Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny: czy któraś z Was ma przeklepane wszystkie przepisy z tego wątku i chciałaby się podzielić?
po prostu rozgotowałam ryż (jak to zwykle robię, bo moje umiejętności kulinarne ryżu na sypko nie dadzą rady stworzyć ) i ulepiłam malutki wałeczek, ale to taki pic na wodę, bo momentalnie ziarenka były wszędzie A ten wałeczek z ryżu to jak zrobiłaś Kasia?
na śniadanie jakiś kleik ryżowy (czy w ogóle jest konieczny? Kuszą mnie takie w sklepie i się zastanawiam czy nie kupić)
Czy np. makaron na tym etapie jest wskazany? Czy on się nim nie zadławi? W końcu tak naprawdę to on jeszcze nie łykał nic poważnego i nie wiem czy już się nauczył, bo jedyne co dobrze mu szło to brokuł same końcówki i ziemniak. Zupkę jarzynową wypluwał...
Ja myślę, zupełnie szczerze, że to, co dziecko je, zależy tylko od tego, co matka chce mu dać Jasne, są pewne rzeczy, których się nie powinno, typu grzyby 6miesięczniakowi, ale tak naprawdę, całą resztę, z zachowaniem zdrowego rozsądku, można dać. ona na cycku była tylko 4,5 msca jeśli to ma jakieś znaczenie w kwestii BLW
wtedy sobie wyskrobują dziąsłami środek, zostaje taka sucha skórka
No i co ja mam z tym zrobić ?
Nadii smakują ale kurcze one są naprawdę twarde, przegryzają je Wasze dzieciaki bez problemu ?
Mam wziasc malego na kolana i polozyc mu przed oczami np ugotowana brokule a obok cukinie tak?? I patrzec jak rozgniata, mietoli i sobie do buzi wklada, brudzac wszystko do okola tak?? Bo jakos to tak zrozumialam ;)
od którego miesiąca można podawać dziecko jajka? Np. w postaci omletu, tak jak polecacie?