Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorMilka23
    • CommentTimeSep 23rd 2007
     permalink
    czesc dziewczyny.
    wlasnie zalozylam konto.zagladalam tu do was czasem jako milka84...jestem w 24 tygodniu ciazy i bardzo bym chciala dolaczyc do waszego grona :)
    pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorsylwunia
    • CommentTimeSep 24th 2007
     permalink
    Cześć! Od kilku dni mam swój 1wykres na 28dni! Na forum jestem dopiero pierwszy raz! Brak czasu! Ciągle praca i praca! Więcej czasu poświęciłąm na poznanie wykresów i metod obserwacji!
    --
    •  
      CommentAuthortuli_pani
    • CommentTimeSep 24th 2007
     permalink
    Witaj! :bigsmile: jaki masz nick w aplikacji?
    --
    • CommentAuthorviki2626
    • CommentTimeSep 27th 2007
     permalink
    Cześć. Witam Was wszystkie. Mam na imię Ania. Staramy się z mężem o dzidzie już od pół roku, ale na razie nic nie wychodzi:( Właśnie zaczęłam mój pierwszy wykres na 28dni. Na razie się nie poddajemy. Kolejny cykl-kolejna szansa. życzę Wam wszystkim wszystkiego dobrego i mam nadzieję że mnie przyjmiecie do waszego grona. Buziaki.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeSep 27th 2007
     permalink
    Witajcie, dziewczyny, powodzenia w obserwacjach i osiągnięcia wymarzonych celów!
    --
  1.  permalink
    ja się tu nie przywitałam, więc się witam:)
    staram się o dziecko pierwszy cykl i zobaczymy jak to będzie:)
    • CommentAuthorCaleczka
    • CommentTimeOct 1st 2007
     permalink
    Dzień Dobry

Mam na imię Anita i mieszkam obecnie w Strasburgu. Od sześciu tygodni jestem mamą małej Zosi :), a od czterech lat - jej starszego brata Krzysia :). Wasze forum znalazłam odświeżając wiadomości o obserwacjach w metodach naturalnych po porodzie. Dyskusja na forum okazała się na tyle ciekawa, że postanowiłam też wejść do tej "społeczności". Tym bardziej, że na wsparcie w stosowaniu metod naturalnych we Francji nie ma co liczyć :(, już przy wyjściu ze szpitala musiałam tłumaczyć, dlaczego nie chcę pigułek, to samo pewnie powtórzę w piątek ginekologowi na wizycie kontrolnej.
    Dlatego bardzo liczę na wszelkie rady bardziej doświadczonych mam w kwestii obserwacji po porodzie, bo po urodzeniu Krzysia miałam z tym duże problemy, co było bardzo zniechęcające do metod w ogóle.
    Pozdrawiam wszystkie mamy, starającym się życzę odwagi i wytrwałości (my na naszą Zosię też czekaliśmy parę miesięcy, tak jak wcześniej na Krzysia), a odkładającym - wszystkiego dobrego :))).

--
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeOct 2nd 2007
     permalink
    Anita, dobrze trafiłaś! Na 28dni znajdziesz "ekscentryczki" z Francji, które prowadzą obserwacje po porodzie w celu odłożenia poczęcia.
    Naprawdę we Francji nie ma organizacji propagujących NPR?

Te wątki pewnie już znasz:
    Jak się obserwować po porodzie?
    Płodność po urodzeniu dziecka
    Płodność i NPR po porodzie
    --
  2.  permalink
    Ja tez zapomnialam sie przywitac, pierwszy miesiac nie udany ale moze dlatego ze wtedy tez zaczelam kuracje hormonalna, teraz jest drugi miesiac hormonow i czekamy. Chyba nawet lepiej idzie niz ten pierwszy bo teraz wczesniej zaczely sie dni owul. wiec mozemy dzialac poza tym nie ma co ukrywac, bardziej kontroluje temp. itd. Licze na to ze uda mi sie ponownie zaciazyc, ale tym razem na cale 9 miesiecy....
  3.  permalink
    Witam milutko kobitki chcialam do Was dolaczyc jest to fajne forum gdzie mozna pogadac i dowiedziec ciekawych rzeczy.Z mezem staramy sie o dzidzie mamy problemy,ale sie nie poddajemy.Pozdrawiam
  4.  permalink
    Wiatmy Agucha, moze zaloż sobie swoj wlasny cykl, napewno dziewczyny pomoga wtedy w razie pytan:)
    •  
      CommentAuthorAGNESS23
    • CommentTimeOct 5th 2007
     permalink
    Czesć kochane kobietki!!!

