Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
dzisiejsza waga to 1250g czyli 50centyl.
ciesze sie ze pojechalismy bo jestem spokojna.
Dziewczynyyy! Glukoza wyszła mi idealna! Normalnie nie wierzę!

Dzidziulek ma się dobrze, spał sobie z nóżkami założonymi po turecku, że mu tak wygodnie to ja nie wiem ;)
Kasia jest ogromna szansa ze z malutka wszystko będzie dobrze, waga juz konkretna a i wszystkie narządy powinny kuz pracować. Mojejmu znajomemu tez wczoraj urodzil sie synek 33tydz 2200gr i podobno wszystko dobrze.

o 5 dali zastrzyk na płucka
kroplówkę z fenoterolem(jakoś tak) na podtrzymanie i powiedzieli że najlepiej by było gdyby dała radę nie urodzić
po 2-3h ją odłączyli skorćże wróciły

W którym tygodniu ona była?
Czemu ją odłączyli od fenka?
Gin powiedziała ze coś czuje, ze urodze w pierwszym tyg listopada....
?

Jak wody odeszły, to cóż mieli robić...
i obie skubane się urodziły po terminie prawie tydzień (Nadia 3110, Liwcia 4040), także te usg to wiesz takie orientacyjne. To, że dziecko wg pomiarów wychodzi większe, to nie oznacza, że wcześniej wylezie :) A ktg jak to ktg, w ciąży z Nadią miałam regularne rysunki z mega skurczami, których nie czułam nawiasem mówiąc, co parę minut. Pięknie wygladały na wydruku, też mi wróżono rychły poród, gin cały podniecony i dupa z tego wyszła :P A no i w obu chodziłam z rowarciem po 37 tygodniu :) Mnie się wydaje, że w Polsce trochę lekarze przesadzają, zobaczą jakiś skurczyk na tym ktg i zaraz urodzi pani przed terminem", babeczki żyją nadzieją (wiadomo, ze końcówka daje nieźle często polaić :)), że chodziaż tydzień przed dziecię wylezie, a tu nic :) Chociaż wiadomo, że lepiej być przygotowanym na to, że poród może nas zaskoczyć wczesniej. Ale żeby w 32 tygodniu wróżyć, to chyba trochę za szybko :P

Yvonne, z taką szyjką wróżą ci rychły poród? Na twoim etapie z Julkiem już miałam 3cm rozwarcia i dopiero wówczas lekarz stwierdził, że "raczej nie donoszę".
Także ta cała aparatura, przewidywania... Natura swoje robi :)

Yvoonne:Mi się skróciła z 4,5cm, ale wiem że niektóre babki nawet na początku takiej nie mają jak ja teraz ...
Ja miałam szyjkę w 33 tyg -37mm i trwam do dzisiaj w dwupaku.Miałam już 5 razy falstartowe skurcze i dupa,siedzę na dupsku dalej-bo na ostatniej wizycie nawet rozwarcia nie było(38 tydz)więc nawet takie silne skurcze szyjki nie ruszyły.
A lekarz też wróżył,że szybciej urodzę i się zdziwił..haha
--------------------
Całą ciążę intensywnie spędzałam- w 34 tyg jechałam rowerem,w 37 tyg ciąży śmigałam jeszcze po lesie zbierając grzyby,dwa dni temu kasztany zbierałam z synem-bardzo mało odpoczywam i co nie chce się ruszyć to nie chce
Chyba muszę zacząć biegać
nie wiem kiedy to zleciało! tak szybko ta ciąża mi mija, dzień po dniu, tydzień po tygodniu. Jednak cieszę się, że zostały mi ostatnie tygodnie, mam problemy z spaniem, bolą mnie żebra, nie mogę znaleźć sobie miejsca w łóżku, a mam te duże małżeńskie
. ile ważyły Wasze pociechy w 31 tc?moja 1500g.urodzona tydzien przed terminen 2690g
ile ważyły Wasze pociechy w 31 tc?
, najpierw w brzuszku, potem poza brzuszkiem
mała ma problemy z oddychaniem ma na nosku to całe CPAP i nie wiadomo czy jej nie będą intubować:(]