Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mój mąż mówi, że widać gołym okiem, ze coś z nim jest nie tak.
Ogólnie moje zdanie o rodzicach tego dziecka jest takie, że co syn chce, oni to robią bez gadania.
mieli z nimi ćwiczyć mowę "dużymi literami" ale nic nie działa
Może nie przed spaniem, ale ja od jakiegoś czasu praktykuję wspólne oddychanie :) Kiedy widzę, że któreś z dzieci się nakręca i nie może się uspokoić (głównie w histerii), zachęcam do wspólnego spokojnego, długiego oddychania. Zawsze pomaga się wyciszyć. I im i mnie :D Podzielcie się proszę sposobami na wyciszenie dziecka przed spaniem
- no na to bym nie liczyla.. Moj wlasnie w tym wieku odstawil drzemki popoludniowe. A te wieczorne zasypianie mysle ze minie, moj Maks tez ma czasami takie dni ze trudno go polozyc spac. .i że te drzemki popołudniowe wrócą.
i co dziwne, skoro skasował drzemki w ciągu dnia, to powinien zasypiać wcześniej wieczorami...
Ale on ma dwa lata... Krasnal w wieku dwóch lat mówił "mama/tata/baba/nie". Gugi w wieku 2,5 roku mówił "mama/tata/baba/nie", zaczął mówić nagle jak miał około 2l8m, najpierw słowa, teraz mówi zdaniami.
Dii, skoro Wy chyba z okolic Warszawy, to ja mogę tej koleżance moją bardzo mądrą neurolog polecić (tą, co Frag poleciłam).
Wczoraj z ciekawości zwazylam Nine i ledwo ponad 17 kg waży. Też chyba maławo.