Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 19th 2011
     permalink
    Melodie: A masz pewność Karko że ta osoba to troll?

Nawet jeśli nie, to po jej (jego?!) wypowiedziach widać, że czuje się rozgrzszona i winy nie widzi.... to po co pisać, że źle zrobiła? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    nie mam pewności, ale nawet, jeśli nie troll, to MOIM ZDANIEM wchodzenie w tę dyskusję nie służy niczemu dobremu. Uważam, że należałoby ją uciąć od razu, jak wyszło, o jaki "sposób" chodzi... MOJE ZDANIE
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Po to jest chyba forum, żeby pisać. Dowiadywać się różnych rzeczy. Dziwić się. I takie tam :-)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    A dlaczego nie służy, Karko? Ja myślę, że przeciwnie.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 19th 2011 zmieniony
     permalink
    ok, to moje zdanie i zgodnie z nim, nie będę teraz ciągnąć kolejnego etapu tej dyskusji;))) Mam bardzo silne rzeczucie, że dałyście się wciągnąć w zmyśloną historię, co zresztą częśc z was również podejrzewa. Ale mimo podejrzeń - dyskusję toczycie. Ok, ja lecę, bo jednak czas mogę wykorzystać lepiej. Może na innych wątkach, mniej podjerzanych i bardziej "pozytecznych" ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ja lubię rozmawiać :-) Mi to służy.
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Melodie: Ja lubię rozmawiać :-) Mi to służy.
    ja tez lubię - bardzo. Tylko dla mnie ma znaczenie, O CZYM. Spokojnej nocy
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    I nie jesteś Karko ciekawa "dlaczego?" jeśli ktoś zaburza Twój moralny spokój?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ech, no, nie dacie mi odejść :tongue:cóż, CIEKAWOŚĆ... - ktoś o niej coś kiedyś powiedział... że pierwszym stopniem jest;)
    Jestem ciekawa życia, świata, ludzi, ale nie historii tego typu. Ta dyskusja mocno skojarzyła mi się z rzekami postów na forach np. onetu, gdzie ktoś zarzuci kontrowersyjny temat i reszta dyskutuje zażarcie... A najczęściej to prowokacja. Trolla, znudzonych ludzi, nie mająych nic innego do roborty lub pracowników portalu, by nabijać "oglądalność"... Nie powiem - kiedyś sama się w to dawałam nabijać czasami, ale jakośw miarę poszerzenia wiedzy o ludziach, świecie i MECHANIZMACH RZĄDZĄCYCH NETEM, zrozumiałam, że NAPRAWDĘ szkoda cennego czasu. Wybaczcie, teraz naprawdę już spadam, bo mam co porobić. dobranoc
    --
  1.  permalink
    Ano widzisz Karko- a my tu takie mało światłe i bezrobotne :P
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    hehe Aga...
    Karko, a ja nadal jestem ciekawa ludzi, mimo, że ich trochę znam. Wielu nawet z tych bliżej poznanych potrafi mnie zadziwic.
    • CommentAuthorAgula1073
     permalink
    dzemilun u jakiedo lekarza sie leczysz?ja chce wlasnie sie umowic na pierwsza wiztye z lekarzem z polnej spaczyński r.znasz go?2 iui mialam robine w invimed poznan szkoda gadac o nich!3 iui w innej klinice prywatnie!juz wydalam 7.5 tys.na iui i badania i nadal sie nie udalo!!tylko ze ja mam przeciwciala przeciw plemnikowe raz dodatnie i nikt nie chce mi ich leczyc!!to jest pewnie skutek nie powodzen!!moze lekarz z polej mi pomoze ;-)
    -- 4 lata starań, niepłodnośc idiopatyczna!5 iui nie udanych ;-(laparo nr 2 w listoparzie?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    agasis: Hej spokojnie moje Panie, nie oszustwo i nie jakies sms, otwarcie powiem wam ze dalam sie naciagnac i to nie tylko na takie jak opisujecie przekrety. Nie opisalam tego na forum bo mam kilka powodow jeden z nich to ktora z Was opisala by tutaj bardz oosobiste i intymne przezycia? Znacie sie od jakiegos czasu ja jestem nowa na forum i nie znam nikogo. Jak juz wspomnialam probowalam roznych metod kosztowalo mnie to sporo nie tylko kasy ale i nerwow.
    stad zrozumiałam że MĄŻ był dawcą i nic nie wychodziło
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    A to ja Aguniu myślałam, ze pytasz o tego pana=dawcę.
