Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
dzisiejsza waga to 1250g czyli 50centyl.
ciesze sie ze pojechalismy bo jestem spokojna.
Dziewczynyyy! Glukoza wyszła mi idealna! Normalnie nie wierzę!
Dzidziulek ma się dobrze, spał sobie z nóżkami założonymi po turecku, że mu tak wygodnie to ja nie wiem ;)
Kasia jest ogromna szansa ze z malutka wszystko będzie dobrze, waga juz konkretna a i wszystkie narządy powinny kuz pracować. Mojejmu znajomemu tez wczoraj urodzil sie synek 33tydz 2200gr i podobno wszystko dobrze.
o 5 dali zastrzyk na płucka
kroplówkę z fenoterolem(jakoś tak) na podtrzymanie i powiedzieli że najlepiej by było gdyby dała radę nie urodzić
po 2-3h ją odłączyli skorćże wróciły
Czemu ją odłączyli od fenka?
Jak wody odeszły, to cóż mieli robić...
Yvonne, z taką szyjką wróżą ci rychły poród? Na twoim etapie z Julkiem już miałam 3cm rozwarcia i dopiero wówczas lekarz stwierdził, że "raczej nie donoszę".
Także ta cała aparatura, przewidywania... Natura swoje robi :)
Yvoonne:Mi się skróciła z 4,5cm, ale wiem że niektóre babki nawet na początku takiej nie mają jak ja teraz ...
Ja miałam szyjkę w 33 tyg -37mm i trwam do dzisiaj w dwupaku.Miałam już 5 razy falstartowe skurcze i dupa,siedzę na dupsku dalej-bo na ostatniej wizycie nawet rozwarcia nie było(38 tydz)więc nawet takie silne skurcze szyjki nie ruszyły.
A lekarz też wróżył,że szybciej urodzę i się zdziwił..haha
--------------------
Całą ciążę intensywnie spędzałam- w 34 tyg jechałam rowerem,w 37 tyg ciąży śmigałam jeszcze po lesie zbierając grzyby,dwa dni temu kasztany zbierałam z synem-bardzo mało odpoczywam i co nie chce się ruszyć to nie chce
Chyba muszę zacząć biegać
moja 1500g.urodzona tydzien przed terminen 2690g ile ważyły Wasze pociechy w 31 tc?
ile ważyły Wasze pociechy w 31 tc?
mała ma problemy z oddychaniem ma na nosku to całe CPAP i nie wiadomo czy jej nie będą intubować:(]