Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorAgula1073
    • CommentTimeJul 1st 2011
     permalink
    dzemilun kochana tak patrze na skierowanie 25 ide do szpitala data orjentacyjna:bigsmile:
    -- 4 lata starań, niepłodnośc idiopatyczna!5 iui nie udanych ;-(laparo nr 2 w listoparzie?
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeJul 2nd 2011
     permalink
    No to zaczynamy z M ... dziś o 22:00 dwa razy Gonaptyl 0,1 lek w podbrzusze i w poniedziałek o 10:00 inseminacja
    --
    •  
      CommentAuthorZacatecas
    • CommentTimeJul 3rd 2011
     permalink
    Dziewczyny, dolaczam niesmialo.... po 4 latach staran wyszlo, ze M. ma ciezka oligozoospermie. Czekamy teraz na powtorke badania a potem usg. Podejrzenie zylakow powrozka nasiennego. Jak przeprowadza zabieg to na poprawe nasienia mozna czekac nawet do 6 mies. Az mnie zemdlilo....
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeJul 3rd 2011
     permalink
    No to zaczynamy z M ...w sobotę o 22:00 dwa razy Gonaptyl 0,1 lek w podbrzusze i w poniedziałek o 10:00 inseminacja
    --
    •  
      CommentAuthordzemilun
    • CommentTimeJul 4th 2011
     permalink
    Zacatecas - witamy witamy , mam nadzieję, że my tu wszystkie na krótko
    Agula - to co coraz bliżej IUI - zaciskam kciuki :tongue:
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    no to o 10:30 było IUI teraz czekanie i od 7 lipca przez 10 dni luteina dopochwowo
    --
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    acia to życzę, żeby za 10 dni był plusik :) a miałaś stymulację ?
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    miałam stymulację
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeJul 5th 2011
     permalink
    O co chodzi z tym plusikiem ?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    acia20: O co chodzi z tym plusikiem ?

