Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeOct 17th 2019
     permalink
    Marion u mnie niedawno one były w sprzedaży i chyba z miesiąc w sklepie stały, pojawiają się co 2-3 miesiące z tego co dziewczyny mówiły
    • CommentAuthorkarolciat
    • CommentTimeOct 18th 2019
     permalink
    Hoffen powinien być podobnej jakości .
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeMar 14th 2020
     permalink
    Jaki polecacie oczyszczacz powietrza?
    --
    •  
      CommentAuthorElse
    • CommentTimeSep 28th 2020 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, a jakie suszarki elektryczna polecacie? Chcemy kupić, ale nie znamy się...
    --
    •  
      CommentAuthorWikipioste
    • CommentTimeSep 28th 2020
     permalink
    Ważne, żeby była kondensacyjna, z pompą ciepła. Reszta zależy od budżetu...
    •  
      CommentAuthorElse
    • CommentTimeSep 28th 2020
     permalink
    Chcemy do 3000 max.
    --
    •  
      CommentAuthorWikipioste
    • CommentTimeSep 29th 2020
     permalink
    To macie dobry budżet. Ja bym teraz kupiła tą https://mediamarkt.pl/agd/suszarka-siemens-wt45w561pl

Super suszarka.
    • CommentAuthorkarolciat
    • CommentTimeOct 3rd 2020
     permalink
    Polecają bosche, beko z pompą ciepła ponoć są bardzo dobre.
    Ja na razie nie mam opcji, ale przy ostatnich pogodach 2w1 to zbawienie :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 1st 2020
     permalink
    CZAJNIK
    polecicie coś niedrogiego i w miarę cichego?
    odpadają wszelkie metalowe, otwierany tak żeby można było rękę wsadzić i umyć (u nas twarda woda niestety i kamień się szybko osadza)
    a jakby były opcje kolorystyczne do wyboru to w ógle idealnie
    •  
      CommentAuthorelfika
     permalink
    ja kupuję szklane w biedrze i sobie chwalę. poza jednym podświetlanym i z regulacją temp, którym mnie stary uraczył :P
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    już 2 koleżankom takie szklane czajniki pękły w trakcie gotowania, jedna miała albo z biedry albo z lidla a druga jakiś dość drogi
    poparzyło jej nogę i cud że dziecka nie sięgnęło także jestem uprzedzona
    • CommentAuthorGabcia_I
    • CommentTimeNov 1st 2020 zmieniony
     permalink
    Ja mam Tefal KI730D30. Nic się nie dzieje. Wlewam do niego wodę z dzbanka z filtrem (filt wymieniam co 3 tyg). Inaczej nie ma sensu brać szklanego bo ciągle będziesz miała osad na dnie, wygląda to źle. Jak tylko kończy mi się filt od razu widzę też osad w czajniku. Odkamieniam wlewajac 0,5 cm od dna wody i płaska łyżeczkę kwasku cytrynowego - zagotować, wylać i wsio.
    --
    • CommentAuthorkarolciat
    • CommentTimeNov 2nd 2020
     permalink
    https://www.mediaexpert.pl/agd-male/do-kuchni/czajniki/czajnik-philips-hd4646-00?gclid=EAIaIQobChMIz4DKjt7j7AIVjKkYCh0jJAbrEAQYAiABEgJuSfD_BwE
    Używamy takiego.
    --
    • CommentAuthormaniera
    • CommentTimeNov 14th 2020
     permalink
    A jakie płyty indukcyjne macie? Ja chcę Electrolux SenseFry, ze względu na to że mogę ustawić np. że chcę steka i ona ustawia odpowiednią temperaturę żeby wyszedł idealny. Ale nigdy nie miałam płyty indukcyjnej wcześniej. Więc chętnie posłucham tych którzy mają już je jakiś czas :)
    • CommentAuthorkarolciat
    • CommentTimeNov 15th 2020
     permalink
    Nie znam się na nowych płytach indukcyjnych, moja ma 11 lat. Ale pierwsze słyszę żeby ustawiała temperaturę do potrawy. Zawsze mi się wydawało że chodzi tylko o indukowanie prądu w naczyniu i to od naczynia dużo zależy...
    --
    • CommentAuthorrozmal
    • CommentTimeApr 11th 2022 zmieniony
     permalink
    Sama obecnie mebluję kuchnię i co zamierzam umieścić:
    1. Wysoka szafka a w niej wysuwane szuflady (przezroczyste lub półprzezroczyste) w roli mini spiżarni - to jest PETARDA. 2. Narożna szuflada lub trzy wysuwane zamiast magic corner, ktorego nie chce, bo mialabym tam bajzel. 3. Pod zlewem mala szuflada na tabletki a pod nia wielka na kosze. 4. W szafce pod zlewem szuflada z drewna z wentylacja na ziemniaki, cebule _ SUPER POMYSŁ! 5. wysuwane cargo koło płyty na przyprawy i drugie na olej, ocet, itp wąskie 6. elektycznie otwierane szuflady na smieci - servo drive (allegro 500 zł) 6. szuflady w cokołach (nie znam ceny, ale piszecie, ze drogo) 7. Szuflady, szuflady, szuflady a nie szafki (nie myslalam o tym wczesniej, pewnei zrobilabym szuflada szafka, szafka, szuflada 8. Szuflada w szufladzie - ktos miał np w dole cięzkie mąki, cukry a na dole ptasie mleczko, frykasy 9. Tablicowka ale na dole magnezy - fajne to 10. odpowietrzenie w szafce przy płycie i piekarniku 11. Mikser, blender, toster w jednej szafce.

Stworzyłam sobie na razie wstępny >projekt kuchni online< ze strony Leroy Merlin. No i przyznam, ze odpowiada mi zaoferowana przez nich cena kuchni.

Czy ktoś ma moze kuchnię od nich? Jesteście zadowoleni?
    Myślałam o tej serii:
    d
    Myślałam o tej serii:
    d
    • CommentAuthorKarpatkaST
    • CommentTimeNov 8th 2022 zmieniony
     permalink
    Kuchnia piękna, aczkolwiek nie jestem przekonana do tych patchworkowych płytek. Wyglądają ciekawie, ale jestm przekonana, ze po jakimś czasie czułabym się zmęczona tą stylistyką. I chciałąbym zmienić je na inne. A płytki raczej trudno jest skuć ;)

Od siebie mogę polecić ekspresy od Tchibo. Szczególnie jeśli chcecie kupic coś porządnego do firmy. Sama szukałam ostatnio ekspresu do biura rachunkowego jakie prowadzę i zdecydowałam się na ekspres do kawy od tej firmy.
    Jestem bardzo zadowolona. Ekspres do kawy porządnie wykonany, kawa przepyszna.

Treść doklejona: 26.07.24 12:14
    A tak poza ytm czy macie thermomixa? Co w nim gotujecie?
    • CommentAuthormerlenke
    • CommentTimeJul 26th 2024 zmieniony
     permalink
    Mam thermomixa od 3 lat. Korzystam często, robię ciasta, smoothie, pierogi itp. Ale jakoś nie moge się przekonać do gotowania zup czy obiadów. Warome użyłam chyba z 2 razy. Tak to wole zwykła maszynę do gotowania na parze. Ogólnie cieszę się ze mam.

Od siebie polecam stronę:
    https://rodzinagotuje.pl/

Poczytasz sobie tutaj o jego zaletach i wadach :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.