Nie wiem jeszcze co i jak ale już sie z Wami witam. Czekam na e-mail z tym kodem aktywującym.
    Mam na imię Agnieszka mam 23 lata. Mam nadzieje że pomozecie mi w tym Waszym świecie..:peace:
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeOct 5th 2007
     permalink
    pewnie,że pomożemy:))
    • CommentAuthormaryska
    • CommentTimeOct 6th 2007
     permalink
    Witam serdecznie!
    Jestem nowa :) kompletnie.. Nigdy nie pisalam na zadnych forach - to jest moj pierwszy raz.. Ale bardzo mi sie spodobaly watki: piszecie niewulgarnie, ale o sprawach bardzo waznych, co do ktorych kobiety czesto maja pytania, ale rzadko kiedy odpiewiedzi nie sa krzywdzace, chamskie, pretensjonalnie, a przede wszystkim - w ogole sa.

zobacze, jak to dziala :) Pozdrawiam serdecznie!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Założyłaś już swoje konto na 28dni i wprowadzasz swoje obserwacje?
    --
    • CommentAuthormaryska
     permalink
    Agness pisze o jakims kodzie aktywujacym.. Do czego to sluzy?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Do aktywacji konta na 28dni. Zarejestruj się - tam Ci będze potrzebny.
    --
  5.  permalink
    Mija mi bezplatny miesiac teraz tzn 10.10 . Zostaje wszystko bz.?
  6.  permalink
    Hejka to znowu ja nie wiem jak mam zalozyc swoj cykl i co jeszcze moge tu zalozyc prosze o pomoc.Mam pytanie czy ta strona jest platna bo nie bardzo sie orientuje.Dzieki pozdrawiam:tongue:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeOct 8th 2007
     permalink
    Najlepiej wejdź na www.28dni.pl, potem klik "zarejestruj się".
    --
  7.  permalink
    Agucha, pierwsze 30dni jest bezplatne, w tym czasie mozesz wprowadzac temperatury, swoje obserwacje i inne notatki a po miesiacu zdecydowac sie czy chcesz miec dalej konto, po miesiacu jest juz platne np.33zl za 3 miesiace lub inny abonament mozesz sobie zamowic:)
  8.  permalink
    Madziaram81-to znaczy,ze po 30 dniach nie bede automatycznie placic za abonament dopiero po zamowieniu nie wiem czy dobrze zrozumialam.Jak sie zamawia abonament tak jak sie rejestruje czy inaczej to sie robi.Dzieki
    •  
      CommentAuthorDamazy
     permalink
    Agucha44444, 30 dni jest całkowicie bezpłatne. Otrzymujesz dostęp bez ograniczeń, który pozwala Ci przetestować aplikację i wszelkie jej opcje. Gdy się zdecydujesz po 30 dniach, możesz wykupić dostęp, jeśli nie konto zwyczajnie jest blokowane.
    Co więcej gdy wykupisz konto, następne Twoje przedłużenia uprawniają Cię do zniżki 10PLN.
    •  
      CommentAuthorgosiek2479
     permalink
    Cześć.

