Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Np potrafi sie obudzić o 2 w nocy i piszczeć, ze ona chciała sama zasunac rolety przed snem (a zapomniała i my zasunelismy).
A juz mnie do szału doprowadza jak sie zgapi, ja jej ubiore kapcie w pdkolu, po czym ona sie wścieka, ze chciała sama, ściąga je, zakłada buty i dopiero je ściąga i SAMA zakłada kapcie.
;

)
bo JUZ nie chce, chciała przecież wcześniej)
;

[/url]
No i w sumie u nas sprawdziła się metoda "olać to, niech robi sama" - wszędzie tam, gdzie dostała wolną rękę, bardzo szybko znudziła się tą czynnością. Teraz ten etap mamy już za sobą - moje dziecko powoli wchodzi w fazę cudownego trzylatka, już się cieszę

Tylko, że jak mi dziecko się zarzyna to ja nie potrafię. NIc go nie chciało uspokoić ani moje włosy (które zawsze działają) ani noszenie przez tatę, ani śpiewanie (nie dziwię się akurat :>)...
;
kurka, a ja czytam ze 5 latek to super wiek.. i sie tym łudzilam.

;
;
;
;chcialabym poczytac te teorie z ktorej zawsze kpie. macie jakies tytuly? (nie chce mi sie teraz przelatywac 200 stron na forum). Zamowie: jak mowic oraz wychowanie bez porazek. ale jak juz place za przesylke to moze podrzucicie co jeszcze jest ciekawe?
;
Zamowie: jak mowic oraz wychowanie bez porazek. ale jak juz place za przesylke to moze podrzucicie co jeszcze jest ciekawe?
A juz mnie do szału doprowadza jak sie zgapi, ja jej ubiore kapcie w pdkolu, po czym ona sie wścieka, ze chciała sama, ściąga je, zakłada buty i dopiero je ściąga i SAMA zakłada kapcie.
teraz to nawet jak po kilku upomnieniach Hania robi nadal coś nie tak, zabieram jej to w końcu (np. ostatnio klucze, bo rysowała nimi po ścianie z upodobaniem) i jest ryk, to i tak przybiega z tym rykiem się do mnie tulić i za 30 sekund jest spokój. Frances, Ty pisałaś chyba że jeszcze passiflora działa na uspokojenie dobrze, tak?
;
Dii, a to sa takie mini granulki?

], ale jak się ją uprzedzi/wyprzedzi/ubiegnie to absolutnie nie robi z tego powodu scen, tylko przechodzi nad tym do porządku dziennego 

]

ULCIA nie gadaj, że Twoja spokojna Martynka też takie akcje miewa ?![]()

Pocieszcie mnie że to przejściowe i szybko mija. Tośka upodobała sobie "sporty ekstremalne". Nauczyła się skakać
;
psycholog wczoraj mowila ze nie mowic NIE WOLNO, tylko : zrob tak i tak. co niby jest truizmem, ale jak sie zastnowilam to ja tez uzywam: nie wchodz na ulice, nie wlaz na szafe (przykladowo). taka mamy fiksacje na slowo NIE - nie rob tego, nie wolno itd
ej, fajne! kradnę
tak dziala wyciszajaco. Tylko trzeba pic po malutku, malymi lyczkami. Ja robie razem z melisa, bo nie dobre to swinstwo, ale widzisz sa tez sppkojne, ulozone dzieci, ktore akceputja co im rodzice mowia
moze Ci sie taki egz trafil?
Probuje ich dzisiaj ubrac na dwor, lataja jak dzicy, ja juz upocona, wiec mowie do nich " mama zaraz z Wamu na glowe distanie" a starszak dodaje "i jobla"
I z mojego życia wzięte ;)