Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
częśc pochować do worków - mamy tutaj takie fajne co się powietrze odkurzaczem odsysa przez co mniej miejsca zajmują-takie mogą być?

Przecierasz raz dwa i już po problemie
I nie jest to jakieś mega uciążliwe. Tylko trzeba pamiętać...

On tego nie zetrze, a ja jestem wtedy już zbyt leniwa, żeby iść i pucować kabinę. Na perfekcyjną panią domu nie mam ani umiejętności ani aspiracji
Tak mi się skojarzyło, bo słynna p. Rozenek w swoim programie podzieliła się z widzami swą mądrością i stwierdziła, że w ramach odpoczynku po imprezie to ona idzie przed pójściem spać sprzątnąć łazienkę 
Czy któraś z Was miała do czynienia z takim mopem:
A tak na poważnie - moja mama nie akceptuje innego sposobu sprzątania. Więc gdybym jechała mopem w sobotę to ona i tak by po mnie poprawiała "szmatą na kolanach". Szkoda mi jej kręgosłupa, a uparta jest strasznie.
) sodą i wodą traktuję za to piekarnik
idealnie schodzą wszelkie zabrudzenia
Strasznie tani i widzę, że ma dobre opinie.

dziwię się Fretka, że odważyłaś się nałożyć ocet bezpośrednio i to jeszcze zostawić

Korzystając z okazji chciałabym zapytać: jak sobie poradzić z zaciekami z kamienia na szkle? Mam kabinę prysznicową z lustrzanego szkła, te wszystkie drobne plamki widać dwa razy więcej niż na "normalnych" szklanych powierzchniach

Cobraczku, współczuję Jak jeszcze nic nie zrobiłaś, to:a. zeskrob zaschnięty lakier. b. namocz płatek(płatki) kosmetyczne w acetonie albo nietłustym zmywaczu do paznokci (najlepiej najpierw sprawdź działanie środka na niewidocznym miejscu narożnika) i obłóż plamę, by nasiąknęła. Nie wcieraj, bo plama się rozmaże.c. Nadmiar zmywacza zbierz suchym ręcznikiem, najlepiej papierowym, dociskając go.d. wyszoruj plamę ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń albo do tapicerek.e. jak wyschnie i plama ciągle jest, to potraktuj ją wodą utlenioną (tylko znów sprawdź działanie wody w niewidocznym miejscu): zalej lekko plamę i poczekaj do wyschnięcia.f. umyj jeszcze raz wodą z płynem albo z octem.Możesz też w międzyczasie spróbować lakieru do włosów: spryskaj plamę i poczekaj do wyschnięcia, a potem jakaś tam część lakieru powinna odprysnąć po potarciu szczotką np. taką do zębów.Paznokcia sobie uciąć nie dam, że zejdzie cała plama, zresztą nie wiem, jaki jest rozmiar szkód. Zasada przy takich nieszczęściach jest taka, żeby plamę czyścić w kierunku od zewnątrz w stronę centrum. Żeby ograniczyć roznoszenie się paskudztwa.Szczęścia życzę
Najlepiej włóż obrus złożony w kostkę (najlepiej plamą do zewnątrz nie zginając jej) w woreczek i do zamrażalnika na noc
Fretka moja mama tak kiedys zrobila z serwetka i niestety material jej sie "przelamal"
Jasny gwint, o tym nie pomyślałam. Dobrze, że wspomniałaś.

To ja mam pytanie - jak usunąć plastik, który przykleił się do zewnętrznej strony dna patelni?