Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeJun 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    madziauk: Mozna sobie takim braniem clo bez monitoringu wiele szkody narobic - lepiej dmuchac na zimne.

oooooj tak!!! podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała Madzia.
    ja brałam Clo kilka cykli, zawsze z monitoringiem, jeden cykl się zdarzył, ze jak przyszła @ nie zadzwoniłam do ginki, żeby umówić się na wizytę, po prostu zaczęłam brać Clo , tak jak zawsze do tej pory brałam, bo przeciez nic się złego wczesniej nie działo. w 13 dc pojechałam na usg, zobaczyć jakie są moje pęcherzyki i się okazało że mam torbiel, niedużą, bo miała, 3 cm, ale jednak!!! dobrze,ze pojechałam jednak na to usg, dostałam luteinę i na szczęscie się wchłonęła ta torbiel.
    i zobacz, niby byłam na usg, ale za późno!!!
    przy Clo konieczny jest stały monitoring od początku cyklu, zaraz po @ oczywiście.

moya212: badanie w celu sprawdzenia droznosci jajowodow nazywa sie HSG i nie jest badaniem z krwi.

dokładnie, to jest zabieg, a nie badanie krwi.
    przez badanie krwi, nie można ustalić czy jajowody są drożne.

Treść doklejona: 23.06.12 09:14
    iza1988: Tylko tak sie zastanawiam skoro mam BARDZO nieregularne cykle to skad mam wiedziec kiedy bedzie owulacja?? :(

To jest trudne.
    Ja miałam cykle tasiemce, po 50-60 dni, zaczęłam wtedy prowadzić obserwację cyklu, trafiłam tutaj na 28dni, mierzyłam temperaturę, obserwowałam śluz, starałam się wyznaczać te dni najlepsze na poczęcie dziecka. ale przy tej długości cykli to jest trudne.
    nawet jak była owulacja, tzn. jak był skok temperatury, wtedy nie chodziłam na usg, więc podejrzewam, ze jak wtedy była owulacja, to była bardzo późno po 40dc, fl króciutka, więc szanse na poczęcie dziecka minimalne.
    Trafiłam do mojej obecnej ginki, dostałam Clo na stymulację cyklu, Pregnyl, luteinę, acard i się cykle uregulowały. teraz trwają 28-33 dni.
    ale poprzez to, że miałam długie cykle, nieregularne, ginka nie stwierdziła u mnie PCO.
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    iza1988: teraz czekam jeszcze na badanie krwi na niedroznosc jajowodow.

Iza, czy przypadkiem nie chodziło ci o rezerwę jajnikową?

Ja przez 2 cykle brałam clo i zawsze z monitoringiem, więc tak jak już dziewczyny wspominały- można sobie zaszkodzić.

iza1988: ja mialam badania krwi na progesteron, usg normalne I dopochwowe, gdzie w wynikach bylo napisane pcos

Samo badanie progesteronu nie potwierdza PCOs, podobnie jak samo USG. Nawet jeśli- tak jak mówisz- masz inne objawy PCOs to i tak zdecydowałabym się na pełną diagnostykę hormonalną na twoim miejscu.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeJun 23rd 2012
     permalink
    Napisalam wam tylko jakie badania mialam. Lekarz mi wyraznie powiedzial na niedroznosc jajowodow I tego samego dnia ( w czwartek) pobrali mi 2 fiolki krwi...wiec juz sama nie wiem? Strasznie jest trudno sie w UK leczyc-nawet z PL ginekologiem, bo jak widac nie jest on dobry:/
    Moj obecny cykl trwa 80dni!! Dzisiaj wzielam provera na wywolanie okresu..to dziewczyny jak zaczne brac clo to kiedy najlepiej isc do ginekologa na usg? Przy takich cyklach?
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Iza1988 - Napisze Ci jak u mnie zdiagnozowano PCOS. Cykle mam bardzo nieregularne i dlugie....Mialam badania : Tsh, Lh, FSH, prolaktyna progesteron, estriadol. Kilka usg w kolejnych cyklach. Obraz jajnikow nie pozostawial watpliwosci ( pelno pecherzykow na jajnikach ). Do tego doszedl nieprawidlowy stosunek LH/FSH. I moje PCOS sie potwierdzilo. Badanie na droznosc jajowodow mialam w listopadzie, na szczescie wszystko ok. U meza wyniki dobre. W jednym cyklu doszly problemy z torbielka, na nia dostalam duphaston. Wchlonela sie. To tak pokrotce.
    Po tych badaniach dostalam clo.
    Moj lekarz mowi, ze przy PCOS nalezy uzbroic sie w cierpliwosc. I postepowac malymi kroczkami, bo latwo o przestymulowanie. I tak dwa pierwsze cykle bralam clo 1x1, pozniej miesiac przerwy, kolejne dwa cykle dawka clo sie zwiekszy do 2x1, nastepnie znowu bedzie miesiac przerwy.
    Oprocz clo dostalam ovestin ( aby zniwelowac dzialanie clo na sluzowke) plus utrogestan ( od 3 wyzszej tempki przez 10 dni ). No i ciagle czekam na + .
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    iza1988 - no to cos ten Twoj ginekolog kreci, nie mozna zbadac droznosci jajowodow poprzez badanie krwi. Sprawdza sie czy sa drozne wlewajac kontrast przez nie pod rentgenetm i robiac w tym czasie zdjecia. Po zdjeciach rentgenowskich widac, czy kontrast przeplywa czy nie. Jak nie przeplywa to wiadomo, ze jajowody nie sa drozne. Wiem, ze sa ginekolodzy, ktorzy robia podobne badanie przez usg - szczegolow nie znam, nie wiem co wlewaja itd. Ja mialam to pod rentgenem. Moze przedzwon do tego gina i dopytaj sie, moze cos zle zrozumialas?