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Kurcze, nasuwają mi się jeszcze pytania, a Agasis milczy. Np czy widziałaś tego pana przed - czy wygląd jego miał dla Ciebie jakieś znaczenie? Tak samo jak jego cechy charakteru, wykształcenie
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    aga1976: Ano widzisz Karko- a my tu takie mało światłe i bezrobotne :P
    Aga, myślę, że znasz mnie torchę i wiesz, że nie sugeruję tego. Chyba tak w tonie absurdalnej atmosfery tej dyskusji Ci się napisało ;) Zwłaszcza, że akurat co do TWOJEJ inteligencji (światłości i robotności) nie mam wątpliwości ;)
    --
  2.  permalink
    zażartowałam sobie, karko.
    I powiem Ci w sekrecie,że jestem mega leniwa. M E G A ;)
    I lubię nie mieć NIC do roboty ;)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Skoro ta dyskusja jest absurdalna i tracisz swój cenny czas to po w niej bierzesz udział?
    Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale Twoje wypowiedzi brzmią dość obraźliwie w stosunku do innych uczestniczek tej dyskusji.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    A ja nie czuję się obrażona, no może trochę zdziwona, bo człowiek sam decyduje o tym co zrobic ze swoim CENNYM CZASEM i jeśli szkoda go na bliźnich... to szkoda ;-).
  3.  permalink
    Potraktowałam czytanie wypowiedzi o altruistycznym dawcy nasienia jako niską rozrywkę. Jestem trochę ubawiona, chociaż żal mi i męża tej dziewczyny, i jej dziecka. I jej samej też mi trochę żal...
    Historia wydaje mi się prawdopodobna. Nie bardzo rozumiem, dlaczego ta opowieść wzbudziła aż tak silne emocje i szok. Nie mówię oczywiście, że taką praktykę popieram, ale po prostu nie dziwi mnie, że ktoś to robi. Ludzie się przecież zdradzają, a podobna historia została pokazana na filmie, o którym była mowa.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Różo, tylko na filmie, była obopólna zgoda partnerów, o ile dobrze zrozumiałam. Dla mnie to nie rozrywka. Raczej czarny humor.
  4.  permalink
    Tak, to jedna z różnic.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Trudno mi podjąc temat, bo nie kojarzę filmu :(
  5.  permalink
    W filmie zdrada jest inicjatywą męża i powoduje dalekosiężne konsekwencje. W życiu skutki mogą być równie poważne.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Dlatego nie podoba mi się bagatelizowanie tematu w tonie "szkoda czasu". Może nie byłam delikatna i faktem jest, że ta historia mnie zszokowała i trudno mi się otrząsnąc, bo mimo własnych, podobnych problemów, nie radzę sobie z pojmowaniem, ale jeśli to prawda, to nie żałuję czasu, który poświęciłam na rozmowę.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeJun 20th 2011 zmieniony
     permalink
    Sorry Karko za kilka minusów. Przeanalizowałam Twoje wywody i w 300% się z nimi nie zgadzam. Chodzi o wartościowanie tematów. Ja uważam, że każdy temat wart jest omówienia, a Ty dyskwalifikujesz i rozmówcę i temat w przedbiegach. Próbowałam pojąc dlaczego, ale mi się nie udało. Merytorycznie nie dałaś zbyt wiele z siebie w tej dyskusji, ale podsumowałaś ją tak jakbyś brała w niej udział od pierwszej wielkiej litery.
