Ej mała bez stresu - myśl że dasz radę do 35 a przygotuj sobie wszystko już na 30 zawsze będziesz przygotowana i nie będziesz musiala się niepotrzebnie denerwować ! Grunt to optymizm! Wszystko zależy od Ciebie! Wózek mniej więcej już wiesz jaki ma być więc kup i po co się dłużej męczyć zawsze w każdym znajdziesz jakąś wadę! Ubranka kup kilka w różnych rozmiarach maluch i tak na początku będzie w inkubatorze aby nadgonić kilogramy i będzie dużo spał! Anula dasz radę ! Przecież silna z Ciebie babka!
Aniu może powinnaś i coś Ty osobiście kupić dla Twojego dzieciątka :)) Przecież to sama radość a dobrze będzie tak czy siak :)) Czasami w życiu mamy pod górkę ale u Ciebie teraz to z góreczki poleci zobaczysz :)) Masz dużo siły i wiary :))
Okaze sie po poniedzialkowej wizycie - jesli warszawskie 'guru' mnie nie dobije to pojedziemy kupic rozek jakis albo chociaz jakas pierdulke. na razie mowiac szczerze boje sie zapeszac, nie zebym wierzyla w przesady ale ciezka i kreta droga przed nami
Witam dziewczyny! Widzę, że dalej trwa dyskusja na temat wózeczków! Prawdą jednak jest, że takiego bez żadnego "ale" nie znajdziemy, po prostu trzeba się na któryś zdecydować i już! Ja cieszę się, że już wybraliśmy i zamówiliśmy tego X-landera XT 2007, do tego fotelik i mamy to z głowy, a teraz widzę że już w sklepach są dostępne torby i parasolki do nich więc jeszcze to dokupię i już po krzyku! Dziś odebrałam ze sklepu zamówiony wcześniej przewijak i przybornik z GLUCKA (zielony z kaczuszką), są super, takie słodkie te rzeczy, że nie mogę się już doczekać urządzonego pokoiku i oczywiście nowego domownika, który razem z nami będzie z tego korzystać!
A ja tylko na sekundkę wyszłam dziś z pracy po śniadanie... I przypadkiem sklep dzieciowy się napatoczył:) Efekt - 5 body, kurteczka i portki:) Słodkie , dziewczynkowe:) Oszalałam
Agus no to widze ze zaczelas zakupowe szalenstwo :) chociaz tak rozkladajac w czasie to z pewnoscia te wydatki odczujesz delikatniej ;) jak bedziesz miala ochote to wrzucaj nam tu linki do tych ubranek bedziemy podziwiac
Lady - ja mysle o tym zeby popytac znajomych i moze odkupic od kogos uzywana taka karuzelke. no ale najpierw poczekam na paczki od sis, zobaczymy co tak wydumala
WIECIE co ja sprezentowalam taka karuzele mojej kumpeli,jest zachwycona ponoc bobas pierwszy raz wlasnie do niej raczki wyciagna i patrzyl na pajacyki jak sie krecilyy.JAK NAKRECILA MUzyczke to usypial.TEZsobie kupie no i szczesciara jestem bo tu to nie jest wydatek no i cale szczescie bo teraz tylko maz pracuje.