Jak mieszkasz niedaleko Londynu to ja ci moge jedna ginekolog albo gina-endykrynologa polecic.

Tez mialam cykle tasiemce, nawet nie mialam ich uregulowanych i udalo sie nam zajsc w ciaze.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Ja jestem jeszcze calkiem zielona w tych sprawach! :(
    Zrobie tak, ze bede brala te clo przez te 2 miesiace (o ile mi drugi okres sam przyjdzie) I bede chodzila na monitorowanie-tylko ktorego dnia cyklu????
    20 wrzesnia mam wizyte w klinice angielskiej I tam zobacze co mi powiedza.

Treść doklejona: 23.06.12 10:09
    Madziauk- ty mi chyba "przepowiedzialas" pcos tylko na innym forum-no I sie sprawdzilo.
    Mieszkam 2h od Londynu wiec raczej za daleko:(
    Poszukam na necie moze bedzie gdzies blizej w innym miescie.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    iza1988 - chyba mnie z kims pomylilas, ja na zadnym innym forum ciazowym sie nie udzielam :) (jest jedno slubne, do ktorego jestem przywiazana, ale tam nikomu nic nie przepowiadalam, bo nie lubie, za to lubie dobre podejscie ginow i przebadanie kobiet z problamami wzdluz i w szerz, tego sie trzymam )
    A monitoring mysle, ze conajmniej 2 razy w cyklu by sie przydal. A kiedy? wszystko zalezy od tego jak dlugie masz cykle i kiedy masz owulacje. Wiec jesli tego nie wiesz, to w pierwszym cyklu monitorowanym proponowalabym wiecej usg 3-4, zeby to wszystko okreslic. Robisz wykresy? wiesz kiedy masz owulacje? jak dluga faze lutealna?
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Kiedys ktoras dziewczyna na clo forum napisala mi ze moge miec pcos (myslalam ze ty bo tez z uk byla ale moze mi sie rypnelo)
    Nie mam w ogole owulacji od stycznia:( odkad przestalam brac tabletki w pazdzierniku okres mialam 3 razy, w tym ostatni 9lutego. Prowadzilam wykres od lutego ale przestalam w maju- z nerwow bo I tak nic nie moglam sie dopatrzec, zreszta 3tyg pracowalam na 4 rano I spalam po 4-5h dziennie. W tym cyklu zaczne znowu mierzyc tempke I patrzec sluz-zobacze co mi wyjdzie.

