Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
za bardzo nie ma z kim sie bawic w swoim wieku.
terapeuci zawsze mi powtarzali, że lepiej "powalczyć z nskym autystą, który waży 10-15 kg niż potem z 40, 50,60 kg człowiekiem. Im szybciej ogarnięcie problem tym lepiej.
Ja nie wiem dziewczyny o czym mówicie :(
mnie sie tez z dziecmi wychodzic nie chce. Duza roznica wieku, jedno tu, drugie tam
Nie każdy po "diagnozie" potrafi wstać i powiedzieć AHAA, TO DZIAŁAMY!
Myślę, że część z Was jeszcze nie zaakceptowała sytuacji, nie umie sobie "wybaczyć", słyszy w głowie "to moja wina? co zrobiłam źle?".
Dzwonilam o ABR. U mnie kosztuje 300 zl, z dojazdem do domu 350
Wiec na razie nie moge mu zrobic, bo troche za duzo kosztuje
Ja, na tyle ile mogłam, działałam przed diagnozą i po niej. Załamkę po diagnozie miałam (mimo iż się jej spodziewałam), ale działałam.
wiemy, ze inni mają gorzej ale nic z tym nie możemy zrobić i żyjemy swoim życiem, upadając przy mniejszych tragediach...
A ja mówię, bo jedno dziecko ma astmę a drugie jak ma katar to ma zapalenie uszu...że chorują mi tak często, że przez to nie mamy życia towarzyskiego
Ale jednocześnie jestem w stanie powiedzieć znajomej, która ma normalne, zdrowe dzieci, że "nie masz zielonego pojęcia, jakie mam ciężkie życie z autystą".
Nie wiem, może się mylę, może kogoś urażę, ale mam wrażenie, że lepiej mieć dziecko na wózku, ale sprawne umysłowo, które pójdzie do szkoły, na studia, znajdzie pracę, założy rodzinę, będzie podróżować. Z którym można NORMALNIE rozmawiać.
Iwonko, abstrahując od całego sensu Twojej wypowiedzi - czy Twoje dziecko nie ma przerośniętych migdałów? Rozważaliście drenaż uszu ale taki, przynajmniej na pół roku? Tak pytam, bo właśnie jesteśmy na tym etapie leczenia :)
Niepełnosprawność ruchowa ludzie postrzegają inaczej. Ona tez wyklucza i stygmatyzuje ale mam wrażenie, że takie dzieciaki ludzie "chca" widziec wsrod swoich dzieci. Naszych nie chca.
MARION, a frycek ma niepelnosprawnosc intelektualna?
bo to, ze nie mowi to nie to samo.
od dyrektorki słyszę, że są rodzice którzy posylają tam swoje zdrowe dzieci i nie chcą w grupie dzieci niepełnosprawnych
Przy awanturach mozesz wziac pod pache.
Ty sie obcymi nie przejmuj.co cie obchodza.ze patrza?
Ty sie obcymi nie przejmuj.co cie obchodza.ze patrza?