Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ok dzięki czy jakieś leki po CC przeciwzakrzepowe dostalas? Jak rana ci sie goila? Stosowalas coś specjalnego na nią jakiś krem itp? Chodziło mi o rady typu co robić po CC wiem ze dziwnie to brzmi :)
43tydzien i 6dni? To ile trzymali po terminie. Już maxymalnie po terminie jest 42tc
I potwierdza , że najgorsza jest ta niemoc po cc w obsłudze dziecka. Tylko to.
Aleto tylko te pierwsze 6 godzin jest niemoc, kiedy trzeba leżeć.
Hanny akurat u mnie w szpitalu musiałyśmy leżeć dobę...
Aleto tylko te pierwsze 6 godzin jest niemoc
Przez pierwsze 28 h sikałam w basen - nie dałam rady wstać.Ale to może dlatego że 2 doby przed porodem nie spałam i prawie nic nie jadlam
Małego mi przynosili ale żadko bo miał antybiotyki , mega zółtaczke i cały czas praktycznie na oddziale.
Ja cc chciałam mieć. Ale wcześniej odeszły mi wody i miałam cc o godz. 21. Przez całą noc jak odchodziło znieczulenie, a podana w kroplówce okzy zaczęła działać, to się po prostu modliłam, żeby wytrzymać ten ból. Przez pierwszych 12 godz. nie pozwalali nawet głowy przekręcać, tylko leżeć. Pionizację miałam o 14, czyli po 17 godz.
ze mną na sali była dziewczyna która urodziła właśnie drugie dziecko przez sn, a pierwszy poród miała cc (niestety nie wiem dokładnie z jakiego powodu)
mimo wszystko zdecydowała się próbować sn, poszło jej spokojnie i szybko a jak rozmawiała przez tel z rodziną , znajomymi to była taka szczęśliwa, podniecona , zachwycona jak to opowiadała... na pewno to inne, większe przeżycie...
Czytalam kiedyś artykul,ze nawet po 2 cc jest możliwy porod sn
każda z nas czuje trochę takie rozczarowanie przez to cc ja nawet nie usłyszałam pierwszego krzyku czego nie umiem od zalowac...
W ogole moze to co napisze, wyda Wam sie kontrowersyjne. Ale uwazam, ze kobieta w ciazy powinna miec wybor i jak boi sie/nie chce rodzic sn.