Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

 

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeNov 30th 2018
     permalink
    Robimy na jutro tort właśnie padł mikser. Ale mamy termomiks. Czy ktoś z Was

    Treść doklejona: 30.11.18 21:13
    Czy ktoś z Was robił krem do tortu w termomiks z serka mascarpone i śmietany. Jakie obroty i jaki czas ?
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeNov 30th 2018
     permalink
    Acia ja robiłam 2 minuty i obroty 4 ale trzeba pilnować żeby było naczynie miksujące czyste, suche. Ja robię zawsze bez miarki i pilnuję żeby się nie zrobiło masło
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeNov 30th 2018
     permalink
    Ok dzięki

    Treść doklejona: 10.02.19 23:20
    Macie pomysł jak wyciąć / zrobić z okrągłych blatów biszkopta kształt roweru.

    Treść doklejona: 10.02.19 23:21
    .
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeFeb 11th 2019
     permalink
    Acia ja bym szukała szablonu w necie jakiegoś
    Albo jak jesteś uzdolniona plastycznie to sama rysuj
    Pokaz koniecznie co ci wyszło!!
    •  
      CommentAuthorelfika
    • CommentTimeFeb 11th 2019
     permalink
    na szybko przychodzi mi na myśl upieczenie dwóch w okrągłych blaszkach i jednego w prostokątnej na ramę. coś jak tu
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeMar 10th 2019 zmieniony
     permalink
    Tort był zwykły okrągły ale z rysunkiem. Musieliśmy go przewieźć i nie bardzo mieliśmy jak inny kształt przewozić.
    tort
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeJul 30th 2019
     permalink
    Dziewczyny czy mogę dodać do masy mascarpone z malinami trochę soki z buraków żeby kolor był intensywniejszy?
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorKlementynaaa
    • CommentTimeAug 18th 2020 zmieniony
     permalink
    Do Maliska mi daleko ale i ja zaczęłam przygodę z tortami dla dzieci i najbliższych.
    https://28dni.pl/pictures/2774037.jpg

    Treść doklejona: 17.05.21 09:14
    Wkręciłam się w tortowanie :)
    Poniżej kilka moich ostatnich tortów. Od tego powyżej minął niespełna rok :)
    https://28dni.pl/pictures/2782272.jpg
    https://28dni.pl/pictures/2782422.jpg
    https://28dni.pl/pictures/2782977.jpg
    https://28dni.pl/pictures/2783567.jpg

    Treść doklejona: 10.06.21 13:29
    I jeszcze urodzinowy dla mojego osobistego pięciolatka.
    https://28dni.pl/pictures/2784202.jpg
    --
    • CommentAuthorrozmal
    • CommentTimeNov 17th 2021 zmieniony
     permalink
    Najlepsze ciasto drożdżowe:
    Składniki
    -75 dkg maki tortowej
    -1,5 szklanki mleka
    -4 jajka
    -1,5 szklanki cukru
    -15 dkg margaryny stopionej
    -6 dkg drozdzy
    -2 lyzeczki oleju
    -szczypta soli

    Polowe maki wsypac do duzej miski, dodac do tego wyrosniety rozczyn (drozdze, lyzka cukru i maki, pol szklanki mleka) i reszte cieplego mleka czyli pozostala szklanke. Wszystko wymieszac i pozostawic do wyrosniecie.
    Do wyrosnietego ciasta dodac pozosatale skladniki: jajka, cukier, reszte maki, olej, sol, stopiona ciepla margaryne.
    Wyrabiamy wszystko okolo 5 min. az do pojawienia sie w ciescie pecherzykow powietrza.
    Ciasto przekladamy na wysmarowana tluszczem blaszke (prostokatna), na to owoce lub nie (jak kto lubi) i kruszonke.
    Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 50 minut.
    Po upieczeniu lukrujemy.

    A jak nie mam czasu na pieczenie to po prostu robię budyń dla maluchów albo kisiel:
    https://zdrowie.familie.pl/artykul/Kisiel-kolorowy-deser,18112,1.html

    Na stronie jest przepis,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.