóżmy, że hormon TSH ma normy 0,5-4,5 i tak czym bliżej dolnej granicy tym większe ryzyko nadczynności a górnej granicy to niedoczynność. Wiadomo, że najlepiej jak TSH jest w granicach 1-2 bo to są idealne warunki dla zajścia w ciążę. Subkliniczna niedoczynnośc tarczycy oscyluje w granicach 2,5-5. Są to wyniki dla osób które się jeszcze nie leczą eutyroxem lub letroxem.

To było tak OT bo troszkę rozjechałyśmy wątek :shamed:

PS. Czy zasłużyłam hasełko ?
    •  
      CommentAuthorDamazy
    • CommentTimeSep 27th 2006
     permalink
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeSep 28th 2006
     permalink
    A niech to. TSH miałam chyba 1,4. Warunki idealne czy co?
    --
    • CommentAuthorMaola_
     permalink
    OT :shamed:
    Amazonko zasmiecamy wątek, załóż nowy i na nim pogadamy
    • CommentAuthorMaola_
     permalink
    Dziękuje za zaproszenie :)
    •  
      CommentAuthorDamazy
     permalink
    •  
      CommentAuthoranus
    • CommentTimeOct 1st 2006
     permalink
    Damazy, chciałam Cię prosić o dostep do 28dni.pl . Od kilku miesięcy staramy się z mężem o dziecko... Gry po raz kolejny nie udało się, zaczęłam czytać w necie o przyczynach niepłodności i przez przypadek trafiłam na 28 dni. Na początku tylko czytałam, lecz teraz pragnę i ja obserwować dokładniej swoje cykle. Chciałabym i ja dzielić się swoimi spostrzerzeniami. Bardzo proszę...Mój e-mail goraaneta@poczta.onet.pl
    •  
      CommentAuthorbladykot
     permalink
    cały czas cierpliwie czekam na oficjalną wersję i jakoś wcześniej nie śmialam prosić o hasełko, ale teraz ładnie proszę Cię Damazy o hasło. :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorDamazy
     permalink
    Niestety, nie opłaca mi się już nikogo zapraszać. Jutro aplikacja zostanie zatrzymana, a gdy tylko nastąpi migracja danych wystartuje oficjalna wersja.
    Kazdy będzie mógł już korzystać :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeNov 8th 2007
     permalink
    Ja też od jakiegoś czasu przeglądałam w inecie wszystko na ten temat, ale wyszukiwarka nie wyłapała 28dni. Albo strony jeszcze nie było. Trafiłam tu dopiero z artykułu na npr.pl. Znalazłam notatnik z automatyczną interpretacją i Elkartę. Zagraniczne programy są nastawione na poczęcie, więc wolałam ich nie tykać.
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    nie wydaję mi się , korzystałam z FF i byłam zadowlona , wtedy się tylko obserwowałam, nastawione na poczęcie ? to znaczy co ?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Na FF jest wszystko wyjaśnione w opisie, że należy się spodziewać prędzej poczęcia niż odkładania.
    FF to przecież "Your way to conception"
    --
    •  
      CommentAuthorDamazy
     permalink
    Co wy tak kopiecie w tych starych wątkach?
    •  
      CommentAuthorzuza
    • CommentTimeNov 9th 2007
     permalink
    To akurat nie ma znaczenia, skutecznie odkładałam i mogłam tam zaznaczyć wszystkie objawy podczas całego cyklu a wtedy nie byłam starająca, program umozliwiał pełną obserwację, chyba zraziłas się niepotrzebnie
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Może, ale widziałam takie a nie inne nastawienie autorów wszędzie. No i to automatyczne wyznaczanie owulacji na podstawie samej samoobserwacji. Ten program to jasnowidz jakiś czy co?
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    No mi się to podobało bo porównywałam swoja analizę z programową, ale chyba jest tam opcja że sama ustawiasz analizę i nie ma wtedy automatycznej
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Chodziło mi o sam pomysł wyznaczania owulacji na podstawie samoobserwacji. Nie ma jeszcze takiej metody, która by to umożliwiała w warunkach domowych.
    Można to zrobić jedynie na podstawie monitoringu, a nie NPR.

Automatyczna analiza wykresu była zaletą programu.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.