Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
To znaczy czego się nie spodziewałaś ?
Mam wrażenie, że Ty właśnie nic nie robisz, tylko wciąż uciekasz od tego, nie pozwalasz na nic Adasiowi oprócz jego dobrego samopoczucia, tak jakby inne emocje nie istniały, tylko sama wesołość i bezpieczeństwo.
Nie masz czasem wrażenia, że jesteś tak zapatrzona w potrzeby Adasia, że przestajesz myśleć o potrzebach innych ludzi i tych małych i dużych ?
I ja Ciebie nie oceniam Winni, daleka jestem od tego, n
Mnie tylko zastanawia, że niczego innego nie dostrzegasz, tak jak tylko Ty byś miała rację, a cała reszta świata jest dziwna ?
Dla mnie chwyt poniżej pasa :( rozumiem, że ja jestem głupią babą, która nie wie, gdzie jej prawdziwe życie jest ? Tak mam to Winni rozumieć ?
A jak Adaś pójdzie do szkoły i coś się przykrego wydarzy, a wydarzy kiedyś na pewno albo na jakiejś kolonii, a Ciebie nie będzie ? Chodzi mi o to, że wtedy nie będziesz mieć możliwości stworzenia warunków "idealnych", bo przecież nie usuniesz kolegi, który go będzie popychał, nie usuniesz ludzi, sytuacji trudnych, tylko po to by stres go nie zjadał. Stres/strach jest nieodłączną naturą ludzi/zwierząt. Tak to biologia wymyśliła, po to byśmy przetrwali. Patrzyłaś kiedyś na to z tej strony ?
amiast obrażania mojego dziecka ( to nie o Tobie) że jest pępkiem świata
Tak niestety wynika z Twoich slow Winni. Ze stawiasz Adasia w centrum wszechswiata, dajesz mu znac, ze jest najwazniejszy na ziemi i wszyscy musza sie nagiac do niego i jego oczekiwan.
Ale najłatwiej ocenić: że pępek świata, że pod kloszem, że bezstresowo
prawo do własnego zdania oraz uszanowania go
Przede wszystkim, nie wyobrażam sobie, jak ktokolwiek mógłby tutaj oceniać Adasia.
Oj kobitki, nie "krzyczcie" tak na Winni, ona nie chciała powiedzieć przez to nic złego...
Popatrz na powyższy cytat z wczoraj i dyskusję od początku - czy tak nie jest? To co wyżej napisałam jest dokładnie w tym samym tonie, w którym Ty piszesz do innych mam. A oceniam Twoje wychowanie na podstawie Twoich postów, tak jak Ty oceniasz wychowanie innych mam
RB odnosi się do dzieci, nie do dorosłych, więc wybacz Frag, ale do Ciebie czy innych babek tutaj RB nie zamierzam stosować.
Tzn, że skoro do dorosłych nie RB (przez Ciebie przedstawiana jako jedyna słuszna droga życiowa) to już ogólnie przyjęte normy szacunku dla innych, tolerancji, szacunku do odmiennego zdania, ogólnie dobrego wychowania i życzliwości dla drugiego człowieka nie obowiązują? Nie stosujesz, tak?Bo Twoje wypowiedzi, sposób komunikowania się z innymi słowem pisanym na naszym forum właśnie na to wskazuje.
my mamy chyba trzecie oko czy szósty zmysł rozwinięty ;)
Milka zaczęła nas pacać łapką jak jej coś nie pasuje
niezbyt dobrze to u nas rokuje przed przyjściem siostry na świat
Milka zaczęła nas pacać łapką jak jej coś nie pasuje...
starszy od kogo? Od Karolka? :) A rzeczywiście, o jeden dzień a u takich maluchów to przepaść
W ogóle zastanawiam się skąd jej się to mogło wziąć?
szkoda, ze polowe rzeczy wpisanych w rozwoj wie sie dopiero po czasie;-(