tylko interesujace jest ze gosciu sprzedaje ten wozek a pisze ze wozki beda dostepne wkrotce :) ciekawe jak ktos kupi to skad on je wytrzasnie ??:) agdyby te boldery kosztowaly tyle co ten na aukcji to bylo by super :) tylko cos mi to podejrzane sie wydaje ;)
jestem mocno uradowana, wczoraj dzwonila sis no i maluszkowych rzeczy wyslala 2 olbrzymie paczki, nie chciala zdradzic jakie ubranka i ile ale wiem ze kazala nic nie kupowac bo mi starczy a skoro ona tak mowi to znajac zycie mogla nawet z iloscia przesadzic :) wiem ze nabyla tez te drogasne butelki medeli, jakies kocyki, reczniczki kapielowe baaa nawet jakies pieluszki pokupowala. no i co mnie szalenie cieszy to powiedziala ze ma juz dla mnie karuzelke tiny love z tymi 3 melodyjkami muzyki powaznej i jakas mate edukacyjna. musze przyznac ze jest niezastapiona jesli idzie o pomoc a pzreciez ma 2 wlasnego rodzenstwa ja to jej tylko siostra cioteczna jestem (nasze mamy sa rodzonymi siostrami) no ale ponoc najukochansza wiec stwierdzila ze mnie i malenstwo bedzie rozpieszczac :D no to teraz przed nami z 6tyg oczekiwania na niespodzianki hehehe
Aga ja mam to szczescie ze mi przysylali dla Malej i teraz tez przysla wiec jesli idzie o ubranka to nie zbankrutuje bo mowiac szczerze moja sis ma gest i znajac zycie znowu dziecko nie zdarzy wszystkiego przenosic. Jak bedzie dziewczynka to mam wszystko po Gabrysi a jak chlopiec to sis czy wujek przylatujac w wakacje do polski przywioza rzeczy po siostrzencu takze jak to sie smieje moja mama - ustawieni ubrankowo jestesmy na nastepne lata :) Teraz to juz tylko musze kupic wozek, przewijak na lozeczko i rozek bo wszystko inne mam.
Jemma co do lozeczek - fajne jest te co wynalazlas :) oryginalne no i bardzo do mnie to zapinanie z boku do wychodzenia maluszka przemowilo
ja osobiscie polecam GRACO. mielismy takie dla corki, korzystala z niego kuzynka i spokojnie teraz wykorzystamy dla 2 dziecka.Znajome tez postawily na jakos graco i sobie chwala no ale wszystko zalezy czy bedziesz duzo podrozowala i jakie masz fundusze. Moje bylo z podwieszanym poziomem dla niemowlaczka plus rpzewijak. skladanie doslownie jedna reka model podobny do tego tyle ze sprzed 5 lat ale roznica jedynie jest w kolorze kratek bo wg mnie to nic sie dalej nie zmienilo ;) http://www.allegro.pl/item174815012_kojec_graco_mystic_usa_2007_najtaniej_u_nas.html tyle ze cena jest juz duuuzo wieksza.
Rewelacyjne te zestawy :)) poprostu kochaniutkie! Czekam z rozstrojem żołądka do środy na badanie! Dzisiaj dla pewności zadzwonię z potwierdzeniem!
Moj M do mnie dzwonił z pracy i się śmiał bo mówił, że jemu Nasze dzieciątko się śniło i powiedział, ze to Kacper hmmm a Ja tu rozważam różne imiona a on już widze ma stalone :))
Na początku rozważałam takie łóżeczko ale chyba pozostanę przy tradycyjnym drewnianym! Przynajmniej będę mogła sobie dobrać pościel taką jaka mi się podoba a tu niestety ciutkę jest to ograniczone ze względu na kolorystykę już nadaną!
no chyba że tak, myślałam że to będzie stało w domku, ja małej kupiłam kojec, fajna sprawa dobre w domu i na wyjazdy do spania, szkoda tylko że duzo miejsca w samochodzie zajmuje.
