Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
mi grochu z kapustą, grochu jaśka z masełkiem, gołąbków z grzybami i wielu innych bo u nas zawsze co rok 12 potraw
ale tych takich tradycyjnych tzn kluski z makiem, groszek z kapustą, gołąbki, karp, barszczyk, pierogi ruskie, z kapustą, kutia, strudel, kompot z suszu itp
?Eeee mądra... A co Ty będziesz robić?



a poza tym ten groch jaś z masełkiem to nie przypadkiem fasolka jaś?


a nie mam pojęcia czy to się różni jeśli w ogóle

U nas rok w rok jeżdżenie z domu do domu :-/ Chciałabym choć jedną Wigilię spędzić w jednym miejscu, kurna. A u siebie nie mam jak zrobić, bo mam za małe mieszkanko :-(
z jakiego przepisu machnelas?

Aaaa! Bo Ty dla mnie robiłaśPrzywieź zatem koniecznie


????A jutro zrobię chyba przymiarkę pod ten piernik.
Może któraś z Was robiła?
TORCIK "MLECZNA KANAPKA"
A przepisik można prosić.

) nie rozbijamy tłuczkiem tylko rozgniatamy dłonią - tak aby nie uszkodzić delikatnej struktury mięska
ale "rozpłaszczyć" nieco, posypujemy solą i pieprzem i smażymy na patelni najlepiej na połączonym masle klarowanym z olejem
i ostatnio tak smażyłam bo kupiłam gotowe masło klarowane - i faktycznie taki fajny posmaczek mięsko ma - ale do tej pory smażyłam na normalnym oleju i tez było super 

Ale ja smażę tylko i wyłącznie na klarowanym maśle, bez oleju - wychodzą pyszne, a że mało zdrowe... No cóż
Aha, i doprawiam mięso solą i pieprzem dopiero po usmażeniu, ponoć posolone przed jest twardsze.
