Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorpaMOTYLEK
    • CommentTimeDec 26th 2007
     permalink
    Czy jest istotne jak sie robi test ciązowy rano lub wieczorem powiem szczerze robiłam w dniu 30 wieczorem i nic a dzis jest 37 dzien i tez nic ostatni cykl trwał 35 w sumie jest nieregularny ale dodam ze sie staramy o malenstwo wiec jak to jest???
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Przy testach ciążowych nie ma większego znaczenia, w któym dniu cyklu się je robi, jeśli się nie wie, kiedy mniej więcej nastąpiła owulacja. Zasada jest taka, że test wykonujemy w terminie oczekiwanej miesiączki, z porannego, czyli zagęszczonego, moczu, najlepiej nie wcześniej niż 14 dni po jajeczkowaniu.

Zapraszamy do obserwacji na 28dni :) Ja też z tych długocyklowych, zajrzyj do mnie i sama zobacz, w którym dniu cyklu zrobiłam pozytywny test. Powodzenia!
    --
    • CommentAuthorpaMOTYLEK
     permalink
    No to jak to jest dziewczyny???
    •  
      CommentAuthorngL
     permalink
    Ale co jak jest? Fiufiu wszystko dokładnie napisała.
    Do Jej wypowiedzi dodać jeszcze można, a raczej sprostować, że znaczenie może mieć pora dnia przy bardzo wczesnej ciąży - nocny mocz zawiera z reguły więcej hCG niż dzienny z uwagi na to, że nocny jest bardziej skondensowany.

I racja - zupełnie nie ma znaczenia w którym dniu cyklu jesteś. Ważne ile minęło od potencjalnego okresu najwyższej płodności.
    • CommentAuthorpaMOTYLEK
     permalink
    Bardzo wam dziekuje to juz cos
    • CommentAuthormaira
    • CommentTimeDec 27th 2007
     permalink
    witam wszystkie panie :)
    wlasnie trafilam na ta stronke :)
    jestem od 3 lat mezatka i od prawie roku staramy sie z mezem o dzidzie i niestety :cry: nic z tego nie wychodzi...
    ale jeszcze nie trace nadziei:bigsmile:
    pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorwenecja
     permalink
    Witam, tez jestem nowa i zobaczymy czy na stale czy na probę, ale może przekonam i siebie i moje kochanie, ze warto w to zainwestować, nawet ze stypendium socjalnego :wink:
    Na razie marzymy, żeby móc być ze sobą, bo mieszkamy w innych miastach, no i studiujemy oboje.
    Póki co więc odkładanie.
    a co innych danych: 24 lata, piszę z Łodzi i na razie trochę trudno mi się we wszystkim odnaleźć

:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Maira i Wenecja oraz inne dziewczynki,witam Was serdecznie i zyczę powodzenia.Co do tej stronki to jest poprostu SUPER!!!:thumbup:
    --
    • CommentAuthoriwala
     permalink
    witam wszyskich :) własnie dzisiaj zalogowałam się do 28 dni, i pomału ucze się gdzie co i jak. Mam 16 miesięcznego synka Marcinka, w ciążę zaszłam bez problemów, gorzej było w trakcie - problemy z szyjka macicy - w efekcie mimo b dobrej opieki synek urodził się w 35 t c. Na szczęscie wszystko jest ok. Juz kiedys obserowałam swój cykl- mierzyłam temperaturę itd wiec bardzo ciesze się ze powstała tak strona, na pewno będzie to duże ułatwienie i zachęta by wznowu wrócić do tego. W 2008r. planujemy starania o 2 dzidzię.