z miejscem w samochodzie nie narzekam nawet mam go sporo! ale jednak jestem za drewnianym łożeczkiem zważywszy jak dziecko już samodzielnie stoi i lubi sobie ząbkami wychodzącymi possać "maszty"
Kfiatuszku co do wózka IMPLASTA a dokładnie BOLDERA - bo w związku z nim wysłalam zapytanie, to gościu mi napisał, ze wózek będzie kosztował około 1400 a w jego skład wchodzić będzie stelaż, gondola oraz spacerówka ! Muszę przyznać, ze jestem bardzo ale to bardzo ciekawa jak się będzie odnosiło to do rzeczywistości? :))
Coś mi się w to nie chce wierzyć! IMPLAST VOLANT 3 kosztuje w tej chwili w sklepie 1395 zł! Nowy model z kolekcji 2007 musi być droższy, w końcu nowe materjały, ulepszenia, innowacje itd. - kosztują! Pozatym samo to że jest to NOWOŚĆ!!! Będzie tak samo jak z X-landerem, ten z kolekcji 2007 co zamówiłam jest droższy od poprzedniej wersji - to normalne! Wszystko co nowe kosztuje więcej - niestety!!! Pozatym Lady bird to dziwne, bo mi odpowiedziano, że wózeczek będzie dostępny w kwietniu i będzie kosztował ok. 1700 zł, dałam sobie spokój, bo to razem z fotelikiem daje powyżej 2 tysiące zł.
no moze i bedzie drozszy w sklepach :P ja tez czekam na dalszy rozwoj wydarzen co do wozka :) narazie sie nie napalam choc mam nadzieje ;) a moze i byc tak ze te starsze potanieja a ten bedzie tak kosztował :)trzeba cierpliwie czekac :)
Lady a co do Kacpra to moj maz tak samo ;) jak bedzie chłopiec to bedzie Kacper i koniec ;) jak dla mnie moze byc ;)
kfiatuszek hahha no to nieźle :)) zatem szykują się dwa Kacperki na tę chwilę! Mnie się ostatnio też JAKUB - Kubuś podoba! no i wiele wiele innych - czas pokaże swoje!
IWA Ja tam nie wiem! Poczekam sobie i się przekonamy ile w tym wszystkim będzie prawdy w związku z tym co napisał ten gostek z allegro! Wszystko się pewnie niebawem wyjaśni :)0
niebawem :) najwczesniej za 3 tygodnie :P az sie doczekac nie moge :) tak bardzo podoba mi sie ten bolderek :) ale ten 4 kołowy :) i w kwiatki :) czarny w białe kwiatki ładny ale odpada bo za ciemny :P ten bezowy w kwiaty mi sie podoba ;P
u mnie Kacper narazie sie nie zmieni :P chyba juz wogole :) mamy jeszcze problem z imieniem dla dziewczynki :) ciezko ciezko ;)
Znam kilku Kacperków kumpli mojego dzwońca- niezłe gagatki, bardzo samodzielne ale i uparte łobuziaki, Kubuś znowu to taki złoty chlopak, kochany i mamusiny- wszystko z obserwcji kolegów Franka :)
zakochalam sie w jedo bartatina classic. dla mnie wozek marzenie!!! z fotelikiem cena 1050zl wyjdzie, pan w sklepie okazal sie mega pomocny no i przede wsyzstkim widzialam ze wie o czym gada :) stelaz wozka na piankowych wazy 7kg i gondola 4 wiec daje nam to razem jedynie 11kg czyli waga marzenie :) po obejrzeniu i przegadaniu z panem sprawy wahacze paski wygraly jednak paski ale to dlatego ze bedziemy brali jednak na kolach piankowych i wtedy lepsze paski dla polepszenia amortyzacji... no i kolorki... w prawdzie nie ma kwiatkow ale mozna miec paski - dzisiaj obejrzalam chyba ponad 15 i przyznam ze bym miala dylemat bo przynajmniej 3 baaardzo mi sie podobaly :) postanowilismy ze kupimy wozek po porodzie (wyskocze od malca na chwilke ze szpitala) i wtedy jak juz bedziemy wiedzieli kto sie w brzusiu kryje to zdecydujemy pod charakterek :)
Mówiłam Ci babolku, ze to fajna bryka:) I z pasków napewno tez będziesz zadowolona, bo gdy juz bobas będzie w spacerówce to poprostu podciągniesz je na maxa i wózek nie będzie się zbytnio kołysał :)
Dwie kupiłam i trzy dostałam a co? Do tego kilka różowych ciuszków i słodki dresik mój M stwierdził że wszystkie pająki z domu wygonię! Bez szaleństw kupuję używane na allegro jak chcecie to pstryknę jutro fotkę i pokażę!
