Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczeta co myślicie o żółwiu dla dziecka 8 letniego??Chciałam mu sprawić jakies zwierzątko ale nie bardzo wiem jakie, wydaję mi się, że przy żółwiu nie ma aż tak dużo pracy i mały sobie poradzi. Czy jakaś mama ma żółwia i może mi podpowiedzieć czy mam rację?
I nie mówię tu o zwykłym siusianiu, tylko tym spod ogona.
przedstawiam Wam synusia mamusi
tak, Penny, z hodowli. a co?
czarnulka, a gryzie pies kota? Podchodzi i chce dopaść czy bardziej trzyma się z daleka i szczeka? Może równie dobrze bać się kota i tak reagować.
Co znaczy, że "pies dostaje szału"? Wyłącza się totalnie, czy jest w stanie choć przez chwilę się na Was skupić?
Wzięliśmy to pod uwagę przed adopcją, ale myślałam, że uda mi się jakoś im pomóc, nie żeby się kochali ale chociaż tolerowali. Po za tym... Kocham psy, koty i jak był w potrzebie po prostu pomogłam... Serce kroiło mi się na myśl, że mógł trafić do schroniska. to trzeba było to wziąć pod uwagę PRZED adopcją
przećwicz czy psa długa smycz/linka nie nakręcają bardziej- jeśli nie, to fajnym pomysłem jest przypięcie psu linki i puszczenie jej- wtedy macie większą kontrolę nad zwierzakiem i to po prostu zwiększa bezpieczeństwo; u nas nie działało, bo linka + kot wywoływało agresję frustracyjną, nawet jak linki nie trzymałam, ale wiem,że niektórym psom to nie przeszkadza
Ale jak zobaczył przez okno, że kot jest na balkonie to prawie szybę wybił. Gdyby może kot próbował współpracować, ale on się przeraźliwie boi.
U nas było tak, że kotka przyszła po prostu do nas i stwierdziła, że zostaje
to ćwiczcie z klikerem
to witam w klubie.
tez jestem na to wyczulona. na szczescie hodowla, z ktorej bierzemy Logana jest w pelni legalna. kobietka, jak zadzwonilam rezerwowac szczeniaka, wypytala mnie chyba o wszystko. o to kim jestem, o moja rodzine, jak mieszkamy, po co mi pies, kto sie nim bedzie zajmowal itd. zostalam zaproszona do odwiedzenia hodowli, zeby zobaczyc w jakich warunkach psy zyja. tu akurat spasowalam. od razu na maila dostalam wzor umowy. takze pelna profeska. a w ogole to bardzo fajni ludzie
jak zadzwonilam rezerwowac szczeniaka, wypytala mnie chyba o wszystko. o to kim jestem, o moja rodzine, jak mieszkamy, po co mi pies, kto sie nim bedzie zajmowal
MyAngel kociątko chyba nie ma problemu z podróżowaniem?