Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Moi znajomi mają yorka, któremu szczególnie jego Pan gryzie jedzenie, wypliwa na rękę i podaje,
Monia a czemu go nie możecie zostawić ?
i wg mnie i jako lekarza weterynarii i jako hodowcy mokry jeden posiłek jest jak najbardziej wskazany to raz , dwa jeśli waga malucha rosnie prawidłowo a on jest ewidentnie głodny to cos tu trzeba zmienić, być może rozbić dobową dawkę na mniejsze porcje być może cos dolozyc. On za jakiś czas przestanie potrzebować jeść tak często, ale na razie organizm się domaga.
Hyde tym bardziej jak masz wrażliwego psa tak jak Ja nie powinnaś nie mieszać mu jedzenia. Może skonsultuj to z hodowczynia i ona Ci coś więcej doradzi...
Hyde poza tym pogadaj z weterynarze o przewodzie pokarmowym psa, który jest zupełnie inny niż u czlowieka i nie wymaga takiego zróżnicowania w posiłkach.
nie powinnaś jej zmieniać karmy. Jeśli jest na suchej to niech jest tylko na niej. Żadne marchewki z rosołu czy mokre karmy.
Jednak Ja nie jestem za podawaniem tego co my ludzie jemy.
Mokra karma ok ale ta z przeznaczeniem dla czworonogów. Stanie przy garach, gotowanie uważam za lekka przesadę.
ja u suk które nie sa na hormonach i sa juz w pewnym wieku z reguły usuwam sam guzek i okoliczne tkanki.
Choc szczerze nie lubie tego łączyć ze względu na dośc duze obciązenie jednak organizmu. ( szczególnie jesli guzy są duze , mocno ukrwione)