Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
;
ale też boję się, że jak np. Hania mnie zobaczy po dwóch dniach, to może zrobi aferę przy wychodzeniu. Nie wiem, niby ona nie jest mamusiowa wcale, ale też nie mamy doświadczenia w takich długich rozstaniach. Tylko raz Hania spędziła noc poza domem bez nas, robiliśmy niedawno próbę przedporodową u moich rodziców. Wyszło ok, ale nie wiem jak byłoby przy dłuższej rozłące
W szpitalu, który ja wybrałam, na oddział nie może wejść nikt
Ja bym się bez męża zapłakała, a ile można wysiedzieć w "pokoju widzeń"
Chociaż przyznam, że jestem za tym, żeby mógł wejść tylko ojciec dziecka/jedna zadeklarowana przez matkę osoba. Rodzinne odwiedziny są zbędne w tym miejscu, no chyba, że w prywatnej sali, to droga wolna. A dzieci podobno w niektórych szpitalach także są wpuszczane (na oddział), co moim zdaniem jest słabym pomysłem, bo to większe ryzyko chorób- choć i dorośli potrafią przyjść zasmarkani...
za tym, żeby mógł wejść tylko ojciec dziecka/jedna zadeklarowana przez matkę osob

Także bunt, buntem (ja tak tego nie nazywam), ale dzieci tak czy siak dorastają. Mnie się w każdym razie podoba, że ona potrafi już teraz jasno przekazać, co myśli i dlaczego na przykład ma inne zdanie.
Pierworodna od niedawna ciągle mnie zaskakuje swoją dojrzałością, serio. A jeszcze niedawno była czterolatką, która wiecznie stawała okoniem, pokazywała język i lubowała się w wyrazach typu "dupa" i "gówno"
;
To mnie pocieszylyscie. Ja niby rozumiem te wszystkie procesy przez które dziecko musi przejść ale to co Dawid teraz wyprawia (kolejna odsłona buntu 3latka + noworodek w domu) naprawdę doprowadza mnie do szalu. Mam myśli typu "ludzie jakie ja mam niegrzeczne dziecko" albo "skąd on sie tego nauczyl". No wiec jak juz wreszcie starszy sie ogarnie to mlodszy zacznie
juz sie nie mogę doczekac.

;
to bedzie mialo jakies powazne konsekwencje dla rozwoju, w sensie, ze pozniej jako dorosly czlowiek cos tam. ale nie wiem co;-P

I co tam wszystkie bunty, wrzaski i rzuty na podłogę, dla takich chwil warto
;
Może za to Hugo da czadu za dwóch?