Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeDec 12th 2007
     permalink
    Pajacynka, bez obaw, wszystkiego się nauczysz. Obyś jak najszybciej wróciła do zdrowia.
    Jak to się stało, że zainteresowałaś się NPR?
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Moją ostatnią "znajomość" z tabletkami postanowiłam zakończyć czym prędzej, kiedy zaczęłam mieć huśtawki nastrojów nie do zniesienia i kiedy mój mąż nie mógł się do mnie nawet przytulić, bo kończyło się moim warczeniem :sad: Poza tym postanowiłam być w końce w porządku ze swoim sumieniem :smile: Każdego dnia cieszę się ze swojego wyboru i mam nadzieję, że szybko się wszystko u mnie unormuje, bo coraz częściej rozmawiamy o dziecku :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Pajacynka, zobacz, jaka to skuteczna metoda: zniechęcanie do współżycia przy jednoczesnej wiecznej niepłodności i "dostępności". :-) Wręcz 100%, hehe.
    Czemu na samym początku wybrałaś tabletki, skoro miałaś zastrzeżenia co do tej metody?

Jakiej metody objawowo-termicznej się uczysz?
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeDec 12th 2007 zmieniony
     permalink
    Witaj, Pajacynko! Będziemy Ci pomagać :bigsmile:, mnie tu też dziewczyny podszkoliły. Jeśli masz ochotę, udostępnij nam swój wykres.
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Amazonka: ten ostatni raz to dla wygody, żeby nie mieć okresu na dzień ślubu :shamed: Doskonale zdaję sobie sprawę, że to był głupi wybór:shamed: Kiedyś też brałam - a to ze względu na cerę, potem antykoncepcyjnie - "dzięki" temu dorobiłam się torbieli na jajniku :devil: no i w końcu leczniczo na te torbiele :angry: Teraz odszczekuję wszystko, w co wierzyłam przez parę lat. Pigułki to świństwo :sad:
    Fiufiu: jak rozgryzę co i jak na tej stronie to udostępnię :smile: Chętnie posłucham rad doświadczonych koleżanek :smile:

Uczę się z podręczników LMM - zamówliśmy sobie ten domowy kurs.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Domowy kurs jest bardzo dobry - zawsze możesz wrócić do podręcznika, aby wyjaśnić jakieś wątpliwości.
    Na 28dni jest wiele użytkowniczek metody Kippleyów.
    Tutaj rozmawiamy o metodzie LMM, czyli Kippleyów.
    --
    •  
      CommentAuthorPajacynka
     permalink
    Dzięki!
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Witajcie NOWE kobitki - powodzenia dla Was :wink:
    •  
      CommentAuthor444
    • CommentTimeDec 14th 2007
     permalink
    Cześć dziewczyny,kurcze to moje pierwsze forum i trochę mam tremę. Mam 25lat 3,5 letnią córeczkę no i od 4 miesięcy staramy się o synka:) chciałam na święta niespodziankę Miśkowi zrobić ale nic chyba znowu nie będzie.Mam nadzieję,że w razie wątpliwości pomożecie mi się połapać co i jak. Jak tylko (niestety) zacznie się nowy cykl to zapiszę tempki,póki co naniosłam objawy.Myślę, że jak zacznę to jakoś zapisywać to będzie mi łatwiej. :smile:
    •  
      CommentAuthoranfit
    • CommentTimeDec 14th 2007 zmieniony
     permalink
    Witam Was serdecznie :)
    Zostałam tu zaproszona przez znajomą z innego forum.
    Mam na imię Ania. W czerwcu skończyłam 27 lat. Pracuję w szkole specjalnej - uczę młodzież gimnazjalną języka polskiego. Od ponad trzech lat jestem szczęśliwą mężatką :)
    Po powrocie męża z Anglii (był tam 26 miesięcy) zdecydowalismy sie na powiększenie rodziny. Wczoraj rozpoczął się drugi cykl starań. Za pierwszym razem się nie udało, chociaż nie jestem do końca przekonana, czy nie doszło przypadkiem do samoistnego poronienia, które podobno często się zdarza. Ale to jest temat na inny wątek.
    Będziemy zatem intensywnie "pracować", aby w naszej rodzinie pojawił sie Maluszek. Dobrze, że ta "praca" daje jednocześnie wiele przyjemności...
    Jakis czas temu zaniechałam obserwacji swoich cykli. Teraz postanowiłam do tego wrócić. Stąd też moja obecność tutaj :)
    Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona...
    Pozdrawiam serdecznie.
    --
    •  
      CommentAuthorkachula1
     permalink
    Serdecznie witam wszystkie nowe kolezanki:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor444
     permalink
    Dzienx
    kachula1
    •  
      CommentAuthoranfit
     permalink
    Dziękuję kachula 1 za powitanie :)
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Anfit witamy Ciebie i resztę nowych staraczek bardzo serdecznie.:thumbup:
    Napewno się uda powiększyć rodzinę:bigsmile:
    Jeśli możesz to udostępnij swój wykres.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranfit
     permalink
    Witaj jagodka71 :)
    Jak tutaj miło...

