Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Kejtien 3man kciuki za jutro ! W którym dpt robisz badanie?
  2.  permalink
    Dziewczyny martwię się... od wczoraj wieczora zaczęły się u mnie silne bóle podbrzusza, teraz też są, boli dośc mocno, jak na dobrą @...
    Z medycznego punktu widzenia na zagnieżdżenie za wcześnie, mam nadzieje, że to nie są jakieś skurcze niegościnnej macicy :(
    Transfer miałam w czwartek rano, zarodek w 3 dobie.
    Czy któraś z Was tak miała i nic złego to nie oznaczało?
    • CommentAuthorBacha84
    • CommentTimeFeb 7th 2015
     permalink
    Srebrzynka - gratulacje.

Aina mnie też trochę pobolewało, ale w sumie nie wiem dlaczego - czy to nerwy czy jak.
    Czekam - może koło środy będe testować.
    • CommentAuthorKejtiEn
     permalink
    Srebrzynka- wlasnie jestem w drodze na hcg, dzis jest moj 12 dpt, trzymajcie kciuki!:-)
    • CommentAuthorTosik
     permalink
    Trzymamy kciuki :) Będziesz miała wynik dzisiaj? no w 12dpt to powinna być już piękna Betka :)
    --
    • CommentAuthorKejtiEn
     permalink
    Dzięki Tosik;) tak będe mieć wynik dziś wieczór, napiszę info jak już będe wiedziała
    • CommentAuthormoncia83
     permalink
    Hej Dziewczynki dzisiaj o 15tej mam wizyte u mojej gin takzd wszystko sie okaze prosze trzymajcie mocno kciuki za naszego Babelka!od poniedzialku nie plamilam,ale wczoraj na wieczor znowu na papierze toaletowym byly male brazowe plamy:sad:Pocieszam sie tym ze byc moze Luteina mnie podraznia choc nie wiem czy to mozliwe,ale zawsze po podaniu boli mnie podbrzusze!
    --
  3.  permalink
    moncia nic sie nie denerwuj, wszystko bedzie dorze, Bąbelek silny na pewno mocno sobie u Mamusi siedzi. Wiem, ze plamienia budza obawe, ale esteśmy jak najjlepszej mysli. Powodenie i trzymam kciuki.

