Czy jest istotne jak sie robi test ciązowy rano lub wieczorem powiem szczerze robiłam w dniu 30 wieczorem i nic a dzis jest 37 dzien i tez nic ostatni cykl trwał 35 w sumie jest nieregularny ale dodam ze sie staramy o malenstwo wiec jak to jest???
Przy testach ciążowych nie ma większego znaczenia, w któym dniu cyklu się je robi, jeśli się nie wie, kiedy mniej więcej nastąpiła owulacja. Zasada jest taka, że test wykonujemy w terminie oczekiwanej miesiączki, z porannego, czyli zagęszczonego, moczu, najlepiej nie wcześniej niż 14 dni po jajeczkowaniu.
Zapraszamy do obserwacji na 28dni :) Ja też z tych długocyklowych, zajrzyj do mnie i sama zobacz, w którym dniu cyklu zrobiłam pozytywny test. Powodzenia!
Ale co jak jest? Fiufiu wszystko dokładnie napisała. Do Jej wypowiedzi dodać jeszcze można, a raczej sprostować, że znaczenie może mieć pora dnia przy bardzo wczesnej ciąży - nocny mocz zawiera z reguły więcej hCG niż dzienny z uwagi na to, że nocny jest bardziej skondensowany.
I racja - zupełnie nie ma znaczenia w którym dniu cyklu jesteś. Ważne ile minęło od potencjalnego okresu najwyższej płodności.
witam wszystkie panie :) wlasnie trafilam na ta stronke :) jestem od 3 lat mezatka i od prawie roku staramy sie z mezem o dzidzie i niestety nic z tego nie wychodzi... ale jeszcze nie trace nadziei pozdrawiam
Witam, tez jestem nowa i zobaczymy czy na stale czy na probę, ale może przekonam i siebie i moje kochanie, ze warto w to zainwestować, nawet ze stypendium socjalnego Na razie marzymy, żeby móc być ze sobą, bo mieszkamy w innych miastach, no i studiujemy oboje. Póki co więc odkładanie. a co innych danych: 24 lata, piszę z Łodzi i na razie trochę trudno mi się we wszystkim odnaleźć
witam wszyskich :) własnie dzisiaj zalogowałam się do 28 dni, i pomału ucze się gdzie co i jak. Mam 16 miesięcznego synka Marcinka, w ciążę zaszłam bez problemów, gorzej było w trakcie - problemy z szyjka macicy - w efekcie mimo b dobrej opieki synek urodził się w 35 t c. Na szczęscie wszystko jest ok. Juz kiedys obserowałam swój cykl- mierzyłam temperaturę itd wiec bardzo ciesze się ze powstała tak strona, na pewno będzie to duże ułatwienie i zachęta by wznowu wrócić do tego. W 2008r. planujemy starania o 2 dzidzię.
wszystkim starającym sie, , życze powodzenia, mam nadzieję ze często będę czytała tu dobre nowiny :).
Witam! jestem tu od dziś :) Mam na imie Monika 26 lat i 2 letniego synka. O dzieciątko staramy sie od 3 miesięcy i zobaczymy jak nam to wyjdzie :) Pozdrawiam wszystkich!
Dzieki dziewczyny za przywitanie :) Musze wam powiedzieć że jak nar azie to wszystko dla mnie jest strasznie skomplikowane, nigdy nie mierzyłam sobie temperatury i takich tam :) Wie staram sie wgłębić w lekture i troszkę o tym poczytać. Wolała bym żeby wyszło to bardziej naturalnie :(
powoli się wciągam i coraz lepiej orientuję, z Waszą pomocą - szczególnie Amazonki, bo nie mogłam znaleźć ebooka ;)
dodam jeszcze, ze stronkę podesłał mi mój kochany, sam z siebie :D ale nie sadzę, żeby to była sugestia - chcemy się dowiedzieć o sobie i swojej płodności jak najwięcej, żeby ją mądrze wykorzystać, gdy przyjdzie czas. i odkryłam, że jestem obserwująca, a nie odkładająca, choć trochę też ;)
Wenecja, gratulacje świadomego wybranka. Rzadko się trafiają tacy, którzy przedkładają zdrowie i odpowiedzialne planowanie rodziny nad "wieczną dostępność". ;-)
Cześć Pati. Czytałam Twoją wypowiedź o jajniku, zastrzyku i lekarzu - oby nowy lekarz był lepiej nastawiony, bardziej delikatny i nie paplał jęzorem co mu ślina na język przyniesie bo takie słowa mogą dobić.