    • CommentAuthorAgula1073
    • CommentTimeJun 20th 2011 zmieniony
     permalink
    dzemilun w invimed aby proponowali in vitro nie chcieli mi leczyc moich przeciwcial myslalm ze przez iui sie je ominie wydalam kupe kasy!!jednak sie nie udalo!trzeba je w pierw wyleczyc a potem iui!jesli sie nie uda to czeka mnie tylko in vitro ;-( one zbijaja meza plemniki!Lekarz ktory juz tam nie pracuje proponowal mi operacje za 5 tys.ale ja zrobilam u nas w szpitalu na nfz.i jajowody mam drozne!zreszta byl o nim artykul,doktor strach; poczytaj sobie w necie!na zlego lekarza trafilam!!dobrze ze nie poddalam sie operacji!1kto wie co by bylo!3 iui mialam u kogo innego ale z encortonem ktory jest na przeciwciala pewnie bralam za krodko bo sie nie udalo ;-( a wiem ze male miana jak mam ja mozna leczyc encortonem c onajmniej 3 miechy!!tylko nikt nie chce ich leczyc!Umowilam sie teraz do innego lekarza z z polej niz ty!!zobaczymy co on mi powie jestem pelna nadzieji ze on mi pomoze!
    -- 4 lata starań, niepłodnośc idiopatyczna!5 iui nie udanych ;-(laparo nr 2 w listoparzie?
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 20th 2011
     permalink
    Cóż, nie myślałam, ze tak będą odebrane moje wypowiedzi. Może niezbyt zręcznie tym razem ubrałam myśli w słowa. Na penwo nie chciałam, by moje wypowiedzi zabrzmiały "dość obraźliwie w stosunku do innych uczestniczek tej dyskusji.", jak napisała Melodie. Jesli tak zabrzmiały - przepraszam. Fakt, że mam nienajlepszy okres i może nie udało mi się po prostu zgrabnie wyrazić tego, co uważam. CO do dyskusji - wzięłam udział w zupełnie innym jej aspekcie - nie w tym, który omawia sam "preceder".
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Kaonashi: Sorry Karko za kilka minusów.
    nie musisz mówić "sorry" - po to są, by je stosować;)
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Karko, a ja tak nie lubię bez wyjaśnienia ;-)
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Wyjaśnienie rozumiem, ale "sorry", to jakby wyraz zwątpienia...? ;)))) pół żartem rzecz jasna
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Eeee ;-)
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Niezła dyskusja powstała. Nie potępam jej ani nie popieram. Każdy żyje według własnego sumienia. Ja bym czegoś takiego nie zrobiła.
    • CommentAuthorAjo
    • CommentTimeJun 21st 2011
     permalink
    Przynajmniej mamy "rozrywkę" w tej naszej "szarej rzeczywistości"
    LOL
    --
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    A ja podam kolejny przykład z życia.. przypadek opowiedziany przez jednego z moich kierowców… starali się z żoną o dziecko 7 lat. Wszystkie badania ok., inseminacje, IVF nieudane… rozeszli się – rozwód nie był spowodowany brakiem dziecka. On się z kimś związał, ona się z kimś związała.. oboje „zaszli w ciążę” z nowymi partnerami w ciągu pierwszego roku pożycia.
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeJun 21st 2011 zmieniony
     permalink
    Mam pytanie co do inseminacji, teraz mam się zjawić między 1 a 3 dniu cyklu u lekarza od 2 dnia do 5 dnia mam brać CLO. Czy możecie napisać coś więcej na temat inseminacji co minie jeszcze czeka w tym cyklu ?
    - M ma słabą jakość nasienia a ja mam kłopoty z owulacją, niedoczynność tarczycy i EPI.
    --
    •  
      CommentAuthormala_zonka
     permalink
    hmm... mam znajomych którzy autentycznie nie mogli mieć dzieci ze sobą, kobieta przyjmowała bardzo kosztowne szczepionki z krwi męża, starali sie okolo 11 lat, udało sie za 5 procedurą ivf. Lekarz z Boćka stwierdził: Państwo teoretycznie moga mieć dzieci z innymi partnerami, ale ze sobą będzie bardzo trudno, nie gwarantujemy, że sie uda. Nie wiem dokładnie na czym polegał problem, bo głupio tak ludzi wypytywać, ale rzecz była zdaje sie immunologii.
