Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Takei duże ziarna ro ciecierzyca raczej, ale może trafiłaś na jakąś nieznaną mi odmianę soczewicy

ale oprócz tego są rzetelni. Ostatnio na tapecie był tłuszcz kokosowy, więc też warto przeczytać, choć mają tam na jego temat trochę inne zdanie niż tu na forum ;) zupka pomidorowa z podlinkowanego przepisu MrsHyde, zrobiona (...)Pyyycha, polecam :)))
a co to sa te falafelki i humus? podzielicie sie przepisem?

Hummus robię z TEGO przepisu.
Podgladnelam, ja robie podobnie , ale bardziej gesty, konsystencja jak na paste. Ten, z tego przepisu jest lejacy sie.Jest gęsty, bardzo pastowy, tylko jego kremowość sugeruje, że jest lejacy :) Ja tam staram się dodawać malutko sody, albo właśnie w ogóle nie dodaje, bo tak średnio mi ta soda tam pasuje.
Autorka bloga napisala, ze hummus pochodzi z Izraela...a hummus wywodzi sie z kuchni arabskiej, a dokladniej Libanu.A tu już się nie znam, z tego co kojarzę, mieszkasz w jakimś kraju arabskim prawda? Więc pewnie wiesz lepiej niż autorka bloga. :) Może Izrael uznał hummus za swój? Bo z tego co wiem, tam też króluje :)
no to przepisy neistety nie dla mnie, czegos takiego jak tahina czy kumin nigdy u mnie w zadnym sklepie nawet nie widzialam
z tego co kojarzę, mieszkasz w jakimś kraju arabskim prawda?

Więc pewnie wiesz lepiej niż autorka bloga. :)
i sila rzeczy sie wie :)
A kumin to rzeczywiscie kminek, ale ja nie daje bo nie znosze tego smaku.
) - cumin (kumin) i caraway (kminek).
).
kminek (pl) = carvi (fr).