Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
częśc pochować do worków - mamy tutaj takie fajne co się powietrze odkurzaczem odsysa przez co mniej miejsca zajmują-takie mogą być?
Czy któraś z Was miała do czynienia z takim mopem:
dziwię się Fretka, że odważyłaś się nałożyć ocet bezpośrednio i to jeszcze zostawić
Korzystając z okazji chciałabym zapytać: jak sobie poradzić z zaciekami z kamienia na szkle? Mam kabinę prysznicową z lustrzanego szkła, te wszystkie drobne plamki widać dwa razy więcej niż na "normalnych" szklanych powierzchniach
Cobraczku, współczuję Jak jeszcze nic nie zrobiłaś, to:a. zeskrob zaschnięty lakier. b. namocz płatek(płatki) kosmetyczne w acetonie albo nietłustym zmywaczu do paznokci (najlepiej najpierw sprawdź działanie środka na niewidocznym miejscu narożnika) i obłóż plamę, by nasiąknęła. Nie wcieraj, bo plama się rozmaże.c. Nadmiar zmywacza zbierz suchym ręcznikiem, najlepiej papierowym, dociskając go.d. wyszoruj plamę ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń albo do tapicerek.e. jak wyschnie i plama ciągle jest, to potraktuj ją wodą utlenioną (tylko znów sprawdź działanie wody w niewidocznym miejscu): zalej lekko plamę i poczekaj do wyschnięcia.f. umyj jeszcze raz wodą z płynem albo z octem.Możesz też w międzyczasie spróbować lakieru do włosów: spryskaj plamę i poczekaj do wyschnięcia, a potem jakaś tam część lakieru powinna odprysnąć po potarciu szczotką np. taką do zębów.Paznokcia sobie uciąć nie dam, że zejdzie cała plama, zresztą nie wiem, jaki jest rozmiar szkód. Zasada przy takich nieszczęściach jest taka, żeby plamę czyścić w kierunku od zewnątrz w stronę centrum. Żeby ograniczyć roznoszenie się paskudztwa.Szczęścia życzę
Najlepiej włóż obrus złożony w kostkę (najlepiej plamą do zewnątrz nie zginając jej) w woreczek i do zamrażalnika na noc
Fretka moja mama tak kiedys zrobila z serwetka i niestety material jej sie "przelamal"
To ja mam pytanie - jak usunąć plastik, który przykleił się do zewnętrznej strony dna patelni?