Mnie od wczorj męczy silny ból podbrzusza (macica), nawet gina to zaniepokoilo na tak wczesnym etapie... boje sie, ze macicy nie podoba sie, ze w czwartek pojawił sie w niej maluszek :/
    •  
      CommentAuthorEddie3015
    • CommentTimeFeb 7th 2015 zmieniony
     permalink
    Powodzenia Moncia- mysle o Tobie! Ja tez caly czas rozmyslam 15dpt, czy moja ciaza ruszy. Staram sie byc cierpliwa I czekac na bete... Blade testy I ten , ktory orzekl "ciaza1-2", kiedy powinno byc juz "ciaza2-3" mnie bardzo nakrecily na negatywne myslenie o biochemicznej, co byloby dla mnie o wieeele gorsze niz brak ciazy.. No coz trzeba czekac..:( z moich piersi zeszlo juz powietrze i nic nie bola- a moze zaczynam panikowac... Pozdr was
    --
    • CommentAuthorTosik
     permalink
    Eddie ale te testy pokazują czas od zapłodnienia a nie od ostatniej miesiączki także 1-2 to przy 15dpt to prawidłowo pokazuje nie martw się na zapas. Trzymamy kciuki za maleństwo :)
    "Clearblue cyfrowy test ciążowy jest dodatkowo wyposażony we wskaźnik poczęcia. Oprócz samej informacji o zajściu w ciąże (lub jej braku) pokazuje on zatem dodatkowo, jak wiele tygodni wstecz doszło do zapłodnienia."
    --
  4.  permalink
    Eddie będzie dobrze. To normalne, że myślisz o tym co będzie dalej.. ja też myślę o Mojej becie w poniedziałek. Modlę się o to by rosła :)
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    Rybka Duphaston jest lekiem, który nie jest wykrywany przez badanie krwi na zawartość progesteronu, więc badanie krwi go nie wykaże. Substancja czynna w tym leku to dydrogesteron, czyli syntetyczny hormon działający podobnie jak żeński hormon ciałka żółtego - progesteron. A dlaczego lekarz nie zaproponował w następnym cyklu luteiny zamiast lutinusa? masz na nią uczulenie? nie przyswajasz?
    Jeśli jesteś w programie rządowym, to większość klinik nie robi weryfikacji. Mimo niskiego progesteronu mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthorEddie3015
     permalink
    Dziewczynki tylko, ze pani pielegniarka z mojej kliniki powiedziala mi przez tel, ze wolalaby widziec 2-3 i grubsza linie na tescie, dlatego tez wyslala mnie po bete: ile I jak przyrasta. Bardzo mnie to zasmucilo I zaczelam( niestety) buszowac u doktora google i znalazlam , ze tym wskaznikom w clearblue odpowiada beta...I tak 1-2 ma 25-200, 2-3 200-2000,a 3+ >2000... No i tak mysle dzis mam od okresu( cykl28 dni) 4 tydz i 4 dzien mozliwej ciazy... Jestem 15 dni po transferze 4.5 dniowej blastocysty a clearblue nadal, ze 1-2, testy tesco: dwie kreski a jedna slaaaabiuska...:( biiidna jestem, moze sie dodatkowo nakrecam bo 3.5 roku temu zatrzymala mi sie ciaza w 6 tyg( dowiedzialam sie dopiero pod koniec 11 tyg)..:(
    --
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    moncia, jak tam wizyta?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jagodalg84, pytanie tylko, czy chcieli się "zabezpieczyć", czy się po prostu starali.
    --
    • CommentAuthormoncia83
     permalink
    Dziewczyny wlasnie dotarlismy do domku wszystko u nas w porzadku Babelek na swoim miejscu widzielismy pulsujace serduszko PIEKNY widok jest tylko troszke mniejszy niz powinien bo rozmiarem wyglada na 6t 5d ciazy !!! Pani doktor nie znalazla przyczyny krwawienia byc moze to Luteina mnie podraznia i dlatego chciala mi zamienic na lek ktory jest dostepny tutaj w Irl o nazwie cyclogest ale w aptece okazalo sie ze on rowniez jest w wersji dopochwowej wiec w ostatecznosci mam brac 2x5 tabletek duphastonu,kurcze ufam mojej gin ale nie bylabym soba gdybym nie zaczela sie zamartwiac czy to nie za mala dawka bo do tej pory mialam Luteine plus Duphaston czyli lacznie 420 mg a 10 tabletek duphastonu dziennie to tylko 100mg co o tym myslicie?

Iris30 Ty pisalas ostatnio ze Luteina dopochwowa wywolywala u Ciebie plamienia tak a jak to lekarz stwierdzil i na co zamienil na podjezykowa_W Irl chyba jest niedostepna niestety.
    --
    •  
      CommentAuthorEddie3015
     permalink
    Hej Monciu tak sie za ciebie Ciesze:clap: gratuluje.. Jestes szczeeeeesciara kochana! Trzymajcie sie ze skarbenkiem , wszystkiego dobrego..

Treść doklejona: 07.02.15 20:41
    Hej Monciu w ktorym Ty podejrzewalas, ze powinnas byc tyg?
    --
    • CommentAuthormoncia83
     permalink
    Eddie dziekuje Ci z calego serca Kochana:winkkiss: Moja gin liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki czyli to juz 7 tydzien i 3 dzien ciazy!
    --
    • CommentAuthorBacha84
     permalink
    Monica - dobre wiadomości :)

