Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a co do wyboru niania-zlobek, wg mnie jest tak naprawde jedno kryterium KASA i w zaleznosci jakie kto ma dochody tak niestety wybiera,
matko, gdzie nianie kosztują 3 tysiące złotych? chyba zmienię fach hehe :P
No my mamy bardzo komfortową sytuację...
to osoba z którą dziecko dobrze się czuje
Magdalena, ale one tyle zarabiaja chyba wlasnie opiekujac sie kilkorgiem dzieci? Niania ktora ja mialam, brala 9zl za godzine, ale jak sie opiekowala dwojka to 12zl za h.
Sa super nianie za 1000zl
Ale ta za 3 tysiaki niekoniecznie bedzie lepsza od tej za 1000 :)
Moje dziecko od razu praktycznie samo sobie wybralo nianie, a moje serce tez mi podpowiadalo, ze to "Ona" :D
E, nie ma chyba takiej potrzeby. Raczej pogadaj z nią, wytłumacz jakoś tak na jej poziomie. Moja starsza też dzieci w przedszkolu zaczepiała - szczypała, ciągnęła za włosy. Matki się skarżyły, więc jej wytłumaczyłam, że jak chce, żeby ktoś na nią zwrócił uwagę (bo zazwyczaj taki jest cel zaczepiania innych dzieci), to niech pogłaska, przytuli. Zadziałało. Myslicie,ze dobrze by zrobila wizyta u psychologa?
ale póki jest jeszcze taka maleńka, niech sobie siedzi we własnym domu.
Jest wątek przedszkole krok w dorosłość - poczytaj może tam są praktyczne rady
Magdalena, ja bralam na rozmowy nianie tylko z polecenia.
Magdalena, ja bralam na rozmowy nianie tylko z polecenia
Anetka, dzieki za otuchę. Może mnie tez sie uda kogoś fajnego znaleźć. To jest o tyle tez dobre, że nie trzeba dziecka rano szykowac do wyjścia, może sobie pospać ile chce etc.
a to ze ktos jest przewrazliwiony to juz nie moja wina
ZYZIA weź pod uwagę, że to Magdalena założyła wątek i czuje się tu jak u siebie (zresztą jak w wielu wątkach) a Ty jesteś tylko gościem...
tak trudno zdzierzyć ze ktoś moze miec inne zdanie
a moze czesc dziewczyn tez ma takie zdanie jak ja
naprawde myslisz ze takie dziecko ok. roczku potrzebuje kontaktu z innymi dziecmi? dziecko w tym wieku nie umie sie bawic razem
czy na forum zawsze wszyscy musza sie ze soba zgadzac i sie wazjemnie poklepywac?