Wykres udostępnię, jak juz będzie na nim coś konkretnego widać. Cykl zaczął się wczoraj, więc narazie niczym ciekawym nie mogę się podzielić ;)
    --
    •  
      CommentAuthorilaczek
    • CommentTimeDec 15th 2007
     permalink
    cześć, mam na imię ilona, mówią na mnie Ilka, mam 24lata, prawie trzyletnią córkę. niedawno rzucilam tabletki i staramy się z mężem o malego szkrabka. ciężko mi się tu połapać, ale z czasem może się ze wszystkim zaznajomię. pozdrawiam was i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona. pa
    --
    •  
      CommentAuthorilaczek
     permalink
    nie wiem jak udostępnić swój wykres, może mi podpowiecie? proszę.
    [url=http://28dni.pl/ilaczek][img]http://28dni.pl/ilaczek/sygnaturka.png[/img][/url]
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Witaj Ilaczek swingin:fajnie ze dołączyłaś do nas.:jumping::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorilaczek
     permalink
    witaj jagodka71, dzięki za przywitanie
    --
    •  
      CommentAuthor444
     permalink
    cześć ilaczek :)
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    I ja witam wszystkie nowe babolki, powodzenia w obserwacjach/staraniach!
    --
    •  
      CommentAuthorRybka
     permalink
    hej jestem nowa i trochę nie wiem o czym pisać.Pomóżcie:shamed:
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    ha ha znowu tutaj Cię znalazłam mam szczęście do Ciebie Rybka tutaj piszemy o wszystkim, w każdym podtytule o czymś innym,o naszych smutkach i radościach o poradach o tym co nas spotkało itp.Poczytaj troszkę a sama się dowiesz.Pozdrawiam.
    :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorGosia77
    • CommentTimeDec 16th 2007
     permalink
    Witam Wszystkie Forumowiczki!
    Bardzo się cieszę że mogę do Was dołączyć.
    Mam na imię Małgosia jestem z Cz-wy niedawno stuknęła mi wspaniała 30 stka.
    Od czterech lat jestem mężatką, a od dwóch szczęśliwą mamusią naszego szczęścia - Majuni.
    Coraz częściej myślę o drugim maleństwie, ale na razie brak mi odwagi i siły, więc dalej tylko myślę.
    Jeśli jest więcej takich "myślących" piszcie.
    Acha nie mogę sobie poradzić z suwaczkiem a też bym taki chciała mieć. Proszę o proste instrukcje.
    Dzięki i pozdawiam

:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Witaj Gosia77 suwaczek wkleisz otwierając /ustawienia forum/powodzenia i do usłyszenia!!!:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorGosia77
     permalink
    A teraz mała próba:peace:
    --
    •  
      CommentAuthormufka
     permalink
    Witam serdecznie :wink:
    2 dni temu trafiłam na 28 dni (dzięki ngl :) ) a dziś rozpoczęłam mierzenie temp i uzupełnianie pierwszej karty cyklu. O potomka dopiero mamy zamiar się zacząc starać w niedalekiej przyszłości. Zainteresowałam się metodą NPR, bowiem od jakiegoś czasu mam dziwne objawy związane z PMSem, mlekotok i ogólnie czuję, że coś mi się w organizmie przestawia. Ruszyłam zatem do lekarzy, a dodatkowo sama postanowiłam sprawdzić jak się sprawy mają - i o to jestem :)
    Trochę jeszcze się gubię w tym portalu, ale bardzo się cieszę że tu jestem :)
    Pozdrawiam serdecznie:bigsmile:
    -- :)
    •  
      CommentAuthorkachula1
     permalink
    Witaj Mufka,cieszymy sie ze jestes wsrod nas :cheer: a skad jestes?
    --
    •  
      CommentAuthormufka
     permalink
    Od niedawna z Bielska - Białej ;) Wcześniej mieszkałam w Warszawie, ale pognało nas z TZem na Południe :) Dziękuję za miłe powitanie :)
    •  
      CommentAuthormalla9
     permalink
    witam...
    mam 26 lat....od 2 lat staramy sie o dziecko...ale nic z tego nie wychodzi...
    lekarz kazał mi obserwowac swoje cykle ....wiec zaczynam obserwacje :))
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeDec 16th 2007 zmieniony
     permalink
    Dobry lekarz. Samoobserwacja to podstawa.
    --
    •  
      CommentAuthormadziq
    • CommentTimeDec 17th 2007 zmieniony
     permalink
    witajcie wszystkie "Nowe":)

