Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

ostatnio nawet ministerstwo zdrowia uznało, że dieta wegetariańska jest dobra dla dzieci, więc wiesz...

Na pewno ktoś Ci napisze zaraz
 , długo czekać nie musiałam tak jak napisałaś
, długo czekać nie musiałam tak jak napisałaśSysia, wywar tak, ale nie na kościach. Z tego co ja się dowiedziałam to w kościach gromadzą się antybiotyki, pestycydy i inne świństwa. Ja robiłam małemu wywar na jarzynach i wsuwał, że aż miło :) Do tego dorzucałam już osobno mięsko

Na razie jemy warzywa i owoce. Mam problem z ich gotowaniem. Jaka powinna być konsystencja.
Co z ekspozycją na gluten przy blw?

Czy wypadałoby dać małemu jeszcze jeden posiłek np kaszka z mlekiem w ciągu dnia zamiast cyca?
Jak wyglądają na początku kupy? Marcel robi je ostatnio ogólnie rzadko (dziś mamy 5 dzień). Zauważyłam ostatnio że coś tam łyknął bo była marchewka i brokuł w pieluszce tyle że w formie identycznej jak zjadł. Czy to normalne?
 Z czasem, jak brzuch się przyzwyczai do nowego, a dziecko lepiej sobie radzi z przeżuwaniem, to i kupy zaczynają wyglądać zwyczajniej
 Z czasem, jak brzuch się przyzwyczai do nowego, a dziecko lepiej sobie radzi z przeżuwaniem, to i kupy zaczynają wyglądać zwyczajniej 
Kiedy mięso? Albo jajka. Mam wrażenie że dosyć późno zaczynami i lekką paranoję że dzieciak będzie niedożywiony czy też czegoś mu zabraknie, witamin itp. a może to nadgonić właśnie tą kaszką?
auważyłam ostatnio że coś tam łyknął bo była marchewka i brokuł w pieluszce tyle że w formie identycznej jak zjadł. Czy to normalne?Oranda, u nas tak było przez pierwsze dwa miesiące BLW. Potem zaczęły się "normalne" ludzkie kupy
 Teraz robi je co dwa dni.
 Teraz robi je co dwa dni.Mam wrażenie że dosyć późno zaczynami i lekką paranoję że dzieciak będzie niedożywiony czy też czegoś mu zabraknie, witamin itp. a może to nadgonić właśnie tą kaszką?E tam. Większość witamin itp. dziecko ma z mleka przynajmniej do roku. Ale jeśli czujesz potrzebę dawania kaszki, to dawaj ;) Ja czułam taką potrzebę przez jakieś dwa miesiące, a potem przestałam L. męczyć, bo ona nie cierpi być karmiona.
Mięso możesz dawać tak, jak Wy jecie (bez soli), jajka teżtak juz teraz?
tak juz teraz?no teraz - zapewne Marcelek na razie zje malutko, albo w ogóle nie ruszy. Ja dawałam indyka, kurczaka - najczęściej w formie kotlecików mielonych. A jajek, jak już pisałam L. nie ruszała :) Ale jak jedliśmy, do dawałam jej też - do oglądania ;)
Dajecie dzieciom biszkopty? Bo teściowa ciągle nalega... a ja się zastanawiam, można nie można?
 Ja nie daję, bo nie chcę przyzwyczajać do słodyczy. Wiadomo, że prędzej czy później i tak się z nimi zetknie, ale im mniej będzie ich jadła na początku, tym mniej jej będą potrzebne w przyszłości.
 Ja nie daję, bo nie chcę przyzwyczajać do słodyczy. Wiadomo, że prędzej czy później i tak się z nimi zetknie, ale im mniej będzie ich jadła na początku, tym mniej jej będą potrzebne w przyszłości.

Próbuje połykać całe wielkie kawałki i non-stop się krztusi, a potem płacze i nie chce jeść dalej... Wasze dzieci też tak miały? To jakiś etap? Bo nie wiem o co biega, no
 Próbuje połykać całe wielkie kawałki i non-stop się krztusi, a potem płacze i nie chce jeść dalej... Wasze dzieci też tak miały? To jakiś etap? Bo nie wiem o co biega, no  

).
 ). )
 ) 
       i będę miała w przyszłości mniej pytań. Jednak dzisiaj będzie chyba pierwszy dzień z BLW. Ciekawa jestem, bo próba z marchewką pare dni temu nie wypaliła...
 i będę miała w przyszłości mniej pytań. Jednak dzisiaj będzie chyba pierwszy dzień z BLW. Ciekawa jestem, bo próba z marchewką pare dni temu nie wypaliła... 
      A powiedz mi, albo może któraś z dziewczyn również posiada tę książkę z przepisami, czy ona sensowna jest?
 Dużo przepisów jest z kurczakiem, rybą, deserki... Ogólnie na śniadania, nawet przepis na chleb, bułkę i takie tam... Naprawdę polecam
 Dużo przepisów jest z kurczakiem, rybą, deserki... Ogólnie na śniadania, nawet przepis na chleb, bułkę i takie tam... Naprawdę polecam 

albo są na allegro
 albo są na allegro 

bo będzie miał wtedy taką skórkę

(no i na pewno zależy to od gatunku ziemniaka)
 (no i na pewno zależy to od gatunku ziemniaka)
 A jutro spróbuję do tego mu marchewkę dołożyć, bo ostatnio papkę mu dawałam i jadł pięknie, ale z łyżeczki
 A jutro spróbuję do tego mu marchewkę dołożyć, bo ostatnio papkę mu dawałam i jadł pięknie, ale z łyżeczki 
 Chyba w tej sytuacji kaszę manną mu podam po prostu w ramach glutenu)
 Chyba w tej sytuacji kaszę manną mu podam po prostu w ramach glutenu) No i nie wiem co z tym fantem zrobić...
 No i nie wiem co z tym fantem zrobić...
      Tylko kurcze jakoś się boję, ze za dużo sobie wsadzi i ja złapię panikę, że zaraz się zakrztusi i nie będę wiedziała co robić
Dziewczyny ta ksiazka BLW godna przeczytania?