Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeOct 21st 2011
     permalink
    Fretka zarówno księża, katolicy, ateiści to tylko ludzie i tak jak ludzie popełniają błędy. Nigdzie nie twierdziłam, że hołubię i hołubić będę księży czy tez katolików.... Jednak uogólnienia i rzekome argumenty do mnie absolutnie nie trafiają. Można obrócić wypowiedź Agi1976 i zamiast katolików wrzucić obojętnie jaką grupę społeczną i też całość będzie pasowała.
    Dla mnie problem aborcji nie jest kwestią potępiania czy usprawiedliwiania kogokolwiek za cokolwiek. Aborcja zawsze będzie przegraną człowieka. Nie ulega wątpliwości, że to żaden zabieg a zwykłe morderstwo. W jej skutek traci życie jeden człowiek z rąk drugiego człowieka. Tragedia dla jednego oraz dla drugiego i tu pojawia się dla mnie główny problem. Czy jeden człowiek ma prawo decydować o prawie do życia czy śmierci drugiego człowieka... Gdybając sobie na forum internetowym mogę stwierdzić, że z całą pewnością nie. Jednak nie wiem, co bym zrobiła gdyby ciąża była efektem gwałtu, dziecko miałoby wadę letalną, czy też gdyby ciąża i poród stanowiłyby realne zagrożenie dla mojego życia (choć to "najlepsza" i najmniej problematyczna dla mnie osobiście opcja z tu wymienionych).
    A istnienie podziemia aborcyjnego...nie jest dla mnie żadnym argumentem za legalizacją aborcji. Prawo jest codziennie łamane i nikt nie pomyślał o tym by znosić z tego względu poszczególne jego paragrafy.
    --
  1.  permalink
    HarleyQuinn: Jaheira, niedokładnie - a co jeśli na sianku przy świetle księżyca? Ufonik?

Zobaczysz, nogę se złamię, jak już będę spadała z tego krzesła :cry: Będziesz mnie na sumieniu miała! :wink:
  2.  permalink
    Beato doradca aborcyjny jak doracda aborcyjny,ale Twoje konto od dzis bedzie napietnowane nazwa ''Pomnik nienarodzonych dzieci''.

Jak niektore kobiety twierdza ze chca decydowac same o abrocj jak i wszystkim co dotyczy ich ciala to powiedz mi skad wiesz,ze usuwajac te dwie ciaze nie pozbawilas prawa decyzji przyszlym kobietom,ktore wlasnie sie w Tobie rozwijaly....?????Gdzie jest ich glos...?
    --
    • CommentAuthorbeatka2008
     permalink
    Zmienilo, wiem zeby udalo sie nie zajsc w ciaze musze wszystkiego dokladnie sie nauczyc, to nie jest taki hop siup jakmysla ci co tych wykresow nie robia a tylko ze slyszenia cos wiedza.
  3.  permalink
    ...a najprościej to oddal chłopa, bezpieczniej będzie :devil:
     permalink
    RoxyEwa: ''Pomnik nienarodzonych dzieci''
    Ludzie trzymajcie mnie ta to zawsze z czyms durnym wyskoczy pod wykresem tez mi zle doradzala.
  4.  permalink
    Fretka - przeeeepraszam :bigsmile: Ale sama tu padłam...

Beatka - jak Ty jesteś prawdziwym przypadkiem to mnie to przeraża...
     permalink
    HarleyQuinn: Beatka - jak Ty jesteś prawdziwym przypadkiem to mnie to przeraża...
    Dlatego właśnie nie podoba mi sie jak jestem tu traktowana. pisze swoje zdanie i za to jestem dyskredytowana.
  5.  permalink
    Wiesz co Beatko, sporo po różnych forach "chodzę" i ludzie, którzy piszą w sposób taki jak Twój na ogół okazują się trollami.