wszystkim starającym sie, , życze powodzenia, mam nadzieję ze często będę czytała tu dobre nowiny :).
    •  
      CommentAuthorCiril
     permalink
    Hej witam wszystkich. Z mężem staramy się od 3 miesięcy i mamy nadzieję, że wkrótce nam się uda.
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    Ciril trzymam kciuki :peace:
    --
    •  
      CommentAuthoriwin
    • CommentTimeDec 27th 2007 zmieniony
     permalink
    Jagódka, trzymasz za wszystkich kciuki, więc ja potrzymam za Ciebie i zobaczysz -uda się
    http://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/szczescie_17.gifhttp://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/szczescie_17.gifhttp://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/szczescie_17.gifhttp://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/szczescie_17.gifhttp://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/szczescie_17.gif
    •  
      CommentAuthorCiril
     permalink
    mam nadzieję, że niedługo nam wszystkim się uda
  1.  permalink
    Witam! jestem tu od dziś :) Mam na imie Monika 26 lat i 2 letniego synka. O dzieciątko staramy sie od 3 miesięcy i zobaczymy jak nam to wyjdzie :) Pozdrawiam wszystkich!
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Witajcie nowe użytkowniczki, jeśli będziecie potrzebować pomocy, piszcie pod naszymi wykresami albo na priva!
    --
    •  
      CommentAuthoriwin
     permalink
    Witaj Moniko. Życzę Ci szybkiego zafasolkowania.
    Pozdrawiam
    http://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/szczescie_19.gif
    •  
      CommentAuthorwenecja
     permalink
    dzięki Fiufiu, na pewno skorzystam :)
    --
  2.  permalink
    Dzieki dziewczyny za przywitanie :) Musze wam powiedzieć że jak nar azie to wszystko dla mnie jest strasznie skomplikowane, nigdy nie mierzyłam sobie temperatury i takich tam :) Wie staram sie wgłębić w lekture i troszkę o tym poczytać. Wolała bym żeby wyszło to bardziej naturalnie :(
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Spokojnie, moniamonia, prędko się wciągniesz.
    --
    •  
      CommentAuthorrobertowa
     permalink
    hej dziewczyny ;) strasznie skomplikowana ta stronka ale mam nadzieje ze sobie poradze ;))
    pozdrawiam was wszystkie ;):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorwenecja
    • CommentTimeDec 28th 2007
     permalink
    powoli się wciągam i coraz lepiej orientuję, z Waszą pomocą - szczególnie Amazonki, bo nie mogłam znaleźć ebooka ;)

dodam jeszcze, ze stronkę podesłał mi mój kochany, sam z siebie :D
    ale nie sadzę, żeby to była sugestia - chcemy się dowiedzieć o sobie i swojej płodności jak najwięcej, żeby ją mądrze wykorzystać, gdy przyjdzie czas.
    i odkryłam, że jestem obserwująca, a nie odkładająca, choć trochę też ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wenecja, gratulacje świadomego wybranka. Rzadko się trafiają tacy, którzy przedkładają zdrowie i odpowiedzialne planowanie rodziny nad "wieczną dostępność". ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorpati82-82
     permalink
    Witam.Mam na imię Patrycja i piszę z Gniezna pod Poznaniem.Od 2 lat jestem mężatką,a od roku staramy się o Dzidzie.Gdyby nie ciąża pozamaciczna.......:cry:
    •  
      CommentAuthorngL
     permalink
    Cześć Pati.
    Czytałam Twoją wypowiedź o jajniku, zastrzyku i lekarzu - oby nowy lekarz był lepiej nastawiony, bardziej delikatny i nie paplał jęzorem co mu ślina na język przyniesie bo takie słowa mogą dobić.

Zostań z nami :-)
    •  
      CommentAuthorpati82-82
    • CommentTimeDec 29th 2007
     permalink
    witaj Ngl!!Już nigdy do tego lekarza nie wróce!!!Mam złe wspomnienia i to jak peplanie jęzorem łatwo im przychodzi!!Wiadomo oni nie cierpią--tylko MY!!!!:confused:
    •  
      CommentAuthorolcia_81
     permalink
    witam wszystkich serdecznie!!!! jestem tu nowa i mam nadzieje ze to właśnie WY podpowiecie mi jak szybko zajść w ciąże. :) pozdrawiam:smile:
    •  
      CommentAuthoriwin
     permalink
    Witaj Olcia. Z tą szybkością może byc kiepsko, http://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/pyzate_emotikony_01.gif bo ja też chciałbym wiedziec jak szybko zajść w ciążę i 99% dziewczyn na 28 dni też. Ale nie martw się napewno pomożemy Ci w obserwacjach Twojego wykresiku. Pozdrawiam Cię serdecznie i uważaj na to forum, bo strasznie wciąga.
    http://gify.roziu.pl/images/rsgallery/original/pyzate_emotikony_28.gif
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeDec 30th 2007
     permalink
    Iwin, nie zapominaj o teoretyczkach i odkładających, które zwyczajnie nie planują ciąży oraz tych, które zakończyły prokreację. Ich jest znacznie więcej niż 1%.