żebyśzobaczyła go na teście :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    ok...czyli drugą kreseczkę?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Tak :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Hej, dziewczynki! Ja już do 3 iui już chyba nie podejdę. Za dużo stresu i doszukiwania się czegokolwiek. Nie wiem, na kogo działa ta metoda.
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    Efiaa - nie bój nie bój właśnie dziś jedna dziewczyna po 3 IUI zobaczyła dwie kreski :):tongue:
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJul 6th 2011
     permalink
    Szczęściara :) Może i ja spróbuję? Dzemilun, zasiałaś we mnie niepewność...
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    a moja koleżanka to swoje szczęście ujrzała po 10 IUI :) także niezbadane są wyroki:smile:
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ciekawy artykuł
    bardzo ciekawy.....
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeJul 7th 2011
     permalink
    Czy po IUI miałyście plamienia ? Jak tak to ile dni trwały bo u mnie już 4 dzień są plamienia a po wysiłku jest krew ale tylko raz. Luteine biorę od dziś czyli 3 dni po IUI.
    --
    • CommentAuthornika1981
     permalink
    czy któraś z Was miała inseminację w Novum? Lekarka zaleciłam mi ją po dwóch miesiącach kuracji wspomagaczami jeśli się nie uda... Tochę dziwne jest to że nie zleciła HSG przed próbami, 2 lata staramy się o dzidziusia...
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    my staraliśmy się ponad rok, a jak w końcu trafilismy do lekarza to w przeciągu dwóch miesięcy mieliśmy wszystkie badania i pierwszą inseminację (UDANĄ!) ale to było w Gamecie w Łodzi, no i mieliśmy wszystkie możliwe badania (wszystie wyniki dobre) histeroskopię też, podobno to badanie bardzo dużo mówi, ale mój lekarz zalecił jeszcze badanie drożności jajowodów, więc przed inseminacją przebadali nas na wylot :) każdy lekarz chyba ma swój pomysł :) życzę powodzenia :)
    --
    • CommentAuthornika1981
     permalink
    dzieki :) ja też mam nadzieję że się uda a HSG mam zamiar i tak odbyć... tak na wszelki wypadek
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    acia20 ja po inseminacji nie miałam plamienia ale za to bolało... bardzo... parę dni później może się pojawić plamienie związane z zagnieżdżaniem zarodka, ale u każdego to jest indywidualna sprawa, może zapytaj lekarza? trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    ja nigdy nie miałam plamień po IUI :surprised:
    • CommentAuthorkatie86
    • CommentTimeJul 8th 2011
     permalink
    Anula36 ile placilas za IVF w Gamecie??
    Ja jestem po 2 IUI nieudanych i teraz bede chyba podchodzic juz ostatni raz do IUI i jak sie nie uda to IVF
    • CommentAuthorAgula1073
    • CommentTimeJul 11th 2011
     permalink
    dzemilun powiec mi czy przy usg przed iui na polnej zglaszasz sie na oddzial endrokrynologi i do kogo idziesz ze skierowaniem?wiem ze potem powiedzom mi kiedy mam sie przyjac na oddzial na iui :bigsmile:
    -- 4 lata starań, niepłodnośc idiopatyczna!5 iui nie udanych ;-(laparo nr 2 w listoparzie?
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    katie86 - robiłam tylko jedno IUI i mieliśmy fuksa :) a leczysz się w gamecie w łodzi? byłaś w nowym szpitalu? ja mam badania w piątek, jestem ciekawa jak to wszystko wygląda bo chcę tam rodzić :) jesteś z nich zadowolona? bo ja tak, moim zdaniem wiedzą co robią :) znaczy... mam nadzieję że wiedzą :) powodzenia :)
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    anula86 - nie wiem czy uda ci się rodzic w szpitalu w gamecie, ja chciałam a niestety dr.M.Radwan uśmiechnął się i stwierdził że nie ma szans , jestem dalej w gamecie ale już prowadzącym jest inny lekarz, moze tak mi tez powiedział bo mam ciąże bliźniaczą - nie wiem :-)
    --
    •  
      CommentAuthordzemilun
    • CommentTimeJul 12th 2011
     permalink
    Agula na polną na IUI musisz iść najpierw przez Izbę Przyjęć, zarejestrują Cię i wchodzisz z mężem ( zaprowadza Cię salowa )na oddział na który masz skierowanie i czekasz, będzie wywiad lekarski, a między czasie poproś już o skierowanie dla męża co by długo nie czekać
    Łącznie to zawsze zajmuje ok 3 godzin

ale jak idziesz na samo usg, to nie za bardzo nie pomogę , bo ja szłam raz w sobotę i umówiłam się z moim ginem na telefon - przyszłam zadzwoniłam ,że jestem i zszedł po mnie na izbę i poszliśmy na izbie na USG - na żaden oddział już nie wchodziłam

daj znać co i jak :smile:
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    mareza :shocked: nie ma szans? o kurczaki... mnie prowadzi Połać i byłam 1 lipca i rozmawialiśmy, że my chcemy, on że nie ma problemu... ponoć nie mają jeszcze umowy z NFZ, ale jak będą mieli to i tak poród będzie kosztował, ale nie rozumiem, czemu nie ma szans....
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    katie 86 - mareza ma konkretną listę kosztów :)
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    anula86 - mówię mnie pokierowano do doc.Kaczmarka i do Matki Polki jako szpitala w którym mam rodzić - przynajmniej wiem że mają oddziały dla wcześniaków i odpowiednią aparaturę - a to musze brać pod uwagę będąc mamą bliźniąt :-) Nie sądzę aby gameta miała już tak wyspecjalizowane oddziały na początku przyszłego roku ale mogę się mylić :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    co do kosztów za IVF - to u mnie mogą być trochę inne ze względu na to że my startowaliśmy w tym cyklu do kolejnej inseminacji a wyszlo nam in vitro
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    :) fajnie że bliźniaki :) eeehhh
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Owszem, artykuł ciekawy. Tylko który psycholog faktycznie pomaga pozbyć się barier? Ja jeszcze na takiego nie trafiłam...
  1.  permalink
    Hej, nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta...

U nas problemem są słabe plemniki - oligoasthenoteratozoospermia.
    2 razy podchodziliśmy do IUI w Novum
    1 raz (w maju 2011) podchodziliśmy do IUI w Bocianie w Białymstoku.

