Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Hej Dziewczyny, czz ma któraś doświadczenie we wprowadzeniu zwykłego mleka do diety dziecka? Skończyły mi się pomysły na śniadania dla Małej (14 miesięcy) i tak przeglądam np. menu żłobkowe, a tam większąść rzeczy jest robionych na mleku. Hanka nadal jest na kp, szczególnie w nocy. Chciałam jej dawać np. płatki czy inne cuda, i tak sobie myślę, jak by to zrobić...?
Dorit, moja Lila rozdrabniała je dziąsłami :) Zęby do gryzienia pojawiły się dopiero w 10 miesiącu. I tak, miała na początku w kupie małe kawałeczki pokarmu, który spożywała. Ale chyba podobnie jak dzieci mają np. pomarańczową kupę po marchewce :) Trawić to (tak że nie było kawałeczków) zaczęła po ok. 2 miesiącach. Nie miała problemów z brzuszkiem (poza jednym epizodem, gdy nie robiła kupy przez parę dni, ale to już później). jak to sie ma do BLW gdzie dzieci na poczatku bezzębnie odlamują i polykaja cząstki pokarmu
Asia - ja raz dałam ogórka kiszonego i Maksia strasznie brzuszek po tym bolał. I teraz nie daję mu tego co my jemy. Gotuję Maksiowi oddzielnie, bo tak to ani Maks nie miałby do końca najzdrowszego jedzenia, a my jedlibyśmy też nie do końca to co lubimy. Bo jednak Maksiowi nie daję spaghetti czy tego typu rzeczy. I nikt nie byłby do końca zadowolony.
--
Adaś od początku jadł wszystko to co my tylko niesolone na początku i nigdy mu nic nie było i większość dziewczyn na tym wątku też tak karmiła swoje maluchy i z tego co pisały też było wszystko ok.
No i co jest niezdrowego w spaghetti?
tak to przeciez ma byc no nie:) On generalnie to naprawdę dziubie to jedzenie
A co na sniadanie BLW dajecie dzieciom? Bo tutaj mam mega zagwostke.