No i z jednej strony znasz takie słowo jak "dyskredytowana", a z drugiej piszesz "pożyczkom"...
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    za spokojnie było...bez sensu...ta zabawa już naprawde nudna się robi
    --
     permalink
    HarleyQuinn: drugiej piszesz "pożyczkom"...
    Niemozna sie pomylic? Pisalam szybko .Ja bralam udzial jeszcze w innym forum od prawa o komorniku i tak samo pisalam i tam nikt mnie od trola nie wyzywal.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Przeczytałam po łepkach i dodam tylko że 1wsze dziecko dziewczyna usunęła majac lat naście - wiec tu nie chodzi o męża a rodziców głównie a drugim razem będąc już ciut starszą i tu wkroczył partner który ja do tego namawiał i nie tylko on - przepraszam nie dopisałam wcześniej bo nie chodziło mi o to w jakich okolicznosciach to sie stało ale że presja społeczeństwa potrafi być silna
    Nie nie usprawiedliwiam jej ale staram się zrozumieć ze wtedy nie miała innego wyjścia a i pomimo tego że go nie miała teraz żałuję tego co się stało wiele lat temu
    I tyle chciałam napisać Tak wyraziłam się nie jasno ale pisałam w biegu mysląc o wielu innych rzeczach
    Nie - moja natura nie daje zezwolenia na zabieg ale nie mam zamiaru nikogo zlinczować czy się od kogoś odwrócił dlatego że tak sie stało
    --
  6.  permalink
    HarleyQuinn, przeprosiny przyjęte :)

Beatko, wszystkim tu obecnym z RoxyEwą na czele bardziej niż tobie samej zależy na tym, żebyś nie wpadła :angry:

Nano, mnie po prostu szlag trafiają te ochy i achy, jak się "katoliczki" pod wpisem bloggerki rozczulają nad takim wspaniałym "ojcem duchowym" i że one też są takimi "katoliczkami"
  7.  permalink
    beatka2008: Ludzie trzymajcie mnie ta to zawsze z czyms durnym wyskoczy pod wykresem tez mi zle doradzala.

Po pierwsze nie jestem zadna ''ta''posiadam nick- jezeli chcesz prowadzic jakas dyskusje nie tylko z emna (chociaz patrzac na Twoj ton wypowiedzi nie oczekuje zbyt wiele) to jednak moglabys troche kulturalniej sie wypowiadac.W koncu podobno jestes dorosla kobieta,ktora swiadomie dokonala aborcji.

Po drugie nie spodziewalas sie chyba,ze wszyscy Cie tu beda wspolczuc ile Ty to przeszlas po dwoch aborcjach?!
    Po trzecie jak widac co do wykresow to juz jestes Ekspertem w swojej interpretacji -jeszcze nie skonczyla jej sie miesiaczka a juz zaznaczyla linie ktora konczy nieplodnosc przedowulacyjna -brawo .

Wiesz gdzie uzyto jeszcze takiej nazy,ktora napisalam powyzej...?Nazywano tak dom ginekologa z miasta ktorego pochodze,poniewaz nielegalnie dokonywal aborcji w sumie niczym sie nie roznicie wiec w czym problem..?
    --
  8.  permalink
    Beatko, to może Ty lepiej zostań przy forum "od prawa o komorniku" (cokolwiek to jest)...
    • CommentAuthordaga282
    • CommentTimeOct 21st 2011 zmieniony
     permalink
    RoxyEwa: jeszcze nie skonczyla jej sie miesiaczka a juz zaznaczyla linie ktora konczy nieplodnosc przedowulacyjna -brawo .
    Nie chce nikogo bronić ale to jest zgodne ze stosowaną metodą, ja też tak robię. Szczególnie jest to przydatne właśnie przy odkładaniu, nie musisz codziennie myśleć i się zastanawiać tylko patrzysz na wykres i wiesz.
  9.  permalink
    HarleyQuinn, nie rozumiesz?? Nasza pani "ekspert" ma problemy natury finansowej, pewnie chętnie udzieli Ci wiadomych informacji za drobną opłatą....
  10.  permalink
    Daga, też tak robię :shamed:
  11.  permalink
    Ale wiesz Fretka, ja już nie mogę pobierać nauk od eksperta, bo wydałam wszystko na gumkę dla Beatki.
  12.  permalink
    Nie stać mnie na nią już po prostu...
     permalink
    Fretka_Flynn: Nasza pani "ekspert" ma problemy natury finansowej, pewnie chętnie udzieli Ci wiadomych informacji za drobną opłatą....
    Chyba napisalam ze ekspert to za duzo powiedziane i opłat tez nie pobieram.
  13.  permalink
    Beata Zapytalam Cie na samym poczatku dyskusji o Tobie co czulas po tych aborcjach? - nie odpowiedzialas.Zapytlam bo mnie to ciekawilo...