Tosik jak się czujesz? Kiedy znowu będziesz testować? Ja chyba za Waszymi radami spróbuje zrobić betę w środę - czyli w 10 dniu.
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Gratuluję świeżo upieczonym ciężarówkom... KejtiEn, mam nadzieję, że i u Ciebie beta wysoko.
    A czy któraś z Was na wątku podchodziła do criotransferu po ciąży? Pomału robię przymiarki i zastanawiam się jak to technicznie wygląda. Na chwilę obecną @ jeszcze nie powróciła. Ma któras z Was doświadczenie w tym temacie?
    --
    • CommentAuthorTosik
     permalink
    Bacha ja robię drugą weryfikację w poniedziałek w 7dpt. Kochana czuje się hm różnie dzisiaj byłam mocno senna, trochę kłuje mnie brzuch i dziś okropnie bolała mnie głowa. To wszystko takie dziwne i te emocje... Chciałabym już poniedziałek :)
    --
    • CommentAuthorKejtiEn
    • CommentTimeFeb 8th 2015
     permalink
    Dziewczyny, niestety pierwsza próba nieudana:-( walczymy dalej. Robiłam test w 12 dpt,więc już na pewno by coś wyszło jakbym zaciązyła. Wczoraj sobie pochlipałam, chyba z poczucia bezsilności w sumie...brzuch mnie boli jak na @, więc chyba dzisiaj przyjdzie. Zastanawiam się co mogło pójśc nie tak??? dwa silne zarodki 8A, nie mam przeciwciał, może wy mi podpowiecie jakie badania powinnam sobie zrobić przed podejściem do drugiej próby??? w tv w jednym odcinku o in=vitro doradzili kobiecie zrobienie sobie histeroskopii, tylko,że to też u niej nic nie wykazalo,a dalej się nie udawało. W piątek będe u lekarza zobaczymy co on będzie radził.
    • CommentAuthorRybka26
     permalink
    Iris bardzo dziekuje za odpowiedz. Porozmawiam ze swoim lekarzem na temat luteiny- nigdy jej nie stosowalam. Eddie bedzie dobrze, musisz byc dobrej mysli, trzymam za Was kciuki.
    KejtiEn glowa do gory,niestety porazki czesto sie zdarzaja i po prostu trzeba to zaakceptowac. Poczekaj co co powie Ci lekarz. Uda sie nastepnym razem- musi.
    U mnie niestety rozkreca sie @. Jedynie co dobre to ze w tym cyklu podchodzimy do crioET. U mnie 2 transfery na zarodkach 4AA nieudane i tez nie znam przyczyny. To chyba nie byl ten moment.
    Bąbelku czekam na Ciebie cierpliwie...
  5.  permalink
    Kejti... przykro mi bardzo, ale tak, jak Rybka pisze trzeba uznac porażki za cos normalnego, inaczej oszalejemy (sama jestem 3dpt). Jak najbardziej mozez porozmawiac z lekarzem o histeroskopii, jesli nam teraz nie wyjdzie ja bede robić - tak juz ustalilismy z ginem.

Osobiście uwazam, że każdej z nas sie uda, po prostu musi przyjsc nasz czas :)
    • CommentAuthorTosik
    • CommentTimeFeb 8th 2015 zmieniony
     permalink
    Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj sikańca :) Widać lekko bo lekko ale drugą kreseczkę :)))
    --
    •  
      CommentAuthorEddie3015
     permalink
    tosiku czyli twoja beta musi byc ponad 25 jednostek- ktory to dopiero dzien po transferze?:thumbup:

Treść doklejona: 08.02.15 10:44
    Kejtin, Rybka przykro mi..:( Ania mam nadzieje, ze bedzie tak jak mowisz.. Nikomu nie zycze dzieci tak jak weterankom na tym forum..;)
    --
    • CommentAuthorBacha84
     permalink
    Kejtin, Rybka - współczucia.

Tosik - u ciebie super wieści. Ja o niczym innym nie myślę niż o testowaniu. Mi lek nie kazała robić III weryfikacji, ale kusi mnie beta czy test ... Jednak tak się boje negatywnego wyniku. Tosik sikańca robiłaś z porannego moczu czy jak?
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Gratulacje.
    Teraz Tosik czekamy na informację ile maluszków chciało się u Ciebie zadomowić.

