Bonim, mi dwukrotnie najpierw wody zaczęły się lać...a skurcze pojawiły się za każdym razem po około kilku godzinach, więc bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki
Skurcze powinny nadejść. Tylko żeby dali Ci zaczekac - jak znam życie będą chcieli mieć Cię szybko z głowy i oxy podłączą. Jeśli dasz, rade to domów i zaczekaj na skurcze. Jakby co, to przecież KTG podepną i sprawdzą czy wszystko OK.
A już jesteście w szpitalu :)? Dobrze dziewczyny piszą Kasiu, nie daj sobie wcisnąć za szybko oksy. U mnie przez to poród skończył się cc myśle.. Bo tez wody odeszły, a oni szybko szybko zastrzyk niby na rozmiękczanie szyjki, oksy i o...
Oxytocyną skurcze wywolaja, ale jak szyjka nie ruszy, to skonczy sie na CC. Na rozwarcie jest cewnik Foleya, ale w szpitalach nie praktykuja tego czesto. Wolą na stół położyć i ciąć, bo tak szybciej :-/
Szybko. Mi wody zaczęły cieknąć w szpitalu, jak byłam na ktg i tutaj w UK odesłali mnie do domu i kazali czekać na skurcze, a jeśli by się nie pojawiły, to miałam przyjechać po 24h. Na szczęście skurcze przyszły za kilka godzin, około północy, tak więc może się rozkręci bliżej nocy. Kciuki!
Mi przy Fryderyku wody odeszły zaraz po przyjęciu na oddział w celu obserwacji, nawet się rozpakować nie zdążyłam. A 3 godziny później tuliłam już małego. Skurcze zaczęły się jakieś pół godziny po odejściu wód. U Ludwika skurcze zaczęły się w momencie odejścia wód ale nie było postępy porodu i dostałam oxy, zadziałało na rozdarcie ale kompletnie nie czułam wtedy partych, ale po 40 minutach parcia mały wyskoczył. Jedynie z Anią miałam poród wywoływany i pęcherz mi przebił przy 9 cm i momentalnie miałam pełne rozwarcie i po 5 minutach Ania się pojawiła. Także każdy poród inny łączylo je tylko tyle, że wszystkie zaczęły się w szpitalu ;)
Mi też dali 24h...ale ja byłam po cc i na szczęście oxy mi nie mogli zaproponować, choć są szpitale, które proponują...Osobiście broniłabym się przed jakąkolwiek ingerencją....
ja nie chce się wypowiadać w sprawie leków ale wiem ze niektóre można dopiero po 12 tyg ciąży albo np nie można w 3 trymestrze. infekcja w 1 trymestrze jest niebezpieczna dla dziecka, może warto isci do gin
Ja sobie zdaje sprawę z tego że jest niebezpieczne dlatego nic nie brałam. W weekend choć bym chciała to do gina się nie dostane. Myślę że jutro sytuacja się rozwiąże i będę wiedziała na czym stoję.
Nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta:) Ale chciałam serdecznie pogratulować wszystkim ciężarówkom, a w szczególności tym z moich czasów - Mangaa - bliźniaki wow!! :), flavia, bonim - trzecie dzieciątko, super! życzę Wam cudownych ciąż i szczęśliwego rozwiązania. Moje dziewuchy wstawię do galerii :)
I widzę, że ja już w pierwszej piątce! A wydaje się jeszcze tyle czasu :D
Mam pytanie, czy Was też tak wszystko swędzi ? Ja ostatnio się ciągle drapię po brzuchu, udach i ramionach, nie wiem czy to normalne czy jakieś uczulenie może ?
Vestin, długa do lekarza by wykluczyć cholestazę. to postawa. jeśli nie to to może być wszystko, łącznie ze stresem. ja w zeszłym roku przerobiłam taką swędziawkę na tle nerwowym ale najpierw podejrzenie padł ona cholestazę.