Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mlody wyglada na normalnego, tylko nie chodzi wlasnie. Nawet cos tam gada.
I jeszcze, że mam jej teraz dać smoczek, żeby sobie stymulowała jamę ustną, bo być może dlatego ona ma problemy z żuciem (często połyka duże kawałki)
Ja mam podejrzenia o niedostymulowanie w jamie ustnej.....to ciągłe ssanie piersi ( wychodzi z 10 na dobę) i wkładanie wszystkiego do buzi (od palca, po książki, patyczki i kamienie). Ale jak mam usłyszeć, że najlepiej odstawić od piersi i dać smoczek to se chyba daruje. Poza tym była by afera z mężem, bo jak ten słyszy o zabieraniu piersi kasi to mu się mordercze instynkty odzywaja
MOnia, a dawis ile mial lat jak mu zdiagnozowano autyzm?
I czytałam wielokrotnie, że terapia SI to przede wszystkim praca w domu.
hope, moim zdaniem ci dziecie powoli z drzemek wyrasta, stad po 2 godzinnej drzemce szaleje do 22:30.
nie kłaść go na tą drzemkę nie mogę, bo ewidentnie jest śpiący i zmęczony.
wiesz co tak będzie może ze 2-3 dni a potem się przyzwyczai i będzie padł Ci koło 19-30 20 i będziesz miała czasu jeszcze więcej... ja Milkę w czasie kryzysu a miewała taki około 15-17 albo szłam na dwór albo ją zabawiałam no i tez taki czas wyciszenia np. bajka czy coś ale żeby nie zasną a odpoczął i do wieczora powinien dać radę
Nie wiem dlaczego on tak długo chce spać w dzień...te dwie godziny to stanowczo już dla niego za dużo.
A i jakiś czas temu pisałam, ale nikt mi nie odpisał, więc się przypomnę. Kacper ponad m-c temu uderzył się głową o płytki na ścianie. Od tamtego czasu ma lekkie wgłębienie na czole. Czy to normalne? I czy minie?
Eveke, wiem, że już niby nie powinna, dlatego trochę się martwię