Dzisiaj jest mój pierwszy dzień na forum. Mam 28 lat, staramy sie o dziecko piąty cykl po zaprzestaniu zażywania tabletek antykoncepcyjnych ok. 7 lat. Niestety w dwóch poprzednich cyklach nie wykryłam owulacji ( robiłam testy owulacyjne ) mimo iż mam bardzo regularne miesiączki. Zamierzam od tego miesiąca mierzyć temperaturę i liczę na to że w końcu sie uda. liczę na pomoc z waszej strony.
    Pozdrawiam wszystkie starające się o dziecko i życzę powodzenia:wink:
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    To ze ci nie wychodzą testy owulacyjne nie oznacza że nie miałaś owulacji, w cyklu starankowym robiłam testy, wszystkie wyszły negatywne a zaszłam w ciażę.
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    popieram zuzę, ja mam podobnie, testy owu nidgy nie wyszły pozytywne:(( a wiem ,ze owu miałam
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeOct 9th 2007
     permalink
    Hej Iskierko, jeśli się starasz, to poza temperaturą bardzo pomocne będą obserwacje śluzu lub/i szyjki macicy. Jeśli założysz sobie wykres na 28dni.pl to będzie nam łatwiej Ci pomóc.
    --
  9.  permalink
    Dziewczyny, jeszcze nie robilam testow owul, w takim razie oplaca sie je kupic skoro piszecie ze nie wykryly u Was dni owul. wiem ze to nie oznacza ze u mnie nie pokaze ale moze poprostu lepiej skupic sie na tempce czy sluzie.
    •  
      CommentAuthorzuza
    • CommentTimeOct 9th 2007 zmieniony
     permalink
    popieram sluz i tempka i szyjka tez się przyda , gdybym tylko na testy owu patrzyła to pewnie do dziś bym nie zaszła, są dziewczyny którym bardzo ładnie wychodzą testy np ngL
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Zasadniczo przy NPRze testy owu nie są konieczne. Problem testów to próg wykrywalności LH, inny u różnych producentów jak i u każdej kobiety. Może się więc zdarzyć, że pik jest, a test go nie wykryje. Musiałabyś badać przez kilka dni z rzędu krew, żeby go wykryć.

Niemniej jednak są dziewczyny, u których testy "zaskakują" i pomagają. Tak było np. u mnie, dzięki nim nie przegapiłam owu, która przyszła wcześniej, niż się jej spodziewałam.
    --
  10.  permalink
    Dzieki za info, czyli narazie sie poobserwuje i zobacze choc jak narazie kiepsko widze tą owu.
    •  
      CommentAuthorgosiek2479
     permalink
    Dziękuje bardzo za odpowiedzi, niestety nie mogłam odpisać wcześniej ponieważ mam ograniczony dostęp do komputera. Mam nadzieję ze tym razem uda mi się namierzyć owulację.
    Liczę tez na pomoc w kwestii interpretacji wykresów ponieważ nigdy tego nie robiłam.:shamed:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Najlepiej zacznij od przeczytania ebooka o podstawach rozpoznawania płodności.
    --
    •  
      CommentAuthormikagon
    • CommentTimeOct 11th 2007
     permalink
    Cześć.

Dzisiaj mój pierwszy dzień na forum ale w 28dni prowadzę już drugi cykl. Skończyłam w tym roku nie tylko 30 lat (..ech :(...) ale również brać tabletki antykoncepyjne. Starasmy sie o fasolkę w sumie teraz będzie już 6 cykl .
    Wcześniej bazowałam tylko na testach owu ale niestety żaden z nich mi nie pokazał dwóch kresek postanowiłam więc zacząć mierzyć temperaturke i dołączyć do Waszego (jakże miłego:)) grona.

Oczywiście przeczytałam ebooka - jednak jakoś nie umiem się w tym wszystkim odnaleźć i określić któa z metod interpretacji jest dla mnie ok, dlatego też licze na Waszą pomoc.

Ślę pozdrowionka
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Witam serdecznie:)) i życzę powodzenia:)))
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wszystkie metody są skuteczne. Możesz wybrać w zależności od dostępności podręcznika/instruktora.
    --
    • CommentAuthorSatine
    • CommentTimeOct 16th 2007
     permalink
    Witajcie!

Jestem drugi dzień na forum choć cykle w 28dni prowadzę od kwietnia. Trzeci cykl ślubny okazał się dla nas szęśliwy i jestem w 12 tygodniu ciąży. Pierwsze dwa cykle to były strzały w owulację natomiast w trzecim poszliśmy na żywioł. Nie mierzyłam temperatury a dodatkowo pomógł wyjazd w podróż poślubną i tak oto na Cyprze udało nam się spłodzić Naszego potomka. A teraz chcę się z Wami dzielić moim szczęściem.