a Ty Malla9 dopiero teraz po dwoch latach zaczynasz sprawdzac przyczyne? czy juz po jakichs badaniach jestescie? powodzenia:)
    --
    •  
      CommentAuthormufka
     permalink
    ehhh Amazonko z tym dobrym lekarzem to najciężej chyba. Jestem właśnie po wizycie u onkologa z tymi moimi cyckami - facet mówi że wszystko ok, nie mam żadnych patologi i że to musza być hormony - więc znów czekają mnie badania. Powiedział tez niestety że moge mieć problem z zajściem:cry:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Sugerujesz, że zmiany w piersiach są związane z braniem sztucznych hormonów? Miałaś takie doświadczenia? Czy chodzi o zaburzenia własnych hormonów?
    --
    •  
      CommentAuthormufka
    • CommentTimeDec 17th 2007
     permalink
    Własnych - od 2 lat nie tykam hormonów sztucznych. Muszę zrobić PRL po obciążeniu, bo ta bez obciążenia wyszła mi idealna i usg jajników choć cykle mam regularnie jak w zegarku, no ale zawsze jest możliwośc że to np PCO...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Długo łykałaś przed odstawieniem?
    --
    •  
      CommentAuthormufka
     permalink
    ok. 4 lata, potem 2,5 letnia przerwa i znów ok 4 miesięcy brałam (odstawiłam bo mi libido strasznie spadło i ogólnie jakos kiepsko się czułam) i teraz od 2 lat nic.
    • CommentAuthorrsj
     permalink
    Witam
    Mam na imię Renata lat 26
    i od roku(z przerwami) staram się o dzidzie.
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Witajcie, nowe użytkowniczki, fajnie Was tu widzieć :)
    --
    •  
      CommentAuthorwydra86
     permalink
    Cześć wszystkim ja bardzo bym chciala miec malenstwo ale moj chlopak ciagle mowi ze mamy czas nie wiem jak ma go przekonac:(
    --
    •  
      CommentAuthorelago1
     permalink
    Cześć Dziewczyny
    Mam na imię Ela, jestem z Poznania. Trafiłam do Was przez tzw SPAMA który przyszedł do nie na pocztę tlenową, i dobrze, że przyszedł;) od pól roku staramy sie o dzidzię. Niedawno miałam robione badania, wyniki już mam ale boję się iść do doktorki... ostatnio na USG wyszło 0 pęcherzyków... ech...
    cieszę się z tu trafiłam, od jutra zacznę mierzyć temp.
    Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthortuli_pani
     permalink
    Witajcie! Zakładajcie wykresiki i nie zapominajcie o udostępnianiu! :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorszemka
    • CommentTimeDec 18th 2007
     permalink
    Witam wszystkich,

Mam na imie Magda i podobnie jak Ela (elago1) dostalam reklame portalu na poczte tlen.pl To chyba jedna z nielicznych sytuacji kiedy spamowanie sie przydaje, bo wlasnie rozgladalam sie za jakimis informacjami w tym temacie ze wzgledu na to ze z mezem zamierzamy zaczac starania o maluszka. Mam 26 lat i mieszkam w Warszawie. Na razie zaczelam sie tutaj rozgladac, ale mam nadzieje, ze szybko ogarne co, gdzie i jak :-)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
    •  
      CommentAuthorCma
     permalink
    Jejku dzień dobry...
    Jestem tu poraz pierwszy - narazie zupełnie zdezorientowana :) ale mam nadzieję, że to tylko kwestia czasu.
    Mam 29 lat i dzieci na swoim koncie sztuk 0, ale... ale od ok 4 m-cy staramy się z moim Osobistym zmienić ten stan rzeczy, więc trzymajcie kciuki.
    Pzdrawiam Ćma!
    -- "Nie żyje się, nie kocha się, nie umiera się - na próbę" JP II
    •  
      CommentAuthortuli_pani
     permalink
    Witajcie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Witajcie dziewczynki i rozgośccie się tutaj.Gadajcie z nami o wszystkim w różnych wątkach.Pomoże Wam to na pewno,mi to pomogło i to bardzo jestem też od niedawna ale czuję się jak bym była tutaj już pare dobrych lat :peace:
    Pozdrawiam Was i miłego klikania życzę.:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorCma
     permalink
    ...narazie jak patrzę na wykresy to dostają oczopląsu :confused: póki co mam wrażenie, że niemożliwym jest, aby cokolwiek z nich wyczytać... no ale zobaczymy - mam nadzieję, że jak już mój własny zacznie powstawać, to mieć będę nieco więcej jasności :bigsmile:

Pozdrawiam Babki!
    •  
      CommentAuthorCma
    • CommentTimeDec 18th 2007 zmieniony
     permalink
    Hej elago1..o nic się nie martw... pamiętaj, że wszystko jest możliwe :bigsmile:
    U Nas też narazie cisza, choć się staramy, ale nadal próbujemy - na ok 23.01.2008 mam termin do szpitala (do Matki Polki w Łodzi) - chcą mnie położyć na oddział, ażeby móc porobić wszyskie konieczne badania, zeby ewentualnie znaleźć przyczynę...

Więc jajka do góry Babo :wink:
    •  
      CommentAuthorelago1
     permalink
    Hej;) dzięki Cma;) póki co już się umówiłam do doktorki.... będzie co ma być a będzie dobrze:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Hej, nie martwcie się, na początku ilość informacji tutaj może powalić, ale po to są doświadczone użytkowniczki, żeby pomóc. Pomysł: przejrzyjcie parę wykresów staraczek albo zaciążonych i zostawcie pod nimi pozdrowienia i prośbę o pomoc, wtedy i do Was ktoś przyjdzie :wink:
    --