Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

A ja robilam to poprostu jak sie obudzilam. W tygodniu bylo to mniej wiecej o godz 6:00, bo okropny budzik i tak mnie sciagal z wyrka do pracy, ale w weekendy sa to godziny 10-12.
Ja mierzę pierwszy miesiąc i do połowy m-ca temp. utrzymywała się na poziomie 36,0 - 36,1 a po mniej więcej 16tym dniu temperatura waha się w 36,5 - 36,7 ze zdecydowaną przewagą 36,6. Dzisiaj 25 dzień cyklu. Gospia pisałaś coś o oczyszczaniu organizmu. Co dokładnie masz na myśli? bo mnie nikt o tym nie informował.

Rożne opinie słyszałam na temat hormonów. A oczyszczanie robie poprostu dla siebie. Tzn tak sobie to nazwałam, poprostu chciałam przejść na metodę naturalną. Tabletki przyjmowałam przez 5 lat. Zawsze pod kontolą lekarza ginekologa. Skończyłam studia, podjęłam b. dobrą pracę i ewentualna ciąża nie będzie dla mnie żadną przeszkodą.
Przecież to właśnie tutaj możemy sobie wyjaśniać wątpliwości i dzielić się wiadomościami. Myślałam, że to "oczyszczanie" zaleca lekarz i chciałam wiedzieć, co ewentualnie od niego usłyszałaś, bo byłam ciekawa.
, ale zaraz po pomiarze idę spać. Używam niemieckiego termometru ( elektronicznego ), który nabyłam w aptece. Temp. mierzę pod językiem, zawsze mniej więcej w tym samym miejscu. Termometr po kilku chwilach daje znać ( pikaniem ), że już dokonał pomiaru.

Poza tym moje cykle są krótkie 22-26 dni i zdarzała mi się już owulacja zarówno w 8dc. jak i w 14dc. Wychodzę z założenia, że jak samodyscyplina to na maksa
Ale oczywiście jeśli ktoś ma doświadczenie w obserwacji swoich cykli to może sobie podarować dni, w których wcześniej nie obserwował znaczących zmian, np. właśnie dni w których wystąpiło krwawienie. Co nie znaczy, że nie można w czasie okresu mierzyć temp. i dlaczego miałoby się zaczynać dopiero od plamienia? A jak ktoś nie ma plamienia? Mój okres trwa 3-4 dni i zazwyczaj nie mam w nim fazy plamienia.