Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
dziewczyny,
mam pytanie..być może głupie...
lekarka rodzinna dziwi się,że moją ciąże prowadzi zwykły ginekolog,i zwykły diabetolog.. ona twiedzi,że powinien wojewódzki oddział patologii..
wasze ciąże były normalnie prowadzone,czy jakoś inaczej ze względu na cukrzycę..
bedę wdzięczna za odp..
pozdrawiam.,..
lekarka rodzinna dziwi się,że moją ciąże prowadzi zwykły ginekolog,i zwykły diabetolog.. ona twiedzi,że powinien wojewódzki oddział patologii..
wasze ciąże były normalnie prowadzone,czy jakoś inaczej ze względu na cukrzycę..
a od kilku dni zauwazylam ze mam niski poziom cukru wiec zaczelam zmniejszac dawki, np z V przeszlam juz na II i dalej mam cukier np 79.
Ja znowu mam dramat, już było całkiem nieźle, ale teraz znowu do dupy
Dziewczyny, a jak u was jest z rozumieniem terminu porodu i jak podchodzą do tego zagadnienia wasi lekarze? W przypadku normalnej ciąży 3 tygodnie przed i 2 po wyznaczonej wg OM daty to wciąż termin. Tymczasem straszą mnie wywoływaniem, jeśli data wg OM minie, a tu nic nie będzie się działo...
Dziewczyny, a jak u was jest z rozumieniem terminu porodu i jak podchodzą do tego zagadnienia wasi lekarze? W przypadku normalnej ciąży 3 tygodnie przed i 2 po wyznaczonej wg OM daty to wciąż termin. Tymczasem straszą mnie wywoływaniem, jeśli data wg OM minie, a tu nic nie będzie się działo...
Podobno takie są ustawowo wytyczne dla lekarzy żeby zakończyć ciąże z cukrzyca ciężarnych przed terminem.
ja ciagle jadłam Wase żytnia tylko ona mi nie podwyższała, chleba nie jadłam wcale. Moje sniadanie wygladało tak: 2 wasy z serkiem np. almette + ogórek + wedlina i np. 2 jajka na miekko potem kolo poludnia jabłko albo pomarancza, na obiad piers z kurczaka pieczona z sałatką + troche kaszy lub ciemnego ryżu potem pozwalalam sobie np. na wase z dzemem słodzonym fruktoza na kolacje np. mój pewniak ;) sałatka z tunczyka+ groszek+kukurydza lub fasola i odrobina majonezu light + wasa. Nie wiem na ile to jest prawidłowe ale nie byłam głodna i wytrwałam od poczatku grudnia i cukry miałam dobre wiec chyba ok ;) kazdy organizm jest inny i musisz wybrac co dla ciebie bedzie ok. powodzenia, mam nadzieje ze cos pomogłam.
_sushi_: Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, a dziecko dobrze się rozwija, nie ma powodu do ingerencji.
Macie przeprowadzane jakieś dodatkowe badania?
W poprzedniej ciąży, kiedy to musiałam być pod okiem poradni diabetologicznej, od 32tc miałam ktg co tydzień, a od 35 dwa razy w tygodniu.
Teraz nie muszę jeździć do poradni (cukier mam ustabilizowany i poniżej normy), lekarz na każdej wizycie robi USG i słucha tętna. Dodatkowo przychodzi do domu połozna środowiskowa (tak dwa razy w tygodniu) z detektorem. I tyle.
a ja znów po śniadaniu 190 cukru ;-/ po 2 kromkach żytniego chleba
termin porodu 12 marca
USG na wizycie i wizyta położnej to AŻ? :)
Mnie cukry moje tez zaczely denerwowac nagle spadek, niby juz do porodu a Tu prosze na kolacje mialam 145 szoook! sniadanie, obiad w porzadku. Nie ogarniam juz tego. Ogolnie dziewczyny mam strasznie twardy brzuch i boli mnie w okolicach jajników Czy to normalne w 8miesiacu?
dziwne jest to że ostatni posiłek zjadasz o 22... troszkę za późno. Mnie zalecano do godz. 20.30 ostatni, nie wiem może każda ma inaczej
dziwne jest to że ostatni posiłek zjadasz o 22... troszkę za późno. Mnie zalecano do godz. 20.30 ostatni
Ja z kolei miałam zalecone nawet przed snem jeszcze coś zjeść lekkiego, czyli oprócz kolacji jeszcze II kolację i III kolację, jeżeli późno chodzę spać. Podobno właśnie nie można dopuszczać do za dużych przerw pomiędzy posiłkami, żeby organizm nie głodował i nie zaczynał spalać własnej tkanki tłuszczowej (produktem ubocznym są właśnie ketony)
Mój ginekolog mówi, ze taki mam organizm, że szybko wchodzi w stan głodu. Pytanie tylko co z tym robić?