Treść doklejona: 08.02.15 11:00
    A mi się wydaje że każda z nas będzie próbować tak długo że osiągnie swój upragniony cel nie ważne w jaki sposób.
    --
    • CommentAuthorTosik
     permalink
    Kejtien, Rybka przykro mi ale na pewno Wam też się uda!!
    Bacha test kupiłam czułości 10miu i robiłam z pierwszego porannego moczu :) Ale czuje się już trochę inaczej...
    Dzisiaj jest mój 6dpt 5-dniowych blastusiów :)
    --
    •  
      CommentAuthorKingoskie
     permalink
    KejtiEn wiem, że pierwszego dnia jest ciężko i chlipać się chce, ale zastanawianie się co poszło nie tak nie ma sensu. Od tego można tylko zgłupieć.
    Miałam histeroskopię, wcześniej HSG i wg tych badań wszystko ok, a też mi się nie udało. Teraz cierpliwie czekam na crio. Chociaż muszę wywołać nowy cykl Luteiną, bo sam to nie za bardzo zamierzał przyjść. W 30dc nie było jeszcze śladu owu, więc mogłabym tak czekać w nieskończoność.
    Kejt, Rybka głowy i cycki do góry i dalej walczymy!

Tosiku, kurcze wzruszyłam się :wink:
    • CommentAuthorRybka26
     permalink
    Kingoskie w takim razie pewnie bedziemy zaczynac w podobnym terminie....
    Tosik trzymam kciuki, przy 3 pieknych zarodkach musi sie udac wiec mam co do Ciebie/Was dobre przeczucia:wink:
    • CommentAuthorgonia1881
     permalink
    Cześć dziewczyny, czytam Was od kilku dni. Dziś o 7.00 rano miałam pierwszą IUI ( cykla naturalny), jestem pozytywnie nastawiona mój gin powiedział że trafiliśmy idealnie :) Mam ogromną nadzieję, że się uda ale jak nie to już planuje in vitro w Białym Stoku, nie ma na co czekać.
    Moja historia to 2007 poronienie w 11 tygodniu, w 2008 podejrzenie ciąży poza macicznej, ja zdrowa, mąż zdrowy a jakoś nie idzie. Trzymam za Was wszystkie kciuki. KOMU MA SIĘ UDAĆ JAK NIE NAM :)
  6.  permalink
    Gonia witamy na Weterankach. Zycze udanej IUI :) zagladaj do nas :)
    •  
      CommentAuthorFlowka
     permalink
    Tosik, to jak tak szybko Ci wyszedł sikaniec, to musisz mieć wysoką betę... oj ciekawe ile blastusiów się zagnieździło!
    --
  7.  permalink
    Tosik, no przy becie, jaka była w czwartek test sikany by nie wyszedł, wiec myśle, że smiało moge stwierdzić, że betka od czwartku urosła :)
    • CommentAuthorTosik
     permalink
    Flowka też jestem ciekawa :) Może któraś podpowie jak wygląda procedura? Teraz mam weryfikację drugą jutro, potem czwartek w 10dpt i co dalej? Kiedy jest pierwsze USG?
    --
  8.  permalink
    Tosik potem umawiasz się na wizytę, lekarz Ci powie przy trzeciej weryfikacji. Bo jest czwarta weryfikacja :)
    --
    •  
      CommentAuthorl_ida
    • CommentTimeFeb 9th 2015 zmieniony
     permalink
    Tosik ja pierwszą betę robiłam 13dpt, potem po 4 dniach powtarzałam (17dpt). Pierwsze usg miałam w 20 dpt wtedy lekarz powiedział nam że jest dzidzia i wszystko wygląda ok, ale kluczowe będzie serduszko i to usg mieliśmy 3 tygodnie od pierwszej bety. Był to początek 8tc:)
    •  
      CommentAuthorWyczekanaMama
     permalink
    W programie "In vitro - czekając na dziecko" pierwsze usg jest 2 tygodnie po pozytywnej becie :D i już widać dzidzie :D
    • CommentAuthorTosik
    • CommentTimeFeb 9th 2015
     permalink
    Srebrzynko trzymam kciuki za Twoją Betę dzisiaj i swoją też :) Dla kogo jeszcze dzisiejszy dzień jest ważnym i trzymać kciuki ? :)
    --
  9.  permalink
    Tosiku ja też 3mam za Nas kciuki ! :)
    •  
      CommentAuthorEddie3015
     permalink
    Hej dziewczynki, Ja po prostu nie wierze ile w tym irlandzkim kraju trzeba czekac na wyniki bety, czyli az do nastepnego poniedzialku- tydzien... Jestem dzis 17 dpt 5db dzisiaj ponownie zrobilam testy jeden clearblue- nadal pokazuje 1-2 czyli 3-4 tydz od ost. miesiaczki I jeden paskowy: baardzo slabiutka 2-ga linia..piersi znowu mam male, brzuch ( zwlaszcza w nocy boli tak jak na okres)a temperatura z 37.20 spadla do 36.80.. Kuuuurna takie to przykre... Wiem, ze musze czekac na bete.. Czy myslicie, ze progesteron, ktory biore( masc crinone dopochwowo)- czy moze to podtrzymywac ta slabiutka ciaze I uniemozliwiac dostanie okresu? Tak sie boje przechodzic przez to po raz drugi...
    --
    • CommentAuthorKejtiEn
     permalink
    Srebrzynka i Tosik- trzymam kciuki za wasze dzisiejsze Betki:tongue::surprised:

