Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
W koło Macieju.... Można już zakończyć dyskusję na ten temat? Czy jeszcze padnie tysiąc pytań dlaczego eMek a nie mąż, czemu rozpakować ,a nie urodzić , i czemu nazywanie ludzkiej istoty fasolą to czepianie... Ja pisałam co o tym uważam,razi mnie to i basta swojego zdania nie zmienię,a jeśli komuś przeszkadza wyrażanie opinii to niech nie czyta,albo nie komentuję. Dziękuję,koniec z mojej strony
to działa w dwie strony Hussy
Może sama tu opowiesz co widzisz złego w eMku ? Bo jak na razie nie podałaś żadnych przekonywujących argumentów
Myślę, że my-ludzie zbyt dużą wagę przywiązujemy do pierdół .
Na oczywiste błędy językowe i ortografy nikt nie zwraca uwagi i ich nie poprawia, dlaczego? Bo nie wypada?
Ja uważam, że zwracanie uwagi obcej osobie n/t wykształcenia, pochodzenia czy posługiwania się językiem ojczystym jest nie na miejscu. Wiem, że to częste złośliwości (tzn. te na temat błędów) w forumowych kłótniach (moja uwaga powyżej to tak z przekory), ale tak dla zasady i bez powodu, to uważam, że to źle świadczy o osobie poprawiającej.
wykształcenia czy pochodzenia owszem, nie czepiam się nigdy...
le jak ktoś kaleczy nasz ojczysty język to uważam, że właśnie powinno się zwracać uwagę, bo nasz język szanować trzeba !
A nie uważasz, że kaleczenie ma (edit: lub może miec) coś z tym wspólnego?
Teorka tez popelnia bledy, ktos ostatnio tez ja poprawil. Nie pamietam na jakim watku tylko :)
Teorka, ale zaprzeczasz sobie. Skoro kalectwo jezykowe moze byc efektem niedoksztalcenia baz pochodzenia, to chyba jedno z drugim ma wiele wspolnego?
moj edytor nie poprawi "tą chustę" na "tę chustę" Jaheiro. Nie wiem jak Twoj :)
Pochodzenie tu akurat nie ma nic do rzeczy... Raczej kłania się swego rodzaju "świadomość językowa"
Świadomośc językowa według mnie ma związek i z pochodzeniem i z wykształceniem (samokształceniem ewentualnie, możliwościami jakie mamy itp).
Kao, a w moim zdaniu moze być mi po a? :-P Czy też ma być mnie?
Popełnianie błędów, których edytor nie "wychwyci" jest również efektem niedbalstwa i lenistwa... Pochodzenie tu akurat nie ma nic do rzeczy... Raczej kłania się swego rodzaju "świadomość językowa".
ale zawsze zaczyna się je wielką literą
A skąd wiesz Teorko, że osoba popełniająca tego typu błędy nie jest np. dyslektykiem?
A skąd wiesz Teorko, że osoba popełniająca tego typu błędy nie jest np. dyslektykiem?