Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
To nie kłamstwo tylko bajka, czemu przyjmujesz inne fantazje, a Mikołaja nie?
To nie kłamstwo tylko bajka, czemu przyjmujesz inne fantazje, a Mikołaja nie?
"dalej warto w Mikolaja tak troche wierzyc bo…. fajnie byc dzieckiem :) "
jak sie potem okazalo to moje dzieciaki stwierdzily ze i rodzice ktorzy mowia o Mikolaju to tak troche w swiat dzieci sie przenosza i to jest takie super
i mimo ze w Mikolaja obydwoje nie wierza to rano jak znalezli drobiazgi to przylecieli nas obcalowywac z piskiem "Mikolaj byl"
--
i wg mnie tacy przebierancy nie maja nic wspolnego z magia - magia swiat i mikolaja dla dzieci to CZAS (jak winni slusznie wkleila).
robienie ozdob z rodzicami, pieczenie, gotowanie, ubieranie choinki, jak dzieci widza, ze rodzice maja wiecej czasu dla nich i dla siebie wzajemnie.
jak taki magiczny pyłek który unosi się w czasie świąt nad rodziną, wg mnie. wiadomo, że może być przyjemnie bez niego, ale po co pozbawiać się i dzieci tej odrobiny radości? Bo to bajka?
Tak, bo osoby, które pozwalają dzieciom wierzyć w Mikołaja, to na pewno nie spędzają z nimi czasu, nie pieką pierniczków, nie gotują, nie ubierają choinki i w ogóle są do bani jako rodzice. Bo to wiara w Mikołaja to warunkuje, co nie?
ale po co pozbawiać się i dzieci tej odrobiny radości? Bo to bajka?
Winni, Danap, czy to nie jest tak, że traktujecie swoje dzieci jak małych dorosłych?
A tak poza tym, czy mogłabyś przestać deprecjonować to, co dla niektórych jest ważne i nie nazywać tego kłamstwem? Od kiedy wiara w cokolwiek jest kłamstwem?
Dżasti, a ile Ty miałaś lat jak się dowiedziałaś