Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- a nie maja prawa odeslac od razu? Frag, u nas przyszla.ostatnio mamusia z duszaca sie dziewczynka i przy mnie mowi do pani "ja ja dzisiaj odbiore o 12:30, bo na 13:00 lekarz. Dobrze,.zeby lezala do tej pory bo ma goraczke".
A ja trzymam dziecko drugi tydzień, oddaję zdrowe i po trzech dniach wraca chore.
Póki co pomysłów brak oprócz wzywania lekarzy prywatnych na koszt rodziców dziecka - ale to nie przejdzie.
- uwierz mi, ze pewnie tak... znam takich wiele osob... miedzy innymi moj maz, ktory z biegunka, wziawszy stoperam do pracy poszedl "bo nie ma ludzi, bo zabiora premie, bo nie dostanie podwyzki". Tak naprawde niewielki odsetek doroslych bierze chorowbowe jak jest chorym... glownie mlodzi i bezdzietni biora.. Ciekawe czy taka mama sama by poszła do pracy z wymiotami, biegunka i temperatura.
Ale to my dorośli, wiemy na ile możemy sobie pozwolić, natomiast nie wyobrażam sobie dziecka z gorączką odprowadzić do przedszkola. Po prostu przechodzi to moje pojęcie, to sadyzm w czystej postaci.
Wg rozwoju intelektualnego to moje dziecko "powinno" isc do 4 klasy SP, czyta, liczy, teraz ma faze na cyfry rzymskie. Wiedza na temat swiata tez by niejednego 4-klasiste obdarowal. Co z tego jak emocjonalnie 3 latek.