Tak to cukrowy,juz doczytalam na stronie co zamawialam bo nawet uwagi na to nie zwrocilam A trzeba klasc go szybciej niz ten ryżowy?albo później? Mam stresa i to duzego ze cos nie wyjdzie😞 Pierwszy raz tak sie denerwuje majac robic tort ehhh
Treść doklejona: 23.01.17 17:58 Dziewczyny torcik wyszedl superowy😊 Drugi raz wyszedl mi perfekcyjny😊 I ten oplatek z masy jest rewelacyjny,juz nigdy nie zamowie tego ryzowego hehe
Dziewczyny!!! Z racji tego, ze corka niedlugo ma 3 urodziny postanowilam upiec sama tort. Ceny za zamowienie tortu sa tak okropnie drogie, ze upieczenie samodzielnie wyjdzie mnie 4krotnie taniej! Mam jednak pare podstawowych pytan;) na 14osob tort o srednicy 24cm wystarczy? Z ilu jajek taki biszkopt zrobic? Chcialabym zamowic taki oplatek z Peppa Pig na tort ale nie mam pojecia jak tego szukac na angielskim ebayu?
Poziomka u mnie taki tort.o tej srednicy starczy na 11 osob i jeszcze zostaje spory kawalek na ok5 osob jeszcze spokojnie by starczyło😊 Zalezy jaki chcecie sz wysoki, jesli taki z 3 blatow to z 6jaj starczy, jesli wiekszy to z 8 wyjda 4 blaty, im wiekszy tym dodajesz 2 jajka Bo srednio jeden blat wychodzi z 2 jaj
Ja zawsze robie z tego przepisu http://www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii Nie umiem linku wkleic;( i jak chce zeby byl wyzszy to tylko 2jajka wiecej dodac? Reszte skladnikow zostawic bez zmian?
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 26.01.17 14:48</span> Wszystkie oplatki jakie znalazlam maja 7,5" a ja potrzebuje 9,5" ;(
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 26.01.17 14:51</span> Czy moze byc mniejszy a wokol zrobie jakies ozdoby?
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 27.01.17 16:05</span> Jeszcze mam pytanko:) jesli robie tort z masa smietanowa z mascarpone, a druga z mascarpone i nutelli. Na gore bedzie oplatek z masy cukrowej to czym moge oblozyc/obsypac tort na bokach? Kakao? Herbatnikami?
Ja ostatnio robiłam tort na 14 osób na blaszce o średnicy 18 cm i pani mi pózniej powiedziała ze wykroiła 19 porcji... Ale tez był wysoki, miał 12 cm h ;)
A do obsypania boków to wolna amerykanka juz ;) kakao, herbatniki, płatki migdałów, kokos, posiekane orzechy, posypka cukrowa (taki maczek)
Poziomka, ja rano położyłam - po kilku godzinach wyglądał super, bo na początku się marszczy, ale nie rozprostowujesz go, nie ruszasz i czekasz aż samo się ułoży. Po kilku godzinach nabrał kolorów. Następnego dnia nadal fajnie wyglądał.
Dzieki wielkie. Gdzies czytalam, ze masa smietanowa moze go rozpuscic i spanikowalam;/
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.02.17 16:41</span> A przyzdabiajac boki takimi rurkami to je moge nalozyc juz dzis? Czy lepiej jutro "przykleic"?
Dzieki;) ja biszkopty pieklam rano, myslalam zeby wieczorem zrobic, a jutro rano tylko ten oplatek polozyc, bo impreza na 14sta ale tak sie zastanawialam jak z tymi rurkami hehe zrobie jutro o 6rano jak wstane.
Ja nigdy nie robiłam wcześniej masy, dlatego nie powiem Ci, czy to się da czy nie :( Chociaż jak czasem zostanie tort na drugi dzień to nadal wygląda bardzo ok. Może coś dziewczyny podpowiedzą... A z czym masz opłatek?
U nas dziś na urodziny męża tort szwardzwaldzki (czy jak tam to się pisze). To jego ulubiony. A masa tylko smietaka i mascarpone. Konfiguracja wiśniowa mojej produkcji a do nasadzenia sok truskawkowy (nie miałam już wisniowego). Prosty i szybki tort a na prawdę pyszny.
Uś- £45f za 24cm i £50 za 26cm. Ja chcialam 26cm, bo bedzie sporo osob. I to bez masy lukrowej nic. Sam tort i ja mialam kupic oplatek z Peppa jaki chce. No dla mnie to kosmos! Dla porownania 2lata temu placilam £20 za tort w ksztalcie jedynki ze smietanowa Mikki na torcie. Za ten co robie dzis zaplacilam rowno £10 plus oplatek £3 ja robilam masy ( 5min doslownie), a maz skladal tort
No to fest ceny Ja na szczęście mam po drugiej strony ulicy siostrę M, zawsze robi tylko w cenie składników. Tylko tym razem akurat nie mogła i musiałam zamowić gdzie indziej. Ona bierze chyba ok £30, ale nie robi całego z masy lukrowej,jak już to tylko górę
W temacie tortów to za 10 czy 20£ to by mi sie nie chcialo gratów wyciągać. A robię czasem na zamowienie torty. Dla mnie te ceny ktore podalas poziomkaUK sa ok jesli tort jest faktycznie ładnie zrobiony. Wrzucisz zdjecie swojego?
My juz po imprezce. Tort byl bardzo ladny. Mam juz 3 zamowienia na tort dla znajomych. Ten oplatek to zaczal sie marszczyc dopiero po 3h. Tort wyszedl naprawde dobry. Nie wiem jak wrzucic zdjecie. Jutro rano udostepnie wykres i tam wrzuce zdjecie.
dziewczyny dajcie jakiś sprawdzony przepis na tort orzechowy z masą czekoladową chodzi za mna taki torcik, do tego jeszcze obsypany w całości orzechami mniammmmm
Tu ladujesz fote http://pl.tinypic.com/ Potem kopiujesz ten pierszy link -a href...- cos tam i tu wklejasz Format komentarza tekstu jako HTML musisz miec ustawiony
Libra tort przepiękny:-) Ja jutro bede robic ten madeira,musze wyprobowac bo dostalam pierwsze zamowienie na tort i dziewczyna pyta czy z tego przepisu jej zrobie.takze trzeba wyprobowac aby wtopy nie bylo na pierwszy raz:-)
Robilam dzis ten biszkopt Madeira i wyszedl przepyszny:-) Od dzis to moj nr1 !!! Fajny,lekki,puszysty i mokry Nawet nie potrzeba dodatkowo nawilzac. Robi sie szybko i łatwo:-)