Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

), powiedział, czego dowiedział się o opiece poporodowej w takiej sytuacji, a na każdym badaniu informował mnie o okolicznościach, które mogłyby mieć znaczenie przy porodzie w domu.

Ja przy pierwszym porodzie rodziłam kilkanaście godzin, przy drugim poszło znacznie szybciej, ale nie aż tak
Jeśli masz tak na imię jak w nicku to pozdrawiam imienniczkę.

Nie potępiam porodów w domu, jednak ja zdecydowanie preferuję porody w szpitalu.
Wolno mi?
Ja zawsze mówię - grunt, to żeby mieć wybór czy dom, czy szpital, a do tego u nas jeszcze daleko. Zresztą, gdyby było więcej takich szpitali, o których piszesz, to może skończyłoby się to wszechobecne demonizowanie porodów (wszystkich, nie tylko domowych).
My mamy wybór i każdy jest dobry
Najbliższa położna domowa zbyt daleko, by miało to sens, chociaż rozważaliśmy to dość poważnie. Poprzednio rodziłam 80 km od mojego miasta, teraz jadę trochę bliżej, ale tylko dlatego, że dostałam namiar na pewną położną, o której wiem, że z nią poród będzie naprawdę naturalny. I co? Niby JAKIŚ wybór to jest, ale czy to jest to, o co chodzi? Że nie mogę bez stresu rodzić ani u siebie w domu, ani na porodówce 5 minut drogi ode mnie, tylko muszę jeździć po innych miastach? Bez sensu, prawda? Dalej upieram się przy zdaniu, że w Polsce na razie prawdziwego wyboru nie ma.