Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
odpukac jezdze ciagle tramwajami, autobusami itd i poki co przez swoje zycie nie zlapalam. ale wsiadaja takie brudasy, fakt, od ktorych mozna zlapac wszystko.
Moge prosic o porade w sprawie mojego poprzedniego posta?
madziik, a ty sie tak dzielisz wszystkim?
tylko o to kiedy taki etap mija wlasnie i kiedy dzieci sa gotowe by sie dzielic a nie wpadac w histerie jak ktos tylko patrzy ha ha
Czy egoistami stają się dzieci, którym dorośli pozwalali się nie dzielić? Nie sądzę. Raczej odwrotnie
są wtedy przygotowane bardziej na to, że druga strona również może odmówić. Łatwiej wtedy wytłumaczyć, że np, nowo poznany kolega nie ma ochoty podzielić się samochodzikiem akurat w tym momencie
Ja mam taki przykład, gdzie dziecko (teraz facet w moim wieku) słyszało "nie pożyczaj, bo ci ktoś zepsuje". No kurczę no...
Tak sobie teraz mysle, że takie sytuacje gdzie dzieci potrafią się dzielić (nie mylic ze zmuszaniem im do dzielenia sie) to tworzy w nas taka wrażliwość na swiat i ludzi
Krasnal na rowerze, ale oparł go o ławkę i zaczęła na nim jeździć jakaś dziewczynka (swoją drogą mnie szlag trafia jak ktoś coś bierze bez pytania, ale kulturalnie się nie odezwałam ;)).
Dziewczyny a Wasze dzieci (głównie pytam o te w wieku Niny) mają tendencję do zamykania się w swoim pokoju w czasie zabawy?
kupę albo siusiU.