Treść doklejona: 23.06.12 10:18
    I napisze maila do gin ktory przepisal mi te clo I spytam o usg. Zobacze co mi powie
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    iza1988 - zapytaj o ta droznosc, czy jemu sie pomylilo, czy Ty zle zrozumialas, bo i tak moglo byc.
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeJun 29th 2012
     permalink
    Hej, kochane, mam pytanie, czy ktoras z was brala luteine na uregulowanie okresu? jak tak to w jakich dawkach? doustnie czy dopochwowo? i w jakich dniach?
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    I jakie tego były efekty? :)
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    powiecie cos na ten temat?? potrzebne mi to strasznie!:) i jakie efekty tez:)
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Jest wątek o duphastonie, tam zadałam to pytanie też. W sumie to podobne leki..
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    aha, ja myslalam ze duphaston to na wywolanie okresu :/ ale zapytam tam najwyzej o luteine
  1.  permalink
    iza1988 ja brałam luteinę i duphaston na uregulowanie cyklu, brałam 2 dni po owulacji przez 10 dni, dzień po odstawieniu dostawalam okresu, po duphastonie na okres czekalam kilka dni ale tez jest bardzo dobrym lekiem :)
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeJun 30th 2012
     permalink
    kochana skonczylo mi sie dzisiaj darmowe konto:( doladuje dopiero w poniedzialek-jak mozesz podaj jakies namiary na siebie na priv- skype albo poczte to chetnie napisze i sie podpytam dokladnie:) dzieki ze sie odezwalas:)
  2.  permalink
    Witam, pisze pracę doktorską z zakresu stresu związanego z prokreacją. Prosze o kontakt Panie, które nie moga zajść w ciąże w wyniku zespołu policystycznych jajników.
  3.  permalink
    Witam pcowiczki i nie tylko.
    Być może i mi sie trafiła ta przykra dolegliwość:(
    Otóz na wizycie u pani ginekolog która zrobiła mi USG, zobaczyła dużo pęcherzyków i podejrzewa PCOS.
    Niestety na razie nie zleciła mi żadnych badań, kazała się starać do września - jak sie nie uda to mam do niej wrócić i będziemy działać.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeJul 10th 2012
     permalink
    biedronka 28 -powinna ci zlecic juz inne badania jesli ma podejrzenia pcos, a masz inne objawy pcos?
  4.  permalink
    Poziomko wiem że powinna zlecić mi jakieś badania, chciałam jakoś wymusić ale kazała na razie starać sie i czekać.
    Co do objawów to zauważam jak na razie tylko tycie, w ciągu trzech miesięcy przybyło mi aż 6 kg!
    No i niestety wszystko skupiło się na brzuszku, a oponka coraz większa.
    Cykle niby mam w miarę regularne tzn czasem pojawia się 5 - 6 dni pózniej.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Moze sprobuj zmienic ginekologa? Wiem, ze poza PL jest ciezko o jakiegos porzadnego, ale moim zdaniem czekanie nic nie da, a wyniki zawsze warto zrobic, ja tez czekalam pol roku az wszystkie wyniki mi karza zrobic-wrecz blagalam o nie, bo dla lekarzy w moim miescie sie z niczym nie spieszy i mam sie starac no ale nierozumieja ZE BEZ OWULACJI NIEMOZNA!!! wiec ciezko jest, moim zdaniem staraj sie dalej ale w trakcie rob wyniki i zobacz co ci wyjdzie-jesli sie potwierdzi pcos to zacznij leczenie...nic nam innego nie pozostaje:(
  5.  permalink
    No niestety w UK cięzko z lekarzami i to z polskimi!!
    Ale poczekam jeszcze te 2 miesiące i z powrotem się do niej wybiore, ale tym razem jej nie odpuszcze!
    Poziomko a ty z jakiego kraju jesteś w UK?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Ja z poludniowej Anglii, u mnie to juz w ogole tragedia z ginekologiem i ogolnie z lekarzami- o angielskich nie wspomne bo na sama mysl cisnienie mi sie podnosi:cry: jak pomysle ile przez nich cierpialam, czekalam i czekalam....
  6.  permalink
    Dziewczyny ja chciałam zapytać was czy od zawsze miałyście skąpe @ ?
    Czy to z czasem się pojawiło?
    Otóż ja zawsze miałam normalne miesiączki ale od 3 cykli zauważam że są bardziej skąpe.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorgnieszka81
    • CommentTimeJul 12th 2012
     permalink
    Witajcie dziewczyny , jestem w trakcie stymulacji owulacji przy potwierdzonym zespole policystyczny jajnikow. Po Clo uformowaly sie dwa pecherzyki 20mm i 16mm dzien dostalam zastrzyk na pekniecie. W przyszlym tygodniu kontrolne USG by potwierdzic owulacje. Jest to moj pierwszy cykl .
    Serdecznie pozdrawiam :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    gnieszka81 to jest moj tez pierwszy cykl z clo:-) gratuluje pecherzykow- duze rozmiary:) ja mam w przyszlym tygodniu usg wiec sie dowiem czy mialam owulacje czy nie ale jak to juz wczesniej pisalam w innym temacie JESTEM PELNA OPTYMIZMU!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Treść doklejona: 12.07.12 20:33