Mam do Was pytanie Kobietki! Chcę kupić pralkę automatyczną - hmmm może doradzicie jakąś dobrą firmę! Mam POLARA i nie chcę go więcej no i pranie wkładane z przodu!
Magg- tak tylko pytam...:) Ja mam b dużo ubranek po mojej przyjaciółce, która w zeszłym roku urodziła biźniaczki( samych bodziaków hmm... będzie z 50:-)))) Ale sama tez trochę kupuję- dla dziewczyn są prawdziwe cudeńka :)
JA mam MIELE ,jest cicha i pierze rewelacyjnie z duza oszczednoscia proszku.Przy zakupie pralki ,zastanòw sie jak czesto pierzesz,bo ja bardzo czesto i male ilosci ,wiec potrzebowalam pralke tylko 5kg i ktòra pierze bardzo dobrze w kròtkim czasie.
Lady - ja smialo moge polecic WHIRLPOOL u nas i cala rodzinka i znajomi maja starsze i nowse modele i wszyscy zadowoleni. moja mama ma juz takowa 8 lat i bez zadnych usterek. My mamy nasza niecale 6 lat ale tez bezawaryjna a dodam ze teraz robimy 3-4pralki tygodniowo a bywalo ze i pranie bylo codziennie ;)
ja tez szukam pralki ale badziej pod kontem cenowym :) i patrze tez na ilosc obrotow wirowania tak z 900 / 1000 powinna miec bo potem ubrania sa mokre :) ehhh nie chce mi sie juz nosic ubran do prania do mamy :P
Mam pralkę 1000 obrotów i różnica 800 a 1000 obrotów nie jest aż tak wielka. A im częściej pierzesz na maksymalnych obrotach, tym szybciej pralka się zużywa. Mam Bosha od roku i jestem bardzo zadowolona szczególnie , że nawet MM umie ją obsługiwać , a teściowa ma Bosha już ładnych parę lat i się sprawdziła. Znajomi mają duża Bosha Maxx for Kids też zadowoleni Ja mam taką: http://www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=654, bo robimy często małe prania, a w niej jest nawet jeden program 15min i na razie nie mieliśmy gdzie wstawić większej w wynajętym mieszkaniu.
-- To możliwość spełniania marzeń sprawia,że życie jest takie fascynujące...
kfiatuszku nasz whirlpool juz leciwy i ma obrotow 800. wystarczajaco duzo zeby np pieluszki tetrowe wyjmowac z niej prawie suche ;) jesli idzie o ceny to czasami warto dorzucic pare groszy ale spojrzec na gwarancje.. u nas akurat 7 letnia na silnik i 2 letnia na wzystko inne byla. Z drogasnych to wiem ze super sie spisuja elextrolux tylko ze cena juz nie na kazda kieszen. A no i odradzam pralki z bebnem od gory takie zamykane na zatrzask. na 4znajome osoby kazda reklamowala i to bardzo szybka a jednym znajomym zaczep zamykajacy pekl po 2 tygodniach uzytkowania, co ciekawe po wymianie znowu cos tam sie urwalo i ostatecznie wymienili im pralke na nowa... mieli bosha jak sie nie myle
moze i watro dorzucic pare grosza ale jak sie ma skad :) z kupnem pralki to chyba poczekamy sobie az jakas kasa wieksza spadnie po urodzeniu dziecka :) a co do tych ladowanych od gory to moja mama ma taka chyba praktycznie od zawsze i zatrzask jej sie nie zepsuł ani nic takiego :D wiec to nie reguła :) a ja bym wolala taka od gory bo mam malutka łazienke a te od przodu sa troszke wieksze :)