ANECZKA, ślub i wesele mamy w Wąpiersku (koło Lidzbarka Welskiego). Wybrałam już kieckę, welon i buty, mamy zespół, dzisiaj idziemy podpisać umowę z firmą cateringową a w czwartek z fotografem...Jeszcze tylko kamerzysta i zaproszenia i...z grubsza załatwiliśmy wszystko...nawet nie było tak ciężko...
Wstawiłabym wam zdjęcie kiecki, którą wybrałam, ale nie umiem tego zrobić...
Milenka wstaw na www.fotosik.pl i jak dalej nie bedziesz umiała podaj mi linka do tego zdjecia ja Ci wstawie-sama jestem ciekawa tej kiecki. a u Piotrusia dobrze dziekuje-rosnie jak na drożdzach i buzia mu sie cały czas śmieje
a nie myślałaś o kolorze karmelowym?? jest taki śliczny... my chcemy odnowić śluby ale nie mam pojęcia jak to wygląda bo w życiu na czymś takim nie byłam nie wiecie czy przysięga jest taka sama? i generalnie to czym to się różni od zwykłego ślubu??
-- "kicham na to, czy mój sąsiad czyta o moich cyklach" ngl
Ja mam ślub w czerwcu i jeszcze nie wyruszyłam do salonów. Stresik mnie chwyta, ale zaraz po sesji ruszam. Kochane doradzicie mi ? Jaki dekolt i ramiączka dla zbyt szerokich ramion?
S_biela ja byłam na dwóch uroczystościach odnowienia przyrzeczeń małżeńskich. Podczas jednej para powtarzała słowa, które wypowiedziała 25 lat wcześniej. Na drugiej samo odnowienie wyglądało trochę inaczej, gdyż nie było typowej przysięgi. Jednak ksiądz trzymał na para krzyż im błogosławił. Najlepiej będzie jak porozmawiasz o tym z księdzem. Po prostu zapytaj czy będzie taka sama przysięga jak podczas ślubu. Milena śliczna suknia
NIBRIANA, a którego czerwca? Mój jest 7... Jeżeli mogę Ci coś poradzić, to poprzymierzaj kiecki, które Ci się podobają i niech ktoś Ci zrobi zdjęcia w nich (nie wszystkie panie w salonach sie na to zgadzają) i później obejrzyj je...wybrałam w ten sposób z trzech, które sobie upatrzyłam. Ja z założenia chciałam mieć totalnie prostą kieckę i buty...do tego długi jednowarstwowy welon...Na jakim etapie przygotowań jesteście? Ja prawie wszystko załatwiłam w 3 tygodnie...ale gdyby nie internet, to byłoby ciężko...
Zagonić je tutaj! Jestem zainteresowana żywotnie tematem.
AMA, ja to już za bardzo nie mam, co przygotowywać - uwinęłam się w miesiac a teraz to powolutku jakieś szczegóły dopinam. po powrocie z nart tylko jeszcze operatora jakiegoś muszę znaleźć i wybrać zaproszenia...
Milena mam juz suknie :D W poniedzialek jade po buciki. Jak u Ciebie? Czekam tez na zamowione na allegro zaproszenia i zawieszki na alkogol. Kilka na probe.
My dzisiaj idziemy do naszej firmy cateringowej na degustację potraw, które wybraliśmy na wesele, wybierzemy też tort. Butów, które wybrałam jeszcze nie ma - czekam na info z salonu... Mamy już operatora, którego nam załatwił szczęśliwie nasz fotograf (byłam załamana, jak przeglądałam próbki twórczości co niektórych - nadal królują serduszka, gołąbki i tkliwa muza a my chcemy mieć 1-godzinny film - bardziej w formie clipu niż rozwleczonej materii)...A zawieszek na alkohol nie planujemy...Na stole będzie stała wódka i wino a bar z pozostałymi alkoholami będzie oddzielnie...
Aha, no i dzisiaj przypomniałam sobie, że nie mamy jeszcze załatwionego transportu dla gości (bryczka dla nas, wozy, autobus i mikrobus dla gości)...no i pora wziąć sie za zaproszenia - dzisiaj będziemy o tym rozmawiać z firmą...musimy tylko zrobić jakieś fajne zdjęcie na okładkę...
Może jakąś fotke kiecki byś wrzuciła..biała czy ecru? Długa?
Chyba przenisoę się tu z ślubnymi dysputami, bo pisać u każdej jednej z Was (a wszystkie i tak jesteście moimi psiapsiółami ) to bez sensu. Ja ustalenie menu mam już za sobą. Wczoraj siedziałam z kucharką i ustalałyśmy jakie potrawy podać. Powiem Wam, że wypasione menu mam :D Obecnie czekam na buty ślubne. Sądzę, że w połowie następnego tygodnia powinnam je otrzymać.
