Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a HM ma ogólnie spora rozmiarowke...
Powiedzcie mi czy orientujecie się, co takiemu noworodkowi zakłada się zaraz po urodzeniu z ubranek?
Nie wiem czy kiedykolwiek się na tym poznam...
Dii, u nas było tak, że wzięłam ciuszki każdego rodzaju i położna sama wybrała, co uważała za stosowne: body z długim plus pajacyk i czapeczka i zawinęła dziecko w pieluszkę flanelową i rożek.
Co myślicie o takich foczkach do wanienek?
Co myślicie o takich foczkach do wanienek?
Czy cos dla dziecka, jakas sol fizjologiczna, badz cos innego jeszcze jest potrzebne z tych aptecznych rzeczy?
i oczywiście własne mleko :)
Nie kupować płynów do płukania, bo zostają niewypłukane ubranka i może to uczulać.
stosujemy TORMENTIOL
- pępek przy kąpieli można moczyć ale nie zanurzać
1. Co do pieluch tetrowych. Nie warto kupować same białe bo często są to podróbki - gazowe. Najlepiej na allegro lub chyba w Smyku są pakowane po 6szt kolorowe (albo w różu albo niebieskie)
2. Nie kupować płynów do płukania, bo zostają niewypłukane ubranka i może to uczulać.
3. Do pupy Alantan (nie Linomag)
6. Przy odparzeniach odstawiamy Alantan, stosujemy TORMENTIOL.
7. Na pępek OCTENISEPT lub OCTANISEPT - raz na dobę, po kąpieli, jak się paskudzi to spirytusem
ja bym [po doświadczeniach z odparzoną dupką Niny] napisała, ze tylko i wyłącznie MĄKA ZIEMNIACZANA a wszystkie maści w pizdu do kosza
Ja mam pytanie do starszych koleżanek i kolegów. Powoli robić się będzie zimno i zastanawiam się co lepsze na okres jesienno-zimowy - kombinezon czy kurtka ( w domyśle cieplejsze spodeniachy na dół itd))?
ja mam tylko białe [z allegro i kilka ze sklepu] i są genialne [używam ich do sikania a nie do wycierania mleka z buzi ]
przez pół roku używałam płynu do płukania [Lovelli] , płukałam raz i nic Niny nie uczulało [te uczulenia to sprawa mocno loteryjna ]
ja bym [po doświadczeniach z odparzoną dupką Niny] napisała, ze tylko i wyłącznie MĄKA ZIEMNIACZANA a wszystkie maści w pizdu do kosza