witaj Ngl!!Już nigdy do tego lekarza nie wróce!!!Mam złe wspomnienia i to jak peplanie jęzorem łatwo im przychodzi!!Wiadomo oni nie cierpią--tylko MY!!!!
Witaj Olcia. Z tą szybkością może byc kiepsko, bo ja też chciałbym wiedziec jak szybko zajść w ciążę i 99% dziewczyn na 28 dni też. Ale nie martw się napewno pomożemy Ci w obserwacjach Twojego wykresiku. Pozdrawiam Cię serdecznie i uważaj na to forum, bo strasznie wciąga.
Iwin, nie zapominaj o teoretyczkach i odkładających, które zwyczajnie nie planują ciąży oraz tych, które zakończyły prokreację. Ich jest znacznie więcej niż 1%.
NPR służy nie tylko do ekspresowego zachodzenia w ciążę. To mit promotorów anty.
Witam serdecznie :) jestem tutaj od wczoraj :) Bardzo miło mi was poznać :) Ja jestem mamusią 9,5 miesiecznego synka Olusia. W przyszłym roku mamy plan starania się o kolejnego dzidziusia, ale zobaczymy jak będzie :) Pozdrawiam serdecznie
Monkop - witaj ja też jestem tu od paru dni, mam 16 miesięcznego synka i w 2008 r. planujemy starania o 2 malucha. może będziemy się starac w tym samym czasie?
lekarz do którego chodze ,co wizyte robi mi tylko usg i informuje mnie ze fasoli jeszcze niema i co wizyte przepisuje mi recepte na duphaston i kaze go brac od pierwszego dnia cyklu przez dziesiec dni
Mam na imie Kasia, jestem z Krakowa. Od 5 miesiecy jestem szczesliwa małżonką....wpadłam tutaj w poszukiwaniu informacji :)
Jesli sie jakos zadomowie to moze zdecyduje sie zostac na dluzej :D:D:D mam nadzieje, ze mi pomozecie jakos sie tutaj odnalesc....mam na to tylko 30 dni :(
Witaj Kasiek fajnie że wpadłaś do nas.Ja też mam coś z Krakowem wspólnego gdyż tam chodzę do lekarza. Też na początku myślałam że nie zagoszczę tutaj długo ale już zadomowiłam się tutaj na rok.Mówię Ci świetna stronka. Pozdrawiam gorąco.
Dla wszystkich odwiedzających forum !!!
Niech w Nowym Roku świat będzie dla was pełen ciepła, radości, przyjaciół, a w waszym domu niech nigdy nie zabraknie miłości i zrozumienia. życzy Ania :))
Witam Wszystkich serdecznie :) jestem mama prawie 3 letniego synka Jaśka.Planujemy z mężem drugie dziecko i chcielibyśmy by to była dziewczynka - czy jest jakaś metoda na zaplanowanie płci dziecka???? pozdrawiam
Witam Was Kochane!!! Bardzo sie ciesze, ze tutaj trafilam... Nowy Rok, Nowe Postanowienia... I oto po 10 latach... zaczynamy starania o nowa dzidzie! Sama jeszcze w to nie moge uwierzyc! Odstawilam tabletki, Mercilon po 5 latach stosowania... Wierze, ze marzenia sie spelniaja! Pozdrawiam bardzo serdecznie!
Jagodka71, dzieki, mamy taka nadzieje! Juz kiedys prowadzilam obserwacje... to naprawde fascynujace, od razu wiedzialam ze jestem w ciazy! Ciaza byla wspaniala, swietnie sie czulam... A taraz po 5 latach brania tabletek, nie mam pojecia jak to moze wygladac... kiedy te cykle wroca do normalnosci...