Bielutka, długa oczywiscie Dół duży, taki księżniczowy raczej, poupinany.. Ale co bede gadac. Zdjecia nie mam wiec niestety Opisywanie nie ma sensu...
Atis co w tym menu bedzie ciekawego? My jeszcze nie ustalamy. Jeszcze czas. Tam sa co tydzien wesela. Za duzy galimatias by chyba mieli jakby z tak duzym wyprzedzeniem ustalali Ale poza zwyklłym żarełkiem będziemy mieli taki stolik ze swoiskim jadłem Kiełbachy, wielka szyna, jakiść żurek itp. To w sumie dla mojego Tomasza frajda, bo on nawet ze słodyczy lubi tylko kiełbasę
Wybraliśmy też "obrączki":http://www.amigos.pl/bizuteria-i-zegarki/obraczki-slubne/produkt,93845/
Klikasz "link" nad oknem wiadomości wklejasz adres obrazka, klikasz OK, wpisujesz nazwę, klikasz ponownie "link". Ot i cała filozofia Obrączki Nibriany
U naszym przeważa "konkretne" jedzenie, czyli jakaś karkówka po kaszubsku, szaszłyki, golonki peklowane w kapuście, strogonow i inne pyszności Obrączki też już wybraliśmy. Zdecydowaliśmy się na klasyczne żółte złoto, bez żadnych łączeń z innymi metalami i kamieniami.
tuli_panko, bardzo ładne...Ja niestety jestem "skazana" na obrączki, które teściowa kupiła dla synka ze 20 lat temu ;) Jak byłam w ciąży, to nawet ryczałam z tego powodu, ale teraz już nic nie wywalczę ;)) szczerze mówiąc, nie są złe, ale ja chciałam cieńsze (ale chociaż są proste i klasyczne).
a mój M zgubił sowja obraczke nie mozemy jej znalexć juz pół roku tak ze chyba przepadła.ktos sie cieszy znalazł sobie 12 gramowe złotochciałabym go namówic na zrobienie drugiej takiej samej ale szkoda mu pieniedzy a wydatek byłby nie mały
No co tam, panny, w temacie słychać? Podbijam watek ;) Ja w piątek będę miała już zaproszenia, dzisiaj biegnę po koperty i w weekend pierwsza tura ich rozwożenia... Mamy też nareszcie pierwszy kawałek - zespół powiedział, że zagra to bez problemu. Przywieźliśmy też obrączki od teściowej. Teraz trzeba moją zmniejszyć a Grześkowa powiększyć... Bylismy tez u księdza, od którego mamy dostać licencję. Poszliśmy, wpisał nas w zeszyt i...tyle...wypełnianie protokołu 5 maja...ale się wkurzyłam - nie mozna tego było zrobić od razu...wrrr W przyszłym tygodniu lecimy do USC...
Jaki macie kawałek? :) My też juz mamy zaprosenia i beziemy rozwozić od weekendu ;) Hyhy - też będę miała wkróce obrączki. Jakie masz Milenko? Licencję ? ;) My spiswyaliśmy protokół od razu. Może ksiadz nie miał czasu. Co się odwlecze to nie uciecze ;) Trza się uczyć cierpliwości. A jutro idę na ściągnięcie miary do sukni
NIB, wybralismy kawałek Czerwonych Gitar "Słowo jedyne Ty" http://martynkaa.wrzuta.pl/audio/xgDO6e3C7F/czerwone_gitary_-_slowo_jedyne_ty nieźle się tańczy, fajny tekst... Obrączki mamy od Teściowej - kupiła je ze 20 lat temu - bałam się, że będą szerokie i wieśniackie, ale są wąskie, proste...są ok! Z księdzem jest taki problem, że my nie załatwiamy tego w Warszawie, tylko musimy za każdym razem jechac do Grzesia do parafii... do Chełma...więc to jest problematyczne Mam problem z butami - tych, które wybrałam nie ma i nie wiadomo, kiedy będą...chyba musze szukać innych...
Pomóżcie... SZukam piosenki, przy której możńa zatańczyć walca angielskiego. NA razie podoba mi się "Oczarowanie" Wodeckiego. Może macie jeszcze jakieś propzycje?
ja mogę tylko powiedzieć, że chodzimy na lekcje tanga.. mam nadzieję tylko, że suknia którą szyjemy z moją przyjaciółka pozwoli na zatańczenie tego tak jakbym chciała ;)