    I troche mnie on martwi...jakies fluidki na mnie wplynely chyba:) i niechca odejsc!!!!!!:wink::tongue: a i dobrze...niech siedza i wspomagaja mnie!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeJul 12th 2012 zmieniony
     permalink
    A ja tu wpadam, żeby wesprzeć Was trochę na duchu :-)
    Otóż mam stwierdzone PCOS. O swoja pierwszą ciążę musiałam trochę powalczyć. Udało się za którymś tam razem przy podwójnej dawce CLO. Zaszłam w ciążę i w kwietniu ubiegłego roku urodziłam synka. W okolicach jego pierwszych urodzin postanowiliśmy wraz z mężem, że stawiamy na szczęśliwy traf. Chcieliśmy dla niego rodzeństwa, a zdawaliśmy sobie sprawę, że może to nie być łatwe. Kilku lekarzy potwierdzało nasze obawy.
    Nie minęły trzy miesiące, a na teście ujrzeliśmy dwie kreski :-) Dodam, że w cyklu zupełnie naturalnym, ponieważ na początek chcieliśmy spróbować bez jakiegokolwiek wspomagania, bez stymulacji :-)
    Nie traćcie więc nadziei- każda z Was ma szanse na to, aby zostać Mamą :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    sushi dzieki takim ludziom jak ty nie trace nadziei a moj pesymizm przeradza sie w optymizm i az mi lepiej!:) wierze ze nam sie uda, pomimo tych wszystkich zlosci i zali wierze ze kazda z nas pco-wiczek ma szanse zajsc w ciaze, tylko trzeba czasu i cierpliwosci...czego niestety nam czasami brakuje
    •  
      CommentAuthorgnieszka81
     permalink
    Nawet nie wiesz jak sie ciesze poziomkaUK :bigsmile: Ja mieszkam w Brazylii - dokladniej mowiac we Florianopolis. Moja rodzina nie ma pojecia przez co przechodze - chcialam im oszczedzic stresu. Mam nadzieje ze obu nam sie uda ... i wkrotce obie bedziemy mialy nasze fasolki :smile::smile::smile::smile:
    Sushi historie jak twoja dodaja tylko otuchy :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    kochana, nie wiem czy prowadzisz wykres-ja niemoge zobaczyc, ale probuj kochana probuj. Ja mieszkam w uk i tez nie dzielilam sie szczegolami z rodzina a oni tez nie pytali wiec nie mowilam, narazie wszystko jest w "tajemnicy" i tylko my wiemy ze sie staramy i co jest ze mna nie tak:/ u nas ciezej w uk z dobrym lekarzem wiec czekalam wiekiiii na diagnoze i leki, no ale jestem pelna nadziei-nie wiem co bedzie po tym miesiacu- jak nic nie wyjdzie to pewnie dol, ale narazie o tym nie mysle:)
    •  
      CommentAuthorgnieszka81
     permalink
    niestety moje konto nie jest juz oplacone ( nie mam jak ;) ) wykres prowadze w domu. Wiem, ze moj organizm nie odpowiedzial na Clo w ciagu 5 dni - tak jak to jest zalecane. Ja bralam go az 10 dni po 2 tab dziennie. 6 razy bylam na USG. Te dwa pecherzyki byly najpieknieszja niespodzianka jaka w zyciu widzialam. Dlatego staram sie wsluchac w swoje cialo i czekam. Kazda z nas ma swoj wlasny indywidualny cykl .. jestesmy wyjatkowe :bigsmile::bigsmile: i wierze ze kazda z nas wygra z PCOS
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    na pewno wygra -musi wygrac wyjscia nie ma!:)
    a co masz na mysli, ze powinien odpowiedziec w ciagu 5dni??
    A masz paypala?
    •  
      CommentAuthorgnieszka81
     permalink
    Clo jest raczej silnym lekiem. Dlatego tez sa ograniczenia co do jego uzywania i skutecznosci. Max 3 cykle, przy czym z kazdym cyklem maleje szansa owulacji a zwieksza sie ryzyko (stad obowiazek monitorowania). Ja mialam szczescie, moja ginekolog zaryzykowala i poprosila abym brala Clo dluzej (ale co drugi dzien bylam na kontorlii). Przygotowywala mnie nawet do zastrzyku (niestety nie pamietam nazwy) ale na szczescie 10 dnia mialam mila wiadomosci dwa pechezryki 15mm i 13mm - wtedy tez przestalam brac Clo. Gdy pecherzyki przekrocza granice 12mm rosna juz same i stad dzisiaj maja juz 20mm i 16mm :bigsmile:
    Nie mam paypala :neutral: jestem tutaj bardziej by podniesc sie na duchu. Swiadomsc, ze sa inna dziewczyny ktore pozytywnie przeszly stymulacje owulacji bardzo pomaga :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    co do brania clo to chyba kwestia lekarzy, jedni karza brac miesiac i miesiac przerwy i tak przez pol roku, jedna moja przyjaciolka brala przez 9 miesiecy i zaszla w ciaze wiec tak naprawde kwestia lekarza i organizmu...u mnie niestety ciezko z profesjonalizmem i dobrym lekarzem no ale jakos narazie dzialam:)
    to pisz tu do nas czesto- ten watek jakos ostatnio jest malo poruszany-chyba nie ma komu pisac:/ dawaj znac jak tam u ciebie i czy jakas fasolka z tego wyjdzie:smile:
    •  
      CommentAuthorgnieszka81
     permalink
    napewno napisze ;)
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    czekamy czekamy!!!:D:D:D:DD:D przesylam mnostwo fluidkow bo ja mam za duzo!:)
    •  
      CommentAuthorgnieszka81
     permalink
    wulkan tryskajacy energia !!!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeJul 13th 2012
     permalink
    _sushi_: Nie minęły trzy miesiące, a na teście ujrzeliśmy dwie kreski :-) Dodam, że w cyklu zupełnie naturalnym, ponieważ na początek chcieliśmy spróbować bez jakiegokolwiek wspomagania, bez stymulacji :-)

