Acia ja robiłam 2 minuty i obroty 4 ale trzeba pilnować żeby było naczynie miksujące czyste, suche. Ja robię zawsze bez miarki i pilnuję żeby się nie zrobiło masło
Polowe maki wsypac do duzej miski, dodac do tego wyrosniety rozczyn (drozdze, lyzka cukru i maki, pol szklanki mleka) i reszte cieplego mleka czyli pozostala szklanke. Wszystko wymieszac i pozostawic do wyrosniecie. Do wyrosnietego ciasta dodac pozosatale skladniki: jajka, cukier, reszte maki, olej, sol, stopiona ciepla margaryne. Wyrabiamy wszystko okolo 5 min. az do pojawienia sie w ciescie pecherzykow powietrza. Ciasto przekladamy na wysmarowana tluszczem blaszke (prostokatna), na to owoce lub nie (jak kto lubi) i kruszonke. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 50 minut. Po upieczeniu lukrujemy.