Eddie- to mega dziwne czego aż tyle trzeba czekać na wynik bety( u nas wystarczy kilka godzin ).....trzymaj sie kochana, wiem,że to czekanie jest okropne,ale musisz być dzielna!!!

Kingoskie- głowe i cycki podniosłam do góry;) Zycie toczy się dalej :tongue: za kilka dni będziemy się widzieć z doktorem, zobaczymy co nam powie, co doradzi przed drugim podejściem.
    • CommentAuthormoncia83
     permalink
    Tosiczku i Srebrzynko kciuki mocno zacisniete !!!!

Eddie Ty chyba zartujesz gdzie tak dlugo musisz czekac w prywatnej klinice to juz przeszli samych siebie ja tez czekalam ale 2max.3 dni a nie tydzien!Glowa do gory Kochana:wink:

Ja w nocy znowu zaczelam plamic i to chyba znowu przez ten lek z Aspiryna bo moja gin w sobote kazala mi zrobic jeszcze jedno podejscie,nie wiem po co powiem Wam ze juz jej nie ufam i chyba polece jutro do Polski wiem ze to tez nie najlepszy moment na latanie ale bardzo chcialabym byc pod opieka mojej kliniki,dzieki ktorej jestesmy w ciazy!
    --
    •  
      CommentAuthorEddie3015
     permalink
    Monciu to nie w prywatnej tyle musze ale w swojej family practice- oddalam dzis krew, w srode mam powtorzyc-a wyniki w poniedz I to niby jest , ze urgent:) kon by sie usmial.. Moja klinika jest 2 h I wiecej autem ode mnie I musialabym 2 razy jechac a wrocilam juz do pracy, wiec nie mam kiedy jechac.. Monciu jesli jej nie ufasz, to moze cos w tym jest: skoro w domu bedzie ci lepiej to lec. Moja przyjaciolka wczoraj poleciala do pl na pogrzeb a jest w 6 tyg ciazy I Lekarz(polski;)) jej nie zabranial.. Caly czas trzymam kciuki za ciebie I jak Ty go nazywasz- babelka..:)
    --
    • CommentAuthormoncia83
     permalink
    Eddie ja tez rozmawialam z lekarzem z Polski tylko nie moim prowadzacym bo jest na urlopie ale z moijej kliniki dr.Szlachcic i powiedzial zebym przyleciala!!!Wogole w trakcie rozmowy jak mu powiedzialam ze tutejsza moja gin kazala mi odstawic Luteine to sie wsciekl powiedzial ze Luteiny sie nie odstawia i juz po prostu mam masakre w glowie:sad:
    --
  10.  permalink
    Dziewczyny wynik BETA Hcg w 12dpt - 126,3 :-)
  11.  permalink
    Jeszcze raz wielkie gratulacje Srebrzynko :)) Niech rosnie beta, a Ty dbaj o siebie i o Maluszka!
    •  
      CommentAuthorEddie3015
     permalink
    Srebrzyneczko jak fajnie!! Gratulacje!! :)) happy dayss!! Monciu jak nie trzyma Cie praca I maz pozwala I poczujesz sie bezpieczniej, to lec, zebys nigdy nie zalowala, ze jednak moglas byc pod lepsza opieka..
    --
    •  
      CommentAuthorHania89
     permalink
    Srebrzynka super wieści, gratuluję :clap:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.