Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
chcialabym urodzic teraz w niedziele albo 15 lub 16 bo moja ginka ma wtedy dyzur w szpitalu w którym będę rodzic ;)
Nie wiem dlaczego Wy się tak upieracie przy rodzeniu w szpitalu ginekologa prowadzącego ciążę
- uwierz mi, ze sie kapniesz... to jest po prostu bol w dole brzucha z przerwami najpierw dluzszymi a potem bol narasta i dluzej trzyma i przerwy sa coraz krotsze, nie da sie nie poznac ;) Dziewczyny doradzic mi musicie..bo nie wiem czy ja skurcze rozpoznam :p jaki to jest ból? Bo póki co mogę powiedzieć że od południa często mam twardy brzuch i super nacisk na pecherz czuje ale no póki co tyle ;)
Pal licho z tą szyjką, byle nie robiła sobie takich jaj jak przy porodzie z Maksem, że przyszłam 1,5cm rozwarciem i po 12h i oksytocynie również miała 1,5cm.
Pochodzę z małej miejscowości w najbliżej okolicy jest jeden szpital, który nie ma zbytnio dobrej opinii na temat lekarzy ani położnych a inny szpital mam prawie 50km od domu wiec byłabym spokojniejsza jakby moja gin była i chociaż od czasu do czasu zaglądnęła. Jakiś spokój wewnętrzny bym miała.
Dziewczyny doradzic mi musicie..bo nie wiem czy ja skurcze rozpoznam :p jaki to jest ból?
to, ze cc wykonywal mi moj gin to naprawde odpreza. jak go widzialam to wiedzialam ze wszystko bedzie ok.
mysle ze to uczucie jest wazne, w calym tym stresie fajnie czuc sie w dobrych rekach.
i ty marion mialas to samo, z polozna.
bo wiekszosc z obecnych tu dziwczyn z tego co widze nie ma "swojej" poloznej, tylko pozna polozna dopiero w momencie porodu.
i jeszcze dodam, ze niektorym to pewnie zwisa, z kim beda rodzic i gdzie, bo ogolnei czuja sie dosc pewnie. ale niektore czuja sie niepewnie (jak ja) i wtedy taki gin bardzo pomaga. jedna "stala" w tym calym rownaniu;-P
Marion dajesz mi nadzieję na poród bez oxy. Poprzednio na wejściu dostałam i tak leżała pod kroplowka w bólach 14 h :/
- ja drugie rodzilam bez oxy ;) nadzieję na poród bez oxy.
A mnie nie byla potrzebna placona polozna. Wazne dla mnie bylo, ze moj jest ze mna i dodawal mi wiecej otuchy niz obce mi osoby, nawet jesli byly mile i uprzejme
Kiedy poczuliście pierwsze ruchy płodu?