    --
    •  
      CommentAuthordzemilun
    • CommentTimeJun 22nd 2011
     permalink
    Agula to czekam na wieści co powie nowy gin z Polnej - napisz mi na priva :) :bigsmile:
    •  
      CommentAuthortwarda
    • CommentTimeJun 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    OGŁOSZENIE!!!!
    (wymoderowano)
    informacje pod wykresem u Twardej
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJun 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    twarda: Za oddanie 50% komorek uzyskanych w terapi pokryje polowe kosztow zabiegi in vitro oraz oddam leki do stymulacji

a czy to legalne prawnie ? [bo aspekt moralności pominę....]
    i czy w klinice zgodzą się na takie coś ?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJun 23rd 2011
     permalink
    Angielskie kliniki organizują tego typu promocje: in vitro za pół ceny, jeśli klientka zostawi x komórek jajowych do badań, zatem czemu nie miałyby się zgodzić?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Amazonka: Angielskie kliniki organizują tego typu promocje: in vitro za pół ceny, jeśli klientka zostawi x komórek jajowych do badań, zatem czemu nie miałyby się zgodzić?

Ama ja nie kwestionuję tylko pytam z czystej ciekawości bo pojęcia nie mam :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Oddanie komórek do adopcji jest legalne.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kaonashi: Oddanie komórek do adopcji jest legalne.

dzięki za odp. :wink:
    teraz będę mądrzejsza bo na prawdę nie miałam pojęcia....
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeJun 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    TEORKA
    To ci jeszcze dopowiem, że zastanawiałam się nad adopcją komórki, byłam nawet już w klinice w Gdańsku umówiona, taki zabieg jest tańszy niż ivf - ok 1500zł.
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeJun 28th 2011
     permalink
    W tym cyklu mam mieć inseminacje (I iui) i chciałam się spytać czy w 5 dniu cyklu pęcherzyk 7,5 milimetra to taki dobry czy nie teraz będzie sprawdzany 9 dnia cyklu. Od 2 do 5 dnia cyklu brałam COL, z naturalnymi owulacjami jest kiepsko a do tego nie najlepsze nasienie M.
    --
    • CommentAuthorAgula1073
    • CommentTimeJun 30th 2011
     permalink
    DZEMILON hej!byla u diktora R.S....ki!stwierdzila ze mam nieplodnosc idiopatyczną wszystko dobrze a nie ma dzieci!zrobi mi 3 iui nfz.po 2 nie udanych moja druga laparaskopia i potem 6 iui!jesli sie nie uda in vitro!mam powtorzyc 3 hormony!Bede stymulowana menapur 3 zaszczyki i clo..Mialas moze zaszczyki menapur bo ja tak dobrze na nie reaguje ale nie powiedzial mi czy domiesniowo czy w brzuch!a do zrobienia zaszczykow musze miec skierowanie a nie dal!skasowal 200 zl. za wizyte!Bede miala w lipcu iui mam sie zglosic 12 dc na usg,Teraz jest moj 15 dc wiec dzialam naturalnie hee.Wysl.na priv nie wiem czy poszlo
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    Agula - odpisałam Ci na priva :) :tongue:
    • CommentAuthorAgula1073
     permalink
    Bylam u spaczynskiego bardzo fajny lekarz jak pujde do szpitala to dam ci znac ;-) zalezy kiedy dostane okres mam sie pokazac tam na usg 12 dc. Ja ten menapur bede brac jaz 2 raz mam po nim sporo pecherzykow 4 a po gonal i fastimon 2.,do tego clo i zaszczyk na pekniecie.:bigsmile:
    Powiec mi czy usg robia w soboty i niedzile bo mam isc na oddzial ale sie nie przyjmowac jescze tylko na ocene!
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    Agula - ja miałam usg na Polnej w sobotę - ale to umówiłam się z moim ginem na telefon - przyszedł po mnie na izbę przyjęć :):tongue:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.