Dziewczyny, dolaczam niesmialo.... po 4 latach staran wyszlo, ze M. ma ciezka oligozoospermie. Czekamy teraz na powtorke badania a potem usg. Podejrzenie zylakow powrozka nasiennego. Jak przeprowadza zabieg to na poprawe nasienia mozna czekac nawet do 6 mies. Az mnie zemdlilo....
Czy po IUI miałyście plamienia ? Jak tak to ile dni trwały bo u mnie już 4 dzień są plamienia a po wysiłku jest krew ale tylko raz. Luteine biorę od dziś czyli 3 dni po IUI.
czy któraś z Was miała inseminację w Novum? Lekarka zaleciłam mi ją po dwóch miesiącach kuracji wspomagaczami jeśli się nie uda... Tochę dziwne jest to że nie zleciła HSG przed próbami, 2 lata staramy się o dzidziusia...
my staraliśmy się ponad rok, a jak w końcu trafilismy do lekarza to w przeciągu dwóch miesięcy mieliśmy wszystkie badania i pierwszą inseminację (UDANĄ!) ale to było w Gamecie w Łodzi, no i mieliśmy wszystkie możliwe badania (wszystie wyniki dobre) histeroskopię też, podobno to badanie bardzo dużo mówi, ale mój lekarz zalecił jeszcze badanie drożności jajowodów, więc przed inseminacją przebadali nas na wylot :) każdy lekarz chyba ma swój pomysł :) życzę powodzenia :)
acia20 ja po inseminacji nie miałam plamienia ale za to bolało... bardzo... parę dni później może się pojawić plamienie związane z zagnieżdżaniem zarodka, ale u każdego to jest indywidualna sprawa, może zapytaj lekarza? trzymam kciuki!
dzemilun powiec mi czy przy usg przed iui na polnej zglaszasz sie na oddzial endrokrynologi i do kogo idziesz ze skierowaniem?wiem ze potem powiedzom mi kiedy mam sie przyjac na oddzial na iui
-- 4 lata starań, niepłodnośc idiopatyczna!5 iui nie udanych ;-(laparo nr 2 w listoparzie?
katie86 - robiłam tylko jedno IUI i mieliśmy fuksa :) a leczysz się w gamecie w łodzi? byłaś w nowym szpitalu? ja mam badania w piątek, jestem ciekawa jak to wszystko wygląda bo chcę tam rodzić :) jesteś z nich zadowolona? bo ja tak, moim zdaniem wiedzą co robią :) znaczy... mam nadzieję że wiedzą :) powodzenia :)
anula86 - nie wiem czy uda ci się rodzic w szpitalu w gamecie, ja chciałam a niestety dr.M.Radwan uśmiechnął się i stwierdził że nie ma szans , jestem dalej w gamecie ale już prowadzącym jest inny lekarz, moze tak mi tez powiedział bo mam ciąże bliźniaczą - nie wiem :-)
Agula na polną na IUI musisz iść najpierw przez Izbę Przyjęć, zarejestrują Cię i wchodzisz z mężem ( zaprowadza Cię salowa )na oddział na który masz skierowanie i czekasz, będzie wywiad lekarski, a między czasie poproś już o skierowanie dla męża co by długo nie czekać Łącznie to zawsze zajmuje ok 3 godzin
ale jak idziesz na samo usg, to nie za bardzo nie pomogę , bo ja szłam raz w sobotę i umówiłam się z moim ginem na telefon - przyszłam zadzwoniłam ,że jestem i zszedł po mnie na izbę i poszliśmy na izbie na USG - na żaden oddział już nie wchodziłam
mareza nie ma szans? o kurczaki... mnie prowadzi Połać i byłam 1 lipca i rozmawialiśmy, że my chcemy, on że nie ma problemu... ponoć nie mają jeszcze umowy z NFZ, ale jak będą mieli to i tak poród będzie kosztował, ale nie rozumiem, czemu nie ma szans....
anula86 - mówię mnie pokierowano do doc.Kaczmarka i do Matki Polki jako szpitala w którym mam rodzić - przynajmniej wiem że mają oddziały dla wcześniaków i odpowiednią aparaturę - a to musze brać pod uwagę będąc mamą bliźniąt :-) Nie sądzę aby gameta miała już tak wyspecjalizowane oddziały na początku przyszłego roku ale mogę się mylić
U nas problemem są słabe plemniki - oligoasthenoteratozoospermia. 2 razy podchodziliśmy do IUI w Novum 1 raz (w maju 2011) podchodziliśmy do IUI w Bocianie w Białymstoku.
Jak na razie d... z tego wyszła. :(
Dr. M. z Bociana zasugerował In vitro. Na razie nie mamy na to kasy, ale i nerwów - psychicznie kiepsko zniosłam trzecią porażkę. Pocieszam się tylko tym, że ostatnie wyniki męża były dużo lepsze niż poprzednie - jedynie do ruchliwości plemników były zastrzeżenia. Głupia ciągle mam nadzieję, że jednak uda nam się naturalnie... kiedyś.
Paulina198282 Ja jestem tez po 3 nie udanych iui wiem co czujesz teraz czeka mnie 4 w lipcumam nadzieje ze ostatnia u mnie jest powod nie znany wszystko dobrze a ciazy nie ma
-- 4 lata starań, niepłodnośc idiopatyczna!5 iui nie udanych ;-(laparo nr 2 w listoparzie?
hej dziewczyny. Tydzień temu miałam robioną laparo z oceną drożności jajowodów i wyszło, że mam niedrożne oba jajowody. Wyczytałam, że można spróbować je udrożnić poprzez zabieg cewnikowania jajowodów. Nie wiecie, gdzie robią ta w południowo-zachodniej PL?? Może być prywatnie.!
Cześć jestem tu nowa ale czytam sobie co tu piszecie , wczoraj miałam pierwszą IUI ,wcześniej stymulacja lekami i pragnyl 12 lipca , 13 lipca byla IUI.Wczoraj bardzo bolały mnie jejniki,dzisiaj też czuję ale już mniej,temperaturka skoczyła mi do 37 a było 36,3 ale chciałam zapytać czy ten ból jajników to norma? czy dzwonić do doktorka? Jestem pacjentką dr Grygoruka z Bociana w Białym , czy ktoś się u niego leczy?Pozdrawiam
acia20: Po jakim czasie ( najlepiej ) od inseminacji zrobić domowy test ciążowy?
wg mnie to zależy od tego czy brałaś PREGNYL, w jakiej ilości i kiedy... bo mi gin mówił, że HCG zawarte w Pregnylu może być do 14 dni obecne w organiźmie...
no chyba, że nie brałaś to wtedy myślę że po 12 dniach od IUI już można spróbować..
Brałam tylko CLO i 10 dnia cyklu zastrzyki z gonapeptyl, a od 15 dnia cyklu biorę luteinę przez 10 dni. Teraz nie wiem czy zrobić test 24 dnia cyklu czyli koniec brania luteiny czy ją odstawić i czekać do miesiączki i jak jej nie będzie to wtedy robić test.