NPR służy nie tylko do ekspresowego zachodzenia w ciążę. To mit promotorów anty.
    --
    • CommentAuthorMonkop
     permalink
    Witam serdecznie :) jestem tutaj od wczoraj :) Bardzo miło mi was poznać :) Ja jestem mamusią 9,5 miesiecznego synka Olusia. W przyszłym roku mamy plan starania się o kolejnego dzidziusia, ale zobaczymy jak będzie :) Pozdrawiam serdecznie
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    witaj Monkop nam również miło Ciebie poznać:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    Serdecznie wszystkich witam! Jestem tu dopiero pierszy dzien. Od 4 miesięcy staramy się o dzidzie i jak na razie nic... Serdecznie pozdrawiam!
    --
    • CommentAuthoriwala
     permalink
    Monkop - witaj ja też jestem tu od paru dni, mam 16 miesięcznego synka i w 2008 r. planujemy starania o 2 malucha. może będziemy się starac w tym samym czasie?
    •  
      CommentAuthorolcia_81
     permalink
    dzięki wam czuje że nie jestem tylko jedna tak bardzo pragnąca tej fasolki :) serdecznie pozdrawiam
  3.  permalink
    lekarz do którego chodze ,co wizyte robi mi tylko usg i informuje mnie ze fasoli jeszcze niema i co wizyte przepisuje mi recepte na duphaston i kaze go brac od pierwszego dnia cyklu przez dziesiec dni:sad:
    •  
      CommentAuthor_kasiek_
    • CommentTimeDec 31st 2007
     permalink
    Witam wszystkich

Mam na imie Kasia, jestem z Krakowa. Od 5 miesiecy jestem szczesliwa małżonką....wpadłam tutaj w poszukiwaniu informacji :)

Jesli sie jakos zadomowie to moze zdecyduje sie zostac na dluzej :D:D:D mam nadzieje, ze mi pomozecie jakos sie tutaj odnalesc....mam na to tylko 30 dni :(

Pozdr.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    witaj kasiek :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorJagodka1
    • CommentTimeDec 31st 2007 zmieniony
     permalink
    Witaj Kasiek fajnie że wpadłaś do nas.Ja też mam coś z Krakowem wspólnego gdyż tam chodzę do lekarza.
    Też na początku myślałam że nie zagoszczę tutaj długo ale już zadomowiłam się tutaj na rok.Mówię Ci świetna stronka.
    Pozdrawiam gorąco.:kissing:

Dla wszystkich odwiedzających forum !!!

Niech w Nowym Roku świat będzie dla was pełen
    ciepła, radości, przyjaciół, a w waszym domu
    niech nigdy nie zabraknie miłości i zrozumienia.
    życzy Ania :)) :grouphug::winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorkachula1
     permalink
    A JA bylam przekonana,ze Ty Jagoda masz na imie hi,hi
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    nieeee to tylko nick zmyłka :tooth::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    zauważyłam że tutaj bardzo dużo jest dziewczyn o imieniu Ania :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwenecja
     permalink
    bo Ania ogólnie popularnie imię, w ostatnim stuleciu w Polsce obok Marii ;)

Szczęśliwego!!!
    --
    •  
      CommentAuthorwenecja
     permalink
    hihi, a teraz wszystkie komentarze są pogrubione? to tak noworocznie? :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorDamazy
     permalink
    Wenecjo, formatowanie oszalało, ale już do pionu je ustawiłem :)
    •  
      CommentAuthorwenecja
     permalink
    a już myślałam, że to jakiś prezent noworoczny ;)
    pozdrowienia
    --
    • CommentAuthortreselle
    • CommentTimeJan 1st 2008
     permalink
    Witam Wszystkich serdecznie :)
    jestem mama prawie 3 letniego synka Jaśka.Planujemy z mężem drugie dziecko i chcielibyśmy by to była dziewczynka - czy jest jakaś metoda na zaplanowanie płci dziecka????
    pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    • CommentAuthorviki2626
    • CommentTimeJan 1st 2008 zmieniony
     permalink
    Ja też Ania hi,hi.
    •  
      CommentAuthorasha_ie
     permalink
    Witam Was Kochane!!!
    Bardzo sie ciesze, ze tutaj trafilam...
    Nowy Rok, Nowe Postanowienia...
    I oto po 10 latach... zaczynamy starania o nowa dzidzie!
    Sama jeszcze w to nie moge uwierzyc!
    Odstawilam tabletki, Mercilon po 5 latach stosowania...
    Wierze, ze marzenia sie spelniaja!
    Pozdrawiam bardzo serdecznie!
    -- asha_ie
    •  
      CommentAuthorJagodka1
    • CommentTimeJan 1st 2008 zmieniony
     permalink
    Wiki ja myślałam ze ty masz właśnie na imię Wiki tak jak Kachula myślała ze ja mam Jagoda:tooth: a my obydwie Anie ale heca :jumping:

Asha_ie skarbie,witamy Cię gorąco.Będzie dobrze,zobaczysz:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorasha_ie
     permalink
    Jagodka71, dzieki, mamy taka nadzieje! Juz kiedys prowadzilam obserwacje... to naprawde fascynujace, od razu wiedzialam ze jestem w ciazy! Ciaza byla wspaniala, swietnie sie czulam... A taraz po 5 latach brania tabletek, nie mam pojecia jak to moze wygladac... kiedy te cykle wroca do normalnosci...
    -- asha_ie