Pozdrawiam wszystkich!!! :bigsmile:
    --
  11.  permalink
    Witam Satine :)
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Witaj Satine, to wspaniale, taki cypryjski potomek :) Braliście tam też ślub? :wink:
    --
    • CommentAuthorSatine
     permalink
    Oj nie.... niestety nie. Nawet gdyby było nas stać to tam jest tak drogo, ze pewnie przyleciałoby z 10 osób. A tak mieliśmy wesele na 100 osób, rodzinka dopisała a na Cypr wylecieliśmy we wtorek po ślubie (w poniedziałek musieliśmy już wyjechać do Warszawy, bo stamtąd odloty).:cool:
    --
    •  
      CommentAuthormadziaram81
    • CommentTimeOct 17th 2007 zmieniony
     permalink
    Gratulacje Satine, piekny prezent slubny:))))
    • CommentAuthorLipenka
    • CommentTimeOct 18th 2007
     permalink
    powitania... hmmm...

No dobra:wink:

Mam na imię Kasia, jestem mamą trzech dziewczynek: Alina (13 lat), Michalina (8 lat) i Martyna (6 lat). Jestem jedną z tych osób (podobno dziwnych), które nie uważają wielodzietność za patologię, brak odpowiedzialności i tym podobne bzdury :bigsmile: . Bardzo bym chciała mieć więcej dzieci, na razie skupiam się nad spłodzeniem syna (ale jak gdzie wcześniej zaznaczyłam, jak będzie córa to będę miała Kalinę do kompletu hahaa). Na co dzień jestem muzykiem (warr gitarzystką oraz basistką), szefem przedsiębiorstwa i pedagogiem (z wykształcenia, ale swoje talenty pedagogiczne realizuję w domu). Witam wszystkich.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Witamy, Lipenko! Co to znaczy warr gitarzystka?
    --
    • CommentAuthorLipenka
    • CommentTimeOct 18th 2007 zmieniony
     permalink
    warr guitar - instrument łączący (w moim przypadku) gitarę basową z elektryczną. Moja ma 10 strun. Na takim instrumencie gra się tzw. tappingiem.
    --
    • CommentAuthorLipenka
     permalink
    warr i ja
    --
    • CommentAuthorLipenka
     permalink
    uffff.. udało się, zatem witam
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Wow, super! Moja malutka akustyczna przy niej wysiada...
    --
    • CommentAuthorLipenka
     permalink
    no... akustyczna to jest TO, zaczynałam od akustycznej :)
    --
    •  
      CommentAuthordorota27
    • CommentTimeOct 22nd 2007
     permalink
    Witam. Ja zawitałam na 28 dni dzisiaj. Jestem jeszcze nieco zakręcona. Moje dziecię ma 3 lata 4 miesiące. No si przepiękne imię -Dawid. Aktualnie jestem w drugim cyklu starń i liczę na pomoc w interpretacji moich cykli ponieważ są niezwykle zakręcone. Poprzedni miałam bagatela 81-dniowy :shocked::cry:. Tak więc jeśli ktoś ma ochotę poobserwować mój cykl ze mną serdecznie zapraszam
    •  
      CommentAuthorMcBaby
    • CommentTimeOct 23rd 2007
     permalink
    Witam Was serdecznie,
    Zawitałam tutaj dzisiaj z forum o NPR na gazecie. Wcześniej korzystałam z FF, ale tutaj podoba mi się bardziej :)
    W styczniu 2007 zostałam po raz pierwszy Mamą, mój Synek Franio ma już prawie 10 miesięcy, 6 zębów i jest chustomaniakiem-całuśnym.

Obserwuje swoje cykle odkąd wróciła mi płodność, ale chyba już nie jestem sama. Jutro BetaHCG :) i mam nadzieję pozytywna i zamieszka z nami Zuzia tudzież Antoś :)

Witam Was ciepło :)
    Olcia
    --