Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
potrafisz okreslic w czyim stylu sa te powiesci?
Mnie bardziej wciągają niż Lackberg - u niej zazwyczaj domyślam się kto zabił.
Z kolei chcialabym zakupic Larssona, tez z czarnej serii. Polecasz czy nie bardzo ?

"Gdzie leży granica" już jest opisana w wątku "NPR w mediach".

Obawiam się, że ów humor opiera się na nieznajomości tematu przez autora
Nic dziwnego, że kłamstwa wywołują chichot.
Gdyby tak wyglądała rzeczywistość, sprawa byłaby rzeczywiście śmiechu warta.
Antykoncepcja = same zalety, choć jakoś tak się składa, że bohaterowie używają jej do zdrad małżeńskich.

Gdzie toczy się akcja ksiązki?

)?W Anglii nie była znana metoda termiczna?

Celem powieści była popularyzacja czarnej legendy.
Czasy się zmieniły, legenda nadal jest żywa.
A jakiego rodzaju firmy lubisz?
, Cube (też już stare), Dziewiąte wrota, Przeczucie, Wyspa tajemnic (absolutny hit, polecam ogółem wszystkim, końcówka powalająca
), Zapowiedź, Misery (na podstawie Kinga, taki bardziej psychologiczny, książka świetna była, ale film też, co rzadko się zdarza), The Others z Kidman też ciekawe zakończenie, no i na koniec nieśmiertelny Prestiż 
tydzen temu obejrzalam Miasto44 i film mna wstrzasnal, dlugo nie moglam dojsc do siebie zarowno ze wzgledu na krwawe sceny jak i samo przeslanie. Nie lubie filmow wojennych ale ten jest inny (chociaz drugi raz bym go juz nie chciala ogladac i nie polecam tym wrazliwszym). W sumie byly 2 sceny ktore wywarly na mnie szczegolne wrazenie (ale nie pisze ktore zeby nie psuc wrazen tym ktore filmu nie widzialy), fajnie dobrana muzyka i gra aktorow mocno na plus. Do tego kilka niesamowitych tekstow po ktorych czlowiek ma dreszcze i gule w gardle. Ktos gdzies madrze napisal ze ten film jest jak tatuaz - pozostawia swoje pietno na tych ktorzy go obejrzeli.
;
Ja oglądałam tylko zwiastun Anabelle i czytałam historię na której oparty jest scenariusz i mnie tak to przeraziło,że nie mogłam spać w nocy,
No ja tez wlasnie ogladalam zwiastun i mnie ciagnie aby objerzec, ale nie wiem czy warto..bo wiadomo zwiastun zwiastunem, a caly film moze okazac sie beznadziejny.
) i został w katalogu "do ponownego obejrzenia"