Sushi, wielkie gratulacje :bigsmile: Tez zmagam sie z PCOS i jak na razie przegrywam :confused: Ale cierpliwie czekam !
    A czy jest mozliwosc podpatrzenia Twojego szczesliwego wykresu ?
    --
    • CommentAuthoragniecha88
    • CommentTimeJul 16th 2012
     permalink
    Piszę pracę magisterską na temat zespołu policystycznych jajników(“Analiza sposobu żywienia kobiet z zespołem policystycznych jajników”), w związku z tym poszukuję kobiet chorych na ten zespół, chętnych do wypełnienia ankiety i formularza bieżącego notowania, w zamian proponuję krótką analizę diety i poradę, co należałoby w niej zmienić.

Proszę o kontakt na priv lub agnieszka_szkolnicka@op.pl
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Hejka! Bylam dzisiaj na pierwszym usg, w 14dc, w 1 cyklu z clo I nie jest za rozowo:/
    Pecherzyk jest tylko jeden wiekszy, 14.5mm w lewym jajniku... Myslicie ze przy moich nieregularnych cyklach ( od 35dni do 90-bo I taki sie zdarzyl) pecherzyk moze jeszcze urosnac w pare dni? Kolejna wizyte mam w czwartek. Czy 14dc I 14.5mm przy moich dlugich okresach to moze jeszcze cos urosnac? Podlamalam sie troche ze tylko 1 pecherzyk jest dominujacy, drugi ma niecale 8mm:(
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    Poziomka, moim zdaniem jest jak najbardziej ok :) masz dominujacy pecherzyk ! nie martw sie, on jeszcze urosnie, na pewno ! :)
    A jaka dawke clo masz ? A jakie endo ?
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Bralam 1tabletke dziennie od 2dc przez 5dni. Endo mam cieniutkie ale nie zmierzyla mi:( powiedziala tylko ze cienkie (jesli dobrze ja zrozumialam?!) Pokazala mi takie (jakby to nazwac) 2paski I mowila ze cienkie..nie wiem czy to o to chodzilo:/ mieszkam w UK I nie rozumiem wszystkich medycznych slow:/
    Wyglada na to ze rosl mi 1mm dziennie, wiec jak bym miala 18mm w czwartek to byloby ok? I co pozniej? Sam peka I jest owulacja czy co? A jak nie urosnie to sie wchlonie? O matko nic nie wiem:( zielona jestem, a pytania dopiero nachodza mnie jak juz wyjde od gin I potem sama musze sie zamartwiac:(
    • CommentAuthoragniecha88
     permalink
    Trochę pospamuję za co z góry przepraszam:

Piszę pracę magisterską na temat zespołu policystycznych jajników(“Analiza sposobu żywienia kobiet z zespołem policystycznych jajników”), w związku z tym poszukuję kobiet chorych na ten zespół, chętnych do wypełnienia ankiety i formularza bieżącego notowania, w zamian proponuję krótką analizę diety i poradę, co należałoby w niej zmienić.

Proszę o kontakt na priv lub agnieszka_szkolnicka@op.pl
    •  
      CommentAuthorgnieszka81
    • CommentTimeJul 18th 2012
     permalink
    poziomkaUK ja tez czekalam dosc dlugo na to by pecherzyki urosly. Teoretycznie pecherzyki rosna 2mm na dobre czyli masz szanse. W moim przypadku w 14 dniu cyklu byl wielkosci 15mm a 17 dnia cyklu bylo juz piekne 20mm. W tedy tez dostalam zastrzyk na pekniecie. Powodzenia.
    Jutro ide na USG by zobaczyc czy rzeczywiscie doszlo do owulacji. :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    ja tez mam jutro usg:) mam nadzieje ze urosl a nie wchlonal sie:(
    to przy 20mm daje zastrzyk na pekniecie? a nie czeka poki sam peknie?
    a jak ci dala zastrzyk to wtedy musialas sie starac? czyli jakby mialas owulacje?
    •  
      CommentAuthorgnieszka81
     permalink
    nie wiem jaka jest praktyka , moj pecherzyk nie rosl tak jak Pani Doktor to zaplanowala. Dostalam zastrzyk aby miec pewnosc ze peknie. Nastepnie czekalam az do soboty (36 godzin) w tym czasie pecherzyk powinien peknac i rozpoczac owulacje ;) od soboty starania i przytulanie sie ;) jutro mamy potwierdzic czy rzeczywscie doszlo do owulacji - jezeli tak - za tydzien bede robila test.
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    oooo kurde fajnie masz!:bigsmile: mam nadzieje, ze sie udalo i ze owulacja byla ( a to mogloby jej nie byc skoro dostalas zastrzyk?)
    •  
      CommentAuthorgnieszka81
     permalink
    z tego co mowila lekarz to chyba tak, inaczej nie prosila abym przychodzila do niej ;) zobaczymy co sie stanie , staram sie podchodzic do wszystkiego ze spokojem , i tak musze czekac jeszcze tydzien. Nie ma mozliwosci aby jutro usg potwierdzilo ciaze gdyz jest za wczesnie. nie ma tez sensu robic test,poniewaz wyniki moga byc znieksztalcone przez zastrzyk. Tak czy inaczej musze czekac ;/
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    nie wiedzialam, ze jak sie dostanie zastrzyk to moze nie byc owulacji:neutral:
    Na pewno wam sie udalo!:) jak pecherzyk byl, urosl, zastrzyk byl to owulacja na pewno byla i na pewno wam sie udalo!!!!:wink::wink:
    Niestety czekanie dobija-ale tobie juz tylko tydzien zostal!:)
    Jak potwierdzi jutro gin owulacje to juz sukces, pozniej tylko czekac na dwie kreseczki:wink:

Treść doklejona: 18.07.12 14:57
    zabij mnie jesli pisalas- ale jak dlugo clo bralas? i z jakimi skutkami, bo pisalas wczesniej tak ogolnie- na poczatku nie za bardzo reagowal twoj organizm na clo a pozniej?
    •  
      CommentAuthorgnieszka81
     permalink
    szukalam informacji na neci i szczerze mowiac nie postkalam sie z komentarzem o braku owulacji po zastrzyku ;)
    masz racje czekanie jest straszne. czekanie na okres, czekanie na pecherzyk, czekanie na to by pecherzyk osiagnal wymagana wielkosc.. teraz czekanie czy owulacja byla .. a potem czy doszlo do zaplonienia ... ahh ... ;) powodzenia jutro na usg , mam nadzieje ze twoj pecherzyk bedzie slicznie puszysty ;)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.