Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
i tak strasznie załuję,że ten czas juz niedługo się skonczy....
--
Hania twierdzi,że tata jest najmądrzejszy na całym świecie a mama jest piękna, ma cudowną skórę i włosy . Hahaha
Jak jej wytlumaczyc, ze wolalabym ten posilek przygotowac sama (szybko i sprawnie)?
Ja nigdy nie odmawialam ,teraz to juz VEV rozumie ,ale tez nie odmawiam, pamietam ,ze byly takie momenty ,to zajmowalam ja czyms innym ,typu robie mielone , to dostawala kulke miesa i make na talerzyk
no u nas też... razy 3 :/ Bo Weroniczka chce pomagać Antosia też tym bardziej że Itka może no a do tego dochodzi Nat - bo jak to baby moga a on nie? Meksyk i sajgon czasami taki że mam dość. Zajecie ich ów "kulką" powoli już jest za mało, Weronika owszem może coś więcej no obtoczyć mięsko w mące czy jajku itd ale nie pozwolę na to Natowi jeszcze
U nas bardzo podobnie to funkcjonuje.
Szczypta, a czy twoja corka tez bedzie cie odwiedzac w kazda niedziele i srode? Bo u nas takie plany sa, oprocz tego, ze domy obok siebie bedziemy miec
a kiedy się kończy ten czas, w jakim wieku?
Podpowiedzcie mi prosze jak delikatnie powiedziec trzylatce, ze poradze sobie sama :)))
Mój syn twierdzi, że będę jego żoną, że będziemy mieli syna, że piękna jestem w tych rudych włosach, że w tych czarnych wyglądałam jak potwór z bajki( no dobra, jako to, że w rudych taka gwiazda jestem wybaczam mu tego potwora), że tata sie wyprowadzi i znajdzie inną żonę sobie, bo mama jest najlepsza do tej funkcji . Gdy pytam: dlaczego mam być Twoją żoną , odpowiada z pełną powagą: bo się do tego nadajesz
A jezeli chodzi o plany na dorosłe zycie.... Ja miałam mało ambitne- chciałam być panią z mięsnego
Patrzę na tę moją pięciolatkę, wącham ją i tak strasznie załuję,że ten czas juz niedługo się skonczy....
Cudo. Agnieszko, masz superanckiego syna:D hahah- rozbraja mnie :))
Czesto tez niestety nerwow :( Pieciolatka zapewne sprawniej i bardziej umiejetnie wykona czynnosc, no ale z trzylatka jest dwa razy wiecej roboty :(
ciocia LOGOPEDA
sprawdz czy nie masz kliknietego BBCode
Agnieszka, a sprawdz czy nie masz kliknietego BBCode
hehe dlaczego piszesz po mojej nastolatce? :P Agunia- ja wolę milion razy robic coś w kuchni z 5 latką niz z 16-latkiem. Ten to jak słon w składzie porcelany. A to coś upuści, a to jajko mu upadnie, a to coś wyleje... Pomijam ze milion razy dziennie otwiera lodówkę, patrzy w nią jakby była telewizorem i nie wyjmując NIC zamyka
ooo, znam bardzo dorosłe osobniki plci męskiej lubujące się w tej czynności. Więc... może już mu tak zostać ;) milion razy dziennie otwiera lodówkę, patrzy w nią jakby była telewizorem i nie wyjmując NIC zamyka
słuch badałabym jak najszybciej - odpowiednią do wieku metodą rzecz jasna. Raczej sam ROTACYZM ( nieprawidłowa wymowa R) nie powinna miec przyczyny w wadzie sluchu, ale ja bym sprawdziła dla spokoju. Przez net nie zalecę terapii, to tak jak lekarz nie przepisze leków czytając post. Ale podstawa to regularne, codzienne najlepiej ćwiczenia w domu, więc jeśli ma niby-terapię w przedszkolu i nie dostajecie zaleceń do domu to LIPA - zbuntowałabym się. Ja w pracy bazuję na współpracy z rodzicami.Odróżniania wady wymowy anatomicznej i takiej z innych powodów musi dokonac specjalista - logopeda. może warto wybrać się choć na jedną wizytę do dobrego logopedy. A ile lat ma synek? Ej - ciocia logopeda!
Kiedy powinno się zbadać słuch dziecku z wadą wymowy? I jak odróżnić wadę wynikającą z wady anatomicznej aparatu mowy a taką z innych powodów? Wyjaśniam - syn mówi wyraźnie, ale nie wymawia "r" - ma takie (ja to nazywam) cofnięte, nie "l". W przedszkolu ma zajęcia, ale nie dostajemy żadnych ćwiczeń do domu.
Osobiscie wolalabym wpuscic corke do kuchni jak na prawde zacznie pomagac, a nie przeszkadzac.
Chcialabym sie wiec dowiedziec jak powiedziec jej to bardzo delikatnie i w jaki sposob jej wytlumaczyc, ze ma jeszcze czas na krzatanie sie po kuchni ???