Jak na razie d... z tego wyszła. :(

Dr. M. z Bociana zasugerował In vitro. Na razie nie mamy na to kasy, ale i nerwów - psychicznie kiepsko zniosłam trzecią porażkę. Pocieszam się tylko tym, że ostatnie wyniki męża były dużo lepsze niż poprzednie - jedynie do ruchliwości plemników były zastrzeżenia. Głupia ciągle mam nadzieję, że jednak uda nam się naturalnie... kiedyś.
    • CommentAuthorAgula1073
    • CommentTimeJul 13th 2011
     permalink
    Paulina198282 Ja jestem tez po 3 nie udanych iui wiem co czujesz :confused: teraz czeka mnie 4 w lipcu:bigsmile:mam nadzieje ze ostatnia :bigsmile: u mnie jest powod nie znany wszystko dobrze a ciazy nie ma :angry:
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJul 14th 2011 zmieniony
     permalink
    U mnie podobnie. Albo powód nieznany, albo nie dość dojrzałe komórki jajowe. 2iui to klapa. Myślę jednak nad 3...
    •  
      CommentAuthoragavva
    • CommentTimeJul 14th 2011
     permalink
    hej dziewczyny. Tydzień temu miałam robioną laparo z oceną drożności jajowodów i wyszło, że mam niedrożne oba jajowody. Wyczytałam, że można spróbować je udrożnić poprzez zabieg cewnikowania jajowodów. Nie wiecie, gdzie robią ta w południowo-zachodniej PL?? Może być prywatnie.!
    --
    • CommentAuthorliwia23
     permalink
    Cześć
    jestem tu nowa ale czytam sobie co tu piszecie , wczoraj miałam pierwszą IUI ,wcześniej stymulacja lekami i pragnyl 12 lipca , 13 lipca byla IUI.Wczoraj bardzo bolały mnie jejniki,dzisiaj też czuję ale już mniej,temperaturka skoczyła mi do 37 a było 36,3 ale chciałam zapytać czy ten ból jajników to norma? czy dzwonić do doktorka? Jestem pacjentką dr Grygoruka z Bociana w Białym , czy ktoś się u niego leczy?Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ja po IUI cierpiałam bardzo :( tego dnia już sie nie wyprostowałam, następnego też trochę pobolewało, więc to możliwe... trzymam kciuki za wynik! :)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeJul 15th 2011
     permalink
    Po jakim czasie ( najlepiej ) od inseminacji zrobić domowy test ciążowy?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    acia20: Po jakim czasie ( najlepiej ) od inseminacji zrobić domowy test ciążowy?

wg mnie to zależy od tego czy brałaś PREGNYL, w jakiej ilości i kiedy...
    bo mi gin mówił, że HCG zawarte w Pregnylu może być do 14 dni obecne w organiźmie...

no chyba, że nie brałaś to wtedy myślę że po 12 dniach od IUI już można spróbować..
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeJul 15th 2011 zmieniony
     permalink
    Brałam tylko CLO i 10 dnia cyklu zastrzyki z gonapeptyl, a od 15 dnia cyklu biorę luteinę przez 10 dni. Teraz nie wiem czy zrobić test 24 dnia cyklu czyli koniec brania luteiny czy ją odstawić i czekać do miesiączki i jak jej nie będzie to wtedy robić test.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    24 dnia cyklu to wg mnie za wcześnie...
    a inseminacja była kiedy ?
    15 d.c ?
    na pękniętych czy nie ?
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Test najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki, a nawet parę dni po. Nigdy wcześniej, bo można się tylko niepotrzebnie nakręcić.
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    IUI była 12 dnia cyklu, na nie pękniętym 21 mm
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a miałaś potwierdzane, czy pęcherzyk pękł ?
    ja bym jednak do 28 dnia cyklu poczekała
    minimum......
    --
    •  
      CommentAuthordzemilun
     permalink
    liwia - ból jajników i wyższa temperatura no norma w fazie lutealnej - chyba nie ma potrzeby dzwonić do lekarza, weź może nospę :)
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    No to postaram się poczekać do 28 dnia tylko że moje okresy są od 21 do 50 dni :(
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.