Odpowiedz mi na pytanie... po co napisalas o tych aborcjach?Po to zeby sie pochwalic ?zalic? jaki byl w tym cel,ze umiescilas taka informacje na portalu, w ktorym nie popiera sie takich poczynan....? Po to zeby sie troche posprzeczac,obrazac innych?wyrzucic z siebie zlosc...?Bo nie rozumiem ani troche Twojego zachowania. Chcesz uniknac ciazy i chcesz sie uczyc metod NPR,ale po Ci byla tak naprawde ta dyskusja??Myslisz,ze ktos Cie tu bedzie rozliczal z tego wszystkiego?Ze ktos poprze lub wybaczy?.
    --
  14.  permalink
    Sama jestem ciekawa - Beatko odpowiesz?
     permalink
    RoxyEwa: Po drugie nie spodziewalas sie chyba,ze wszyscy Cie tu beda wspolczuc ile Ty to przeszlas po dwoch aborcjach?!
    Czego ty chcesz mi wspolczyc? Wspolczyc to trzeba tobie rozumu chyba druga ci tu napisala ze kreska dobrze jest i do kreski mozna seks uprawiac a potem juz nie. Umiesz czytac?
    •  
      CommentAuthorkarakal
     permalink
    RoxyEwa: lub wybaczy?.

a co tu forum ma do wybaczania? bo nie rozumiem?
  15.  permalink
    Beatka, jedziesz po bandzie. Naucz się pisać (jednom!?) a potem odnoś się do wypowiedzi innych...
  16.  permalink
    IQ pantofelka, ja nie mogę...
  17.  permalink
    Beatko, to jak cię zwać? Fanka Skrobanka? Czy w środowisku masz lepszą ksywę?
  18.  permalink
    olimpijka: a co tu forum ma do wybaczania? bo nie rozumiem?

No bo sama nie rozumiem,po co to napisala,dlatego pytam...na co liczy?
    --
  19.  permalink
    Fretka - przeczytałam "Franka Skrobanka" - ksywka piękna :devil:
  20.  permalink
    Pantofelek czułby się urażony!
  21.  permalink
    Pisząc to zdałam sobie z tego sprawę. Wszem i wobec przepraszam pantofelka.
     permalink
    RoxyEwa: Odpowiedz mi na pytanie... po co napisalas o tych aborcjach?Po to zeby sie pochwalic ?zalic? jaki byl w tym cel,ze umiescilas taka informacje na portalu, w ktorym nie popiera sie takich poczynan....? Po to zeby sie troche posprzeczac,obrazac innych?wyrzucic z siebie zlosc...?Bo nie rozumiem ani troche Twojego zachowania. Chcesz uniknac ciazy i chcesz sie uczyc metod NPR,ale po Ci byla tak naprawde ta dyskusja??Myslisz,ze ktos Cie tu bedzie rozliczal z tego wszystkiego?Ze ktos poprze lub wybaczy?.
    A co miałam czuc przeciez to w znieczuleniu jest boooooze! Napisalam o tym bo inne tez pisza przy wykresach jak byly w ciazy i co sie stalo wiec myslalam ze tak sie robi ale mnie tu chyba sa jakies inne zasady i juz usunelam ten zapis. Zaczelam w tym temacie pisac bo ktos mowil ze potem sie zaluje aborcji to napisalam ze ja nie i nie bede a tu inne zaczely to ciagnac.
  22.  permalink
    Franka jest cool
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Moim zdaniem ta kobieta (jeśli to rzeczywiście prawdziwa użytkowniczka, a nie troll) jest niepełnosprawna intelektualnie i społecznie.
    I dlatego nie widzi granic, jakich nie wypada czy nie można przekraczać.
    --
  23.  permalink
    Beatka, Ty w realnym świecie to chyba z tych co mówią do ludzi "E!", co? Albo "kierowniczko"? Jakoś mi tak to do Ciebie pasuje...
     permalink
    HarleyQuinn: IQ pantofelka, ja nie mogę...
    agael77: Moim zdaniem ta kobieta (jeśli to rzeczywiście prawdziwa użytkowniczka, a nie troll) jest niepełnosprawna intelektualnie i społecznie.
    Gdzie tu się zglasza jak ktos przegina z wyzywaniem i kultury nie ma?
  24.  permalink
    Agael - chyba trafiłaś w 10...

No cóż Beatka, jak kto komu...
  25.  permalink
    Agael, my to wiemy... :wink:
  26.  permalink
    beatka2008: A co miałam czuc przeciez to w znieczuleniu jest boooooze! Napisalam o tym bo inne tez pisza przy wykresach jak byly w ciazy i co sie stalo wiec myslalam ze tak sie robi ale mnie tu chyba sa jakies inne zasady i juz usunelam ten zapis. Zaczelam w tym temacie pisac bo ktos mowil ze potem sie zaluje aborcji to napisalam ze ja nie i nie bede a tu inne zaczely to ciagnac.

Ale nie chodzi mi o odczuciu fizycznym tylko psychicznym (radosc?ulga?)
    --
  27.  permalink
    Powiedzieć "jej", że czytać nie umie? Lepiej nie, bo naprawdę zgłosi, co? :tongue:
     permalink
    HarleyQuinn: No cóż Beatka, jak kto komu...
    Czy ja tu komus mowie ze jest uposledzony? To ze pare bledow zrobie to nie znaczy ze niepelnosprwana jestem.
  28.  permalink
    Ewa, pw Ci wysłałam (w zasadzie to już Agael upubliczniła ;) )
  29.  permalink
    Zawsze może napisać na "forum od komornika" :wink:
  30.  permalink
    beatka2008: Gdzie tu się zglasza jak ktos przegina z wyzywaniem i kultury nie ma?

Trzeba by bylo zaczac od Ciebie bo poczytac sobie strony w stecz to tez ladnie sie wypowiadalas...
    --
     permalink
    RoxyEwa: Ale nie chodzi mi o odczuciu fizycznym tylko psychicznym (radosc?ulga?)
    Radosc? Z ajkiego powodu? Zadluzylam sie u calej rodziny i znajomych. Ty to wogole jakis glupie pytania zadajesz skoncz juz.
  31.  permalink
    Beatka, poczytaj swoje wypociny najpierw...
  32.  permalink
    Łoooo... to teraz za to ten komornik!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    KOBIETA POCZĄTKUJĄCA (nie mająca obserwowanych co najmniej 12 cykli)

może przyjąć na początku cyklu 6 dni niepłodności, pod warunkiem, że ma zapiski świadczące o tym, że w ciągu ostatniego roku nie miała cykli krótszych niż 26 dni;
    jeżeli najkrótszy cykl był krótszy niż 26 dni, może jedynie od najkrótszego z cykli odjąć 20 dni – różnica, którą otrzyma, będzie liczbą dni niepłodnych, licząc od pierwszego dnia cyklu;

i tyle w temacie "kreski"
    A po tym co przeczytałam pod twoim wykresem Beatko2008 powiem tyle NIE życzę sobie abyś wyzywała o obrażała moje dzieci
    I w woli wyjaśnienia ROTZER jest nazwiskiem niemieckim gdzie Z czyta sie jak C i tłumaczenie ze tak się mówi gdy masz podręcznik w domu skserowany jest śmieszne a przynajmniej daje przypuszczenie ze jesteś głąbem
    no chyba że do swojej córki mówisz JESIKA a nie "DŻESIKA" -> bo przecież piszesz jak mówisz
    --
     permalink
    HarleyQuinn: Beatka, poczytaj swoje wypociny najpierw...
    Jakos nie widze